Der var massiv Dansk opbakning til Caroline Wozniacki i løbet af ugen og ved finalen i Båstad

Da undertegnede og fruen i forvejen havde planlagt en weekendtur til Landskrona, var det nærliggende at tage et smut – en times kørsel – til Båstad om søndagen, da Caroline Wozniacki ifølge programmet skulle spille finale mod Katerina Siniakova kl. 1400.

Vi besluttede at undlade at bestille billetter i forvejen, da vi havde fået af vide, at der næppe var problemer med at købe billetter til finalen ved indgangen, hvilket viste sig at holde stik, da vi for 600 svenske kroner kunne erhverve 2 billetter, og der blev efterfølgende på netbanken trukket 473,78 Dkr.
Billetterne kunne bruges i de fleste sektioner, hvor der var plads, og det viste sig, at flere havde betalt mere end det dobbelte ved at bestille billetterne over nettet.

Jørn Hansen, som tidligere på ugen havde givet 525 kr. for en billet på første række på østsiden, ville ikke anbefale dette, hvis man ikke ønsker at blive “solskoldet”.

Da vi i god tid havde sat os godt til rette, begyndte det så småt at regne en halv times tid inden planlagt kampstart, og efterhånden udviklede det sig til en regulært regnskyl, som hurtigt satte banen under vand, og alle søgte ly for regnen.

Da regnen stilnede af begyndte vandet dog hurtigt at forsvinde fra banen, så der atter var håb om, at kampen kunne afvikles inden alt for længe.
Ventetiden blev bl.a. benyttet til en spadseretur til lystbådehavnen, hvor vi kunne studere nogle fartøjer, som vi alligevel ikke har råd til at købe.

Foto: Privat

Da vi havde bevæget os tilbage til tennis-anlægget, blev der endnu en gang lukket op for sluserne fra oven, og banen lignede mere et svømmebassin end en tennisbane, men så snart der igen blev slukket for “vejr-hanerne”, gik der højst en times tid, inden banen alligevel var spilleklar, og finalen kunne gå i gang ved 17-tiden.

Af hensyn til nogle af de tennis-interesserede, som sad klar derhjemme til at følge finalen på TV blev der fremsendt rapporter om vejr-situationen til alle, der følger med i Facebook-gruppen “Caroline Wozniacki & WTA Update” på dette link – https://www.facebook.com/groups/1821589624824634/?multi_permalinks=1858371917813071

Facebook-gruppe medlemmer blandt tilskuerne

Blandt tilskuerne til finalen var flere af medlemmerne fra Facebook-gruppen “Verdens bedste Wozniacki”, og nogle af dem samledes efter kampen, da Patrik Wozniacki pludselig kom forbi og gav sig tid til en snak med dem.
Han forstod godt deres skuffelse over kampen, da Caroline ikke havde spillet godt.

Båstad 2017
Foto: Susie Nøhr

Pia Lykke Sørensen havde denne kommentar til Tennisavisen om oplevelsen:
Jeg oplevede en intim tennisturnering, hvor det mest naturlige var at sludre med stjernens bror efter kampen.
Vi nåede også lige at sige Hej til Caroline – og selv om hun tabte var det en fantastisk oplevelse.
At se hende spille live var virkelig en drøm for mig og jeg vil helt sikkert gøre det igen.
Jeg tror nok at jeg vil prioritere de her mindre turneringer, da det netop var nærværet til spillerne jeg blev så begejstret for.”

Betiina Hansen var helt på linje med Betina, som hun fulgtes med til Båstad, og de havde det fantastisk, selvom det var første gang de mødtes.

På gruppebilledet herover ses Pia Lykke Jørgensen, John Sellerup Pedersen, Inge Ejsing, Betiina Hansen, Betina Astrup.

Inge Ejsing kunne også tilslutte sig disse betragtninger, og hun fortalte desuden, at en kameramand havde filmet hende og John Sellerup, da de havde fundet deres pladser inden damedoublen – hvilket muligvis skyldes hendes nye tennis-hat, som hun købte i Eastbourne forleden – og efter kampen blev de interviewet til Kvällsposten, som efterfølgende bragte dette billede i avisen.

John Sellerup og Inge EjsingInges største oplevelse var dog om onsdagen, hvor hun overværede Caroline træne på bane 4.
Bagefter gav hun autografer til tilskuerne, og de fik også en flere minutters snak med Caroline.
Hold op, hvor var hun bare sød at snakke med og meget lyttende og smilende“, tilføjede Inge.

Caroline Wozniacki
Foto: Inge Ejsing
Caroline Wozniacki
Foto: Inge Ejsing, som både fik en snak og 2 autografer af Caroline

Også opbakning til Karen Barritza

De første dage under turneringen var der gratis adgang, hvilket mange Danskere havde benyttet sig af, heriblandt Morten Sylvest, som også tidligere har taget turen til Båstad, når der har været afviklet turneringer i ITF Pro Circuit (Futures) regi, ikke mindst fordi han er stor fan af Karen Barritza, som oftest deltager i sådanne turneringer.

Karen fik for en sjælden gangs skyld mulighed for at deltage i kvalifikationen til WTA-turnering i Båstad, men hendes lodtrækning var ikke den mest optimale, da hun mødte 1. seedede Kateryna Kozlova (UKR), der vandt 6-1, 6-2, og hun nåede efter yderligere 3 sejre helt til kvartfinalen, hvor hun tabte til Caroline Wozniacki 3-6, 1-6.

Morten har fremsendt dette billede i selskab med Kozlova

Morten Sylvest, Kateryna Kozlova
Foto: Morten Sylvest

Turneringen blev alligevel lidt af et “eventyr” for Karen, som egentlig skulle have spillet en turnering i Estland, men efter at hun var rejst videre fra Båstad, fik hun en uventet mulighed for komme med i double sammen med Ellen Allgurin, og det lykkedes parret at vinde 6-2, 3-6, [10-4] i 1. runde over det Svenske par Mirjam Bjorklund og Ida Jarlskog, hvilket indbragte den nette præmiesum på $1.800 (til deling). Derudover var der $600 fra deltagelsen i 1. kvalrunde, så Karen optjente $1.500 ved at være med i Båstad.

Karen Barritza, Ellen Allgurin
Foto: Morten Sylvest – Karen Barritza og Ellen Allgurin vandt 1. runde i double

I 2. runde kunne de ikke hindre sejr 6-1, 6-3 til Xenia Knoll (SUI) og Aleksandra Krunic (SRB), der havde sendt 1. seedede Nicole Melichar (USA) og Anna Smith (GBR) ud i 1. runde.

Clara Tauson interviewet til TV2 Sport om Guldmedaljen

Da vi efter den sidste regnskyl på finaledagen begav os på vej tilbage til tilskuerpladserne opstod panik, da min (uundværlige) smartphone pludselig manglede, så det var hurtigt tilbage og lede, hvilket dog viste sig at være unødvendigt, da den faktisk lå i den “forkerte” jakkelomme.

På vej tilbage dukkede Clara Tauson pludselig op, idet hun netop var ankommet fra Ungarn, hvor hun som omtalt i Tennisavisen vandt Guldmedalje ved European Youth Olympic Festival.
Hun fik derfor en velfortjent krammer og lykønskning, og da Tennisavisen gerne ville have et dugfrisk billede, måtte hun i stedet skynde sig videre, da TV2 Sport ville bringe et live interview med hende forud for finalen.

Tennisavisen har fået lov at bringe det knap 5 minutter lange indslag fra TV2 Sport, hvor Patrik Wozniacki bl.a. fortæller, at han har talt med både HIKs Sportschef Michael Tauson og Piotr Wozniacki om, hvordan de eventuelt kan hjælpe Clara med gode råd om, hvordan hun bedst sikrer den rette vej op ad ranglisten.
Patrik påpegede især, hvor meget det fysiske spiller ind i moderne tennis, men Clara har både den rette størrelse og træner meget fysisk.

Efter interviewet fangede Susie Nøhr med sit kamera både Patrik Wozniacki og Clara Tauson – med Guldmedaljen – på balkonen, hvor TV2 Sport havde et lille TV-studie under turneringen.

Båstad 2017
Foto: Susie Nøhr

Møde med Supervisor, dommer og fysioterapeut

Efter finalen nød vi en god middag på restaurant Victoria, og lige inden vi forlod restauranten dukkede nye gæster op ved nabo-bordet.

Den ene var et velkendt ansigt, når man har fulgt WTA-tennis, hvor man ofte har set kampe med Mariana Alves som dommer. Hun var dog Supervisor i Båstad, og hun var i selskab med dommeren fra finalen og fysioterapeuten, som måtte behandle begge spillere mellem de to sæt.
Sidstnævntes ægtefælle tilbød at tage et fællesbillede, hvor vi fik lov at være med.

Foto: Privat

Da Betina hørte om dette møde, ville hun gerne vide mere om de “arme”, som fysioterapeuten behandlede i pausen mellem de to sæt i finalen, men det havde hun dog ikke fortalt nærmere om, da mødet alene handlede om at få et billede.

Desuden blev der spurgt, hvorfor Carolines hittingpartner ikke var med i Båstad, men han havde måske fået lov til at holde en velfortjent pause, inden det går løs i de to Premier 5 turneringer i Toronto og Cincinnati, hvor samtlige topspillere er tilmeldt, hvorefter de fleste holder pause den efterfølgende uge før US Open – enkelte af dem deltager dog også ugen før i New Haven, som Caroline vandt 4 år i træk 2008-2011.

Nedenstående “Tweet” tyder på, at Sacha er tilbage på jobbet.

Kort efter artiklens udgivelse, blev tennisavisen dog gjort opmærksom på, at Sacha faktisk havde været med tidligere på ugen, hvor han skimtes på nedenstående billede fra 1/8-finalen mod Viktorija Golubic (SUI).

Caroline Wozniacki
Foto: Privat
Forrige artikelDagens kampe søndag 6. august: CoCo Vandeweghe i 2 finaler i Stanford
Næste artikelDagens kampe mandag 7. august: Massiv dækning af Rogers Cup i både Toronto og Montreal
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.