Det er en fremragende præstation Frederik Løchte Nielsen har ydet i $50.000 challenger turneringen og nu venter franskmanden Adrian Mannarino, der er nr. 51 på verdensranglisten.

Løchte udtaler til TennisAvisen at: “Mannarino er et svært matchup for mig. Han anvender fart virkelig godt og har en verdensklasse baghånd. Desuden tror jeg han er på sin bedste rangering nogensinde. Jeg tror det er vigtigt jeg varierer meget og tager rytmen lidt ud af kampen.”

Løchte og Mannarino har mødt hinanden to gange før, begge gange i 2007. Den ene gang i en challenger turnering og den anden gang i en future. Begge opgør endte med fransk sejr. Ikke desto mindre har Løchte en chance.

Men at dømme ud fra kampen i semifinalen hvor Løchte fejede gulv med Malek Jaziri, Tunesien, så har Løchte chancen for at tage turneringssejren. For selvom Jaziri slet ikke fik sit spil til at fungere var det i høj grad Løchtes fortjeneste. Løchte fortæller om kampen set fra hans side: “Mod Jaziri holdt jeg godt tempo i starten og var god til at få ham til at spille boldene hvor han ikke kunne få sine styrker i spil. Jeg holdt en god balance mellem angreb og neutral. Jeg anvendte mine returneringer godt.”

Får Frederik sine returneringer til at fungere, så er han farlig for enhver. Det er næsten uhyggeligt nogle gange så mange førsteserver han får i spil.

På Livestream antydede kommentatoren at Løchte måske var lidt småsyg. Hertil siger Frederik lakonisk: “Jeg er ikke i nærheden af at være syg.” Så enten har TennisAvisens skribent hø i ørerne eller også aner kommentatoren på Livestream ikke en pind om hvad han taler om. Under alle omstændigheder er Frederik kampklar og det er det vigtigste.

Selvom Frederik er utrolig glad for sin succes, mener han ikke at resultatet ændrer så meget på hans verdensrangliste placering at hans planlægning for næste sæson bliver anderledes.

Andetsteds her på TennisAvisen har Ole Dalsgård skrevet om hvor man følge turneringen og vi håber så mange så muligt vil følge Frederik. Det er hans bedste single resultat i år og hvor da under ham den sejr i Champaign.

Forrige artikelATP Challenger Champaign: Se Frederik Løchte spille finale ca. 2230cet
Næste artikelITF Helsinki: Karen Barbat taber semi-finalen
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.