Efter dansk matchbold ved 6-5 i 2. sæts tiebreak overlevede Clara Tauson 3 sætbolde, inden hun vandt på sin 4. matchbold mod Jia-Jing Lu

16-årige Clara Tauson fortsatte stimen med 21 sejre i træk i individuelle turneringer, da hun lørdag morgen spillede sig i finalen ved $60.000 turneringen 2019 Pingshan Open i Shenzhen i Kina.

I det første parti i semifinalen mod 29-årige 8. seedede Jia-Jing Lu (CHN), der er no. 186 på WTA-ranglisten, afværgede Clara 2 break-muligheder, og kineseren havde også en break-chance i danskerens næste serveparti, men Clara holdt serven i begge tilfælde.

Kineseren holdt til gengæld sine første 2 servepartier, hvor Clara kun vandt et enkelt point, men herefter vendte kampens forløb, da Clara vandt sit næste serveparti blankt parti, og herefter var det kineserens tur til at afværge 2 break-muligheder ved 15-40, men Clara brød alligevel serv til 4-2 på endnu en break-mulighed.

I de næste to danske servepartier tabte Clara kun et enkelt point, hvorved hun sikrede sig sættet 6-3, og hun fik derefter en flyvende start på 2. sæt ved igen at bryde modstanderens serv og efterfølgende holde serv til 2-0.

Lu holdt med en smule besvær serv til 1-2, men Clara bevarede førergrebet, da hun holdt serv ved 40-15 til 3-1.

Kineseren holdt serv ved 40-15 til 2-3, og hun var tilbage i kampen, da hun derefter brød danskerens serv til 3-3, og hun kom på 4-3, da hun igen holdt serv ved 40-15, og kampen var ved at blive vendt helt rundt, da hun derefter brød danskerens serv rent til 5-3.

Clara følte i denne periode af kampen, at hun flere gange blev ramt af fejlkendelser, hvilket fik temperamentet til at slå gnister i form af højlydte protester og diskussioner med dommeren og skældud til farmand.

Frustrationerne blev dog anvendt konstruktivt i spillet, og Clara brød tilbage til 4-5, da Lu servede for sættet, og hun fik derefter udlignet til 5-5 efter et jævnbyrdigt serveparti, hvorefter Clara bragte sig foran 6-5 i sit eget serveparti, og det lykkedes derefter for Lu at tvinge sættet i tiebreak, da hun i endnu et jævnbyrdigt parti fik udlignet til 6-6.

Clara kom atter i førerposition, da hun førte både 3-1 og 4-2 i tiebreak’en, men Lu brød tilbage og udlignede til 4-4, og hun kom desuden foran 5-4 på en heldig netruller.
Ved 5-5 betød et nyt minibreak dansk matchbold ved 6-5, og Clara gik efter at afgøre kampen med en longline forhånd, men bolden havnede lige ved siden af linjen.

Derefter blev det kineserens tur til at have sætbold ved 7-6, men en lidt for lang bold forhindrede sætbolden.
Lu havde atter sætbold ved 8-7, men nerverne spillede med i form af en dobbeltfejl til 8-8.
Endnu en kinesiske sætbold blev afværget, da Clara pressede sin modstander til fejl til 9-9.

Derefter gav en kinesisk fejl den 2. danske matchbold, hvor Clara forsøgte sig med en stopbold, som Lu løb op og fik udlignet til 10-10.
Efter endnu en kinesisk fejl havde Clara sin 3. matchbold, som en dansk dobbeltfejl forpurrede.

Dobbeltfejlen blev dog fulgt op af en dansk servevinder, som betød den 4. danske matchbold, hvor Lu sendte en bold en anelse ud over baglinjen til stor lettelse for Clara, som dermed vandt kampen 6-3, 7-6(11).

Søren Tauson og Clara Tauson
Foto: Georg Beyer Clausen – Far og datter ved Stockholm Ladies 2017

Claras coach og farmand, Søren Tauson er virkelig imponeret over, at datteren har spillet sig i finalen, hvilket han finder fuldt fortjent, når man kigger på de modstandere, som hun har vundet over på vejen til finalen.

Søren har desuden denne kommentar til præstationen i semifinalen:
Clara spillede med en flot ro og tyngde i sit spil frem til midt i andet sæt. Desværre mistede Clara lidt af sin tyngde i sit spil, og modstanderen var ikke sen til at vende kampen på hovedet. Clara måtte derfor bagud finde arbejdshandskerne frem og kæmpede herefter sejren hjem i en tæt tiebreak.

Sejren betyder, at Clara er sikret mindst 48 point til WTA-ranglisten, hvilket svarer til omkring no. 490, og dermed har Clara taget et stort skridt, som øger hendes muligheder for at få direkte adgang til W25-turneringer.

I finalen møder Clara endnu en kineser, idet 6. seedede 23-årige no. 172 Fangzhou Liu vandt 6-2, 6-0 over no. 266 Hiroko Kuwata (JPN)