WTA er tilbage på rød grus, når touren gør sin årlige stop i Sverige, hvor de spiller i en WTA 250K turnering. Den sydlige svenske kyst by er landets centrum for tennis og der afholdes både en herre og en dame turnering, i et smuk hjemsted for turneringen lige ud til kysten. Ericsson Open i Båstad er en 250.000 dollars WTA turnering, med 32 spillere i Hoved turneringen. Det er en turnering som spillerne godt kan lide og får mange andre gode til at prøve at komme og spille med i den.

I dag søndag er vi fremme ved begge finalerne, da det forholdsvis gode sommervejr er forsat i hele ugen af Hovedturneringen.
I Single finalen mødtes Laura Siegemund, Tyskland, mod den Tjekkiske overraskelse Katarina Siniakova, der kun er nummer 92 på WTA Ranking listen.

Men Siniakova fulgte godt med til 4-4 og 5-5 i første sæt, efter hun havde brudt tilbage ved *4-3 til Siegemund. Ved 5-5 bryder Siegemund igen og holder sin serve, til at vinde 1. sæt med 7-5.
I andet sæt så det ud til at Siniakova tabte pusten i det varme vejr og kom hurtig bagud med 4-1. Herefter var der et længere game, hvor Siegemund var i stand til alligevel at holde serve til at føre 5-1. Kampen sluttede med at Siniakova lavede en double fejl på anden matchbold og Siegemund vandt kampen med 7-5, 6-1.

Dermed er Laura Siegemund i Top 32 og Tysklands anden bedste spiller!

Foto af Laura Siegemund
Foto af Laura Siegemund

 

Som noget nyt vil undertegnede skrive lidt doubles finalen også.

De 2 af spillerne i finalen, var en for mig ukendt fra Hviderusland Lidziya Morozava der spillede med Hollandske Lesley Kerkhove, som nok er ret ukendt også, men er da lidt mere kendt. De spillede mod Alicja Rosolska, en doubles specialist fra Polen og Andreea Mitu fra Rumænien. Mitu og Rosolska vandt finalen med 6-3, 7-5. Herunder lidt fra dem og en video også fra efter sejren…

NB: Se nederst et indlæg om ens tur til Båstad.

 

 

Og så en tak fra dem til slut… 🙂

 

Nedenstående har TennisAvisen modtaget fra Inge Ejsing om hendes rejse til og ophold i Båstad. Tak til hende for det!

Ericsson Open 2016 – onsdag den 20. juli.

Til Ericsson Open 2016 i Båstad kom jeg ”hjem”, hvor min tennisinteresse startede i slut-60’erne. Dengang DR viste tennis, mens tv-rettighederne stadig var til at betale. Mandag, tirsdag og onsdag var der gratis adgang som noget nyt og dette tilbud benyttede jeg mig af i onsdags.
Jeg måtte tidligt op og fra Haslev med tog kl. 6.07 for at nå ind på Hovedbanegården og købe Øresundsbillet fra København til Aengelholm tur/retur til 324 kr. Videre med tog til Kastrup kl. 7.43, gennem paskontrol og videre med tog kl. 8.26. 2 timer efter kom jeg til den nye station i Båstad og tog bus 501 til endestationen. Her fulgte jeg bare strømmen af mennesker, som alle skulle til tennisanlægget, som ligger fantastisk smukt ned til vandet. Gåturen tog et kvarters tid.

Ved indgangen fik alle udleveret gratis program. Der var 4 singlekampe på center court. På bane 1 var der 1 singlekamp og 3 doubles kampe. På bane 2 var der 2 doubles kampe. Jeg valgte kun at se singlekampene på center court.
På center court fik jeg plads på langsiden modsat stoledommeren på række 4 forholdsvis tæt på nettet. Ved første mulighed for at flytte plads rykkede jeg et par pladser til højre mod baglinjen. For jeg blev helt svimmel af hele tiden at skulle dreje hovedet så meget for at se til venstre og til højre for at følge bolden. Min plads tættere på baglinjen var til gengæld behagelig og jeg havde godt overblik over banen.
Ingen af dagens kombattanter havde jeg set før live, men på nær 2 havde jeg set dem på tv. Karin Knapp husker jeg især for hendes tætte og langvarige match mod Maria Sharapova i ekstrem hede i Australian Open 2014. Alle andre kampe den dag blev indstillet pga varme, så snart et sæt var færdigspillet. Men ikke Karins og Marias, da de var gået i gang med 3. sæt! Karin tabte 3. sæt 8-10. Onsdagens kamp mod Mona Barthel vandt hun i 2 sæt, hvor der først i 2. sæt blev lidt spænding 6-0, 7-5.

Hovedkampen var mellem nr. 2 på verdensranglisten tyske Angelique Kerber og svenske Cornelia Lister. Det var Listers WTA debut og hun havde som nr. 664 på ranglisten fået et wildcard til turneringen. I programmet udtaler Lister om sine chancer mod Kerber:” Det er ikke mange, som får mulighed for at prøve kræfter mod verdens nr. 2. Jeg nyder allerede nu bare tanken om at gå ind på banen mod hende. Jeg ved ganske vel, hvordan hun spiller og jeg har en plan for at forsøge at besejre hende.” Og Lister spillede sin chance og troede på det lige til det sidste. Hun tog første sæt 6-2 og havde partibold til 5-4, men så gik der gummiarm i det. Som hun sagde på den efterfølgende pressekonference: ”Jeg begyndte at tænke på, at hun er verdens 2’er og venstrehåndsspiller.” Så gik det galt og hun tabte kampen 6-2, 4-6 og 2-6. Kerber har dog trukket sig fra turneringen pga. af en skade i venstre albue, som hun måtte have medical timeout til i første sæt mod Lister.

3. kamp var mellem nr. 25 på verdensranglisten italienske Sara Errani og nr. 72 schweisiske Viktorija Golubic, som var mit første bekendtskab. De 2 fulgtes ad til 6-6 og dermed tiebreak, som Errani vandt. Så gik gassen af ballonen og Golubic tabte 2. sæt 1-6. Kort efter tiebreaken var jeg blevet tennismæt og jeg forlod center court og Ericsson Open. Forinden var jeg dog nærmest blevet hypnotiseret af Errani med hendes udbrud, hver gang hun slog til bolden og efterfølgende 2 tydelige pust, inden bolden kom retur og det startede forfra. Undtagelsen var når Golubic lavede stopbolde, som kom bag på Errani. Så kom der små udbrud, mens hun løb. Publikum smågrinede hver gang.

Boldbørnene i tennisturneringer kan jeg blive helt fascineret af. Her i Båstad blev der brugt net til at fange boldene med af de 2 boldbørn ved nettet. Før hver kamp blev boldbørnene præsenteret og de bukkede for publikum, før de løb til deres pladser. De havde meget styr på det hele, lige indtil det kom til tiebreak i 3. kamp. Måske det var deres første tiebreak? Det var lige som om de ikke kunne følge med og måske ikke lige var klar over, at spillerne kun havde 2 server hver. Det kneb i hvert fald gevaldigt med at have boldene de rigtige steder. Ved stillingen 6-6 måtte stoledommeren også gøre opmærksom på, at håndklæderne skulle skifte side. På et tidspunkt lå en bold og flød mellem stoledommeren og baglinjen, men dog helt ude til siden. Nok derfor stoledommeren ikke afbrød. Men ellers godt arbejde af dem alle.

Forrige artikelEM U12 Hold: Ubesejrede danske piger i finale om slutspil
Næste artikelWTA Montreal: Julia Boserup stoppet i kvalfinalen
Jørn Hansen er udpræget tennisnørd. Han har mange års erfaring med tennis og følger med i alt der sker hovedsageligt på WTA-touren. Derudover har Jørn været ude live ved mange udenlandske tennisturneringer.