15-årige Sara Børkop føjer en Grade 4 single titel til CV'et og fortsætter himmelflugten på ITF ranglisten med avancement på 1131 pladser siden Nytår

Siden Tennisavisen i oktober 2020 første gang berettede om Sara Børkop, der i en årrække har boet i Portugal, har tennisinteresserede danskere jævnligt kunnet følge med i hendes resultater i både Tennis Europe og ITF Junior.

Sara er blandt de bedste i sin årgang 2006 i Portugal, hvor hun vandt over flere af de bedste portugisere på vej mod sin første TE U14 finale.

TE U14 Portugal: Sara Børkop i finale efter sikre sejre over de bedste portugisiske spillere

I 2021 nåede Sara 2 gange helt til tops i single ved TE U16 Category 3 turneringer i Portugal, og samme år stillede hun desuden op i en række ITF Grade 5 turneringer, dog uden at nå forbi 2. runde i, og derfor indledte hun 2022 sæsonen med en beskeden rangering som no. 1531 på ITFs junior-rangliste.

Fra starten af 2022 er det kun gået en vej – opad – idet Sara i slutningen af januar var i kvartfinalen ved en Grade 4 i Nairobi i Kenya, hvor hun vandt titlen i double sammen med Jadesola Cole (GBR), og ugen efter vandt hun sin første Grade 5 titel samme sted.

ITF Junior Nairobi: Sara Børkop følger double titel op med single titel ugen efter

I starten af marts måned vandt Sara igen en double-titel, da hun sammen med Kaat Coppez (BEL) vandt finalen 6-3, 7-6(4) over det 8. seedede polske par Maja Bajorek og Ewa Czapulak ved en Grade 4 turnering i Hamburg.

Grade 4 Adazi
Foto: Privat – Kaat Coppez og Sara Børkop

I samme turnering var Sara seedet 14 og oversidder i 1. runde (R64), og i 2. runde blev hun sendt ud af turneringen af Anouk Richter (GER), der vandt 67-4, 7-6(3).
Endvidere deltog både 16-årige Vilma Krebs Hyllested og 17-årige Emma Kamper Malmkjær, der nåede 1/8-finalen, hvor hun blev besejret 7-5, 6-1 af Saras doublemakker Kaat Coppez.
Vilma var seedet 4, og hun mødte i R32 Nadia Kulbiej (POL), der vandt 6-4, 6-2.

Ugen efter fortsatte Sara til Letland, hvor hun i sidste uge var seedet 4 i en Grade 4 turnering i Adazi.
Efter sikre sejre i de 3 første kampe (6-1, 6-3 over Nikola Nikolajeva (LAT), 6-1, 6-0 over Meribel Jarna (EST) og 6-1, 6-1 over Maja Pawelska (POL), blev Sara udfordret i semifinalen af Andrea Roots (EST), som dog måtte se Sara løbe med sejren 4-6, 6-4, 6-4.

I finalen mødte Sara igen en ester, 3. seedede Brit Martin, som måtte trække sig i 3. sæt i finalen, da Sara efter tiebreaks i de 2 første sæt førte 6-7(4), 7-6(4), 3-1, og dermed kan Sara føje en Grade 4 single titel til CV’et.

Sammen med double-titlen, som tæller 25 procent til ranglisten, betyder titlen i Letland, at Sara på den seneste ITF rangliste er årgangens bedste dansker i Girls singles, hvor hun er no. 400, og dermed er hun i løbet af årets første 3 måneder avanceret 1131 pladser.

Både Tennisavisen og Dansk Tennis Forbund ønsker Sara tillykke med det flotte resultat.

 

Forrige artikelMedaljespil: KB valgte HIK to gange
Næste artikelSlutspil damer: KB er klar favorit mod HIK
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.