Med sin første ATP Challenger semifinale avancerer August Holmgren til no. 333 på ATP-ranglisten og kan skimte mulighed for Grand Slam kval i horisonten

I optakten til denne uges turneringer blev spotlyset især rettet mod 25-årige August Holmgren, der søndag-mandag havde kvalificeret sig til hovedturneringen ved ATP Challenger 75 Unicharm Trophy Ehlme i Matsuyama i Japan.

Turneringer uge 45: August Holmgren klar til japansk ATP Challenger

Det meste af indeværende sæson har August forsøgt at få fodfæste på ATP Challenger touren, hvor han dog kun i et enkelt tilfælde nåede forbi 1. runde, da han ved ATP Challenger 125 i Braunschweig i juli nåede kvartfinalen efter 2 sejre i kvalifikationen og yderligere 2 sejre i hovedturneringen, hvor han i 1. runde eliminerede 26-årige Jaume Munar (ESP) med cifrene 2-6, 7-5, 7-6(5).

Til gengæld har August i år vundet 2 titler på ITF-touren i M25-kategorien, hvor han i april vandt titlen i Nottingham i Storbritannien, og i forrige uge vandt han titlen i Harlingen i Texas.

August har i et interview under Davis Cup opgøret i Hillerød mod Brasilien påpeget, at han har brug for at spille kampe på Challenger niveau for at blive mere fortrolig med det højere tempo sammenlignet med M25.
Dog er en række tidlige exits ikke den bedste medicin til at styrke en spillers selvtillid, og derfor kan det være en god cocktail at mikse med en M25 i ny og næ, da chancen for sejre, der som bekendt giver større selvtillid, er væsentligt større.

Efter en periode i USA fra slutningen af september og til midten af oktober med 1. runde nederlag i Challengers i både Charleston og Fairfield samt indimellem et nederlag i 1. kvalrunde i Tiburon, deltog August et par uger senere i M25 Harlingen, hvor han som nævnt gik hele vejen.

Efter en uges turneringspause rejste August videre til Japan, hvor han er tilmeldt en række Challengers, og meget tyder på at det ekstra boost til selvtilliden efter titlen i Harlingen har medvirket til, at August i den første uge ved ATP 75 Matsuyama har fundet sit bedste spil frem.

I 1. runde af hovedturneringen indledte han med at uddele “æg” til ranglistens no. 161 Marc Polmans (AUS), da August vandt 6-0, 6-4, og i 1/8-finalen mod 31-årige no. 308 Yasutaka Uchiyama (JPN), der tidligere var i top 100, havde August de berømte marginaler på sin side, da han efter 2 tiebreaks vandt 7-6(8), 7-6(5).

Ingen af kvartfinalerne kunne gennemføres som planlagt om fredagen, og derfor blev både kvartfinalerne og semifinalerne spillet lørdag.
Kvartfinalen mod no. 179 Duje Ajdukovic (CRO) blev ligeledes en jævnbyrdig affære, som blev afgjort i tiebreak i 3. sæt, hvor August igen vandt de afgørende bolde, da han efter 2 timer 37 minutter vandt sin 10. sejr i træk 7-5, 3-6, 7-6(5)

Topseedede no. 86 Taro Daniel (JPN) var ligeledes inde i en sejrsstime, da han netop havde vundet en ATP Challenger 75 titel i Sydney, og han måtte også bruge 3 sæt, inden han vandt 6-2, 3-6, 7-5 over no. 169 Yu Hsiou Hsu (TPE), men han “nøjedes” dog med at tilbringe 2 timer 7 minutter på banen – dvs. ½ time mindre end August.

I semifinalen fulgtes spillerne ad gennem hele 1. sæt, som blev afgjort i tiebreak, men efter 4 vundne tiebreaks hidtil i turneringen var marginalerne denne gang ikke med August, da Daniel vandt 7-5, hvorefter den rutinerede 30-årige japaner vandt 7-6(5), 6-2 efter 1 time og 26 minutter.

Derved tilbragte August i kvart- og semifinalen tilsammen godt 4 timer, hvilket normalt kun forekommer i 5. sæts kampe ved Grand Slams, hvor August har ambitioner om at få mulighed for at spille med, hvis han kan opnå en rangering der i første omgang giver adgang kvalifikationen.

I sidste uge avancerede August på grund af de optjente 25 point fra Harlingen fra no. 455 til no. 392 på ATP-ranglisten, og på mandag tilføjes yderligere 34 point, hvorved August bliver no. 333.

I den kommende uge får August muligheden for at avancere yderligere, hvis han kan fortsætte i samme spor ved ATP Challenger 75 i Kobe, hvor han allerede tidligt søndag dansk tid spiller kvalifikation mod no. 358 Omni Kumar (USA), som August sidste år vandt over 6-2, 6-3 ved CH 80 Fairfield.

Efterfølgende er August tilmeldt CH 75 Yokohama, hvor han er 13. pladser fra adgang til kvalifikationen, og CH 100 Yokkaichi, hvor han er 4. Alternate til kvalifikationen.
Med optimistiske rød-hvide briller er muligheden for at avancere det nødvendige antal pladser og derved få adgang til kvalifikationen til Australian Open måske ikke helt udelukkes på forhånd.

Dansk Tennis Forbund har ligeledes bemærket, at August for første gang i karrieren har været fremme i en Challenger semifinale

Alle Augusts kampe ved turneringen kan genses ved at klikke på hver enkelt runde herunder.

Semifinale: 86 Taro Daniel JPN 6-7(5), 2-6
Kvartfinale: 179 Duje Ajdukovic CRO 7-5, 3-6, 7-6(5)
1/8-finale: WC 309 Yasutaka Uchiyama JPN 7-6(8), 7-6(5)
R32: [5] 158 Marc Polmans AUS 6-0, 6-0
Qfi: [3] 367 Egor Gerasimov 6-4, 7-6(3)
Q16: WC Kentaro Otsuka JPN 6-4, 6-1

Forrige artikelATP Finals: Holger fører 2-0 mod både Sinner og Tsitsipas. Revancheopgør mod Djokovic søndag.
Næste artikelTurneringer uge 46: Rune og Alcaraz debut ved ATP Finals. Clara og Johanne W40 i Luxembourg
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.