I $488.625 ATP turneringen er man klar til finalen og den kommer til at stå mellem Ivo Karlovic, Kroatien og Donald Young, USA.

Den kroatiske veteran der efterhånden er blevet 35 år og nr. 29 på verdensranglisten slog i sin semifinale Adrian Mannarino, Frankrig med 6-3,6-4. Den elegante franskmand lignede nærmest en pygmæ i forhold til den 2,11 m høje Karlovic. Kroatien fyrede da også 17 serveesser afsted mod franskmanden der ikke for alvor havde noget modsvar.

Finale modstanderen, Donald Young slog i sin semifinale Bernard Tomic, Australien med 4-6,6-4,6-2. Begge spillere er nogle der har været nærmest enorme forventninger til. Donald Young blev junior Wimbledon mester i 2007 og blev dengang betegnet som den næste amerikanske stjernespiller. Han har ikke helt indfriet forventningerne. Han har dog haft et godt 2014 og spiller bedre end nogensinde.

Det samme kan siges om Bernard Tomic. Forventningerne til ham var nærmest hysteriske. Han vandt Australian Open junior titel og vandt den traditionsrige Orange Bowl i USA både som U12, U14 og U16. Australierne nævnte ham altid i samme åndedrag som store australske tenniskoryfæer som Ken Rosewall, Rod Laver og Patrick Rafter. Det er nærmest umuligt at leve op til sådanne forventninger. Men ligesom Young er specielt anden helvdel af 2014 gået godt. Han spiller mere frigjort og måske ser vi Tomic snige sig ind i top 20 i år.

 

Forrige artikelITF Sunrise Florida: Ørvad måtte overgive sig til amerikaner
Næste artikelATP Marseille: Fransk mestermøde
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.