Danmark kommer ikke til at forsvare europamesterskabet for U12 drenge. Pigerne var tæt på at kvalificere sig til slutspillet om EM for hold

Som bekendt for de fleste vandt Danmark i 2015 EM for U12 hold hos drengene både indendørs og udendørs.
Det kommer ikke til at ske igen i 2016, hvor nye årgange skal forsøge at løfte arven efter den skrappe 2003 årgang.

Siden i torsdags har Danmark deltaget med både et drengehold og pigehold i Haren i Holland, hvor der afvikles kvalstævne til slutspillet for U12 EM.

EM U12 hold 2016
Foto: Tennis Europe

Hos drengene, der spiller i Zone B B12 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD består holdet af de to finalister ved UM, Ervin Mesic og August Kofmann samt Gustav Obel. Simon Verner er coach for drengene.

I den første kamp torsdag fik danskerne en god start mod Letland, da August indledte med sejr i 2. singlen mod Daniels Tens med cifrene 7-6(11), 6-4.
Letland fik udlignet, da Davids Spaks vandt over Ervin 7-6(5) 6-1.

Det var således to jævnbyrdige single-kampe, og derfor kunne man også forvente spænding i doublen, hvor Ervin og Gustav mødte Reinis Kupfers og Daniels Tens.
Efter 1. sæt lignede det dog en sikker dansk sejr, da Danmark vandt sættet 6-0, men Estland vandt 2. sæt 6-2, og derved blev der ny spænding om det endelige udfald, som Letland vandt i en jævnbyrdig match-tiebreak, så Letland med cifrene 0-6, 6-2, [10-8] løb med sejren.

Fredag mødte Danmark i den næste pulje-kamp Italien, der dagen forinden havde vundet 3-0 over Hviderusland, og danskerne kunne ikke forhindre, at det blev Italiensk sejr med samme cifre 3-0.

I 2. singlen tabte August 3-6, 1-6 mod Nicolo Tresoldi, hvorefter Italiens 1. single Jacopo Bilardo vandt over Ervin 6-1, 6-4.
I doublen spillede Ervin og Gustav mod Giammarco Gandour og Nicolo Tresoldi, der vandt 6-3, 6-0.

Lørdag mødte Danmark i den sidste puljekamp Hviderusland, som havde vundet 2-1 over Letland.
Her blev det til endnu et 0-3 nederlag, men i 2 af kampene var danskerne helt med.

I 2. singlen vandt August 1. sæt mod Andrey Antonovich 6-4, hvorefter kampen vendte fuldstændig i 2. sæt, som hviderusseren vandt 6-0.
I det afgørende 3. sæt var der kamp helt til stregen, men det endte med sejr til Hviderusland 6-4, 0-6, 7-6(6).

Ervin kunne ikke stille meget op mod Hvideruslands 1. single, da han tabte 1-6, 0-6 mod Saveli Rachalo.

I doublen, som ikke havde betydning for den samlede sejr, tabte Ervin og Gustav efter match-tiebreak 6-2, 3-6, [5-10] mod Mikalai Bankou og Saveli Rachalouski.

Dermed blev Danmark no. 4 og sidst i puljen, og de mødte søndag i kampen om 7-8. pladsen Finland, der havde tabt 1-2 mod Belgien og Estland og 0-3 mod Holland.

Danmark fik den bedste start, da August i 2. singlen vandt 6-1, 6-4 over Axel Eriksson.
Det blev også til sejr i 1. single, hvor Ervin vandt 6-3, 6-2 over Oliver Byskata, og dermed havde Danmark sikret 7. pladsen ved kvalstævnet.
I doublen blev sejren cementeret, da August og Gustav vandt 6-0, 6-0 over Oliver Byskata og Axel Erikson, hvorved den samlede sejr lød på 3-0.

Belgien og Italien går videre til slutspillet med 2-1 sejre over henholdsvis Hviderusland og Holland.

EM U12 hold 2016
Foto: Tennis Europe

Hos pigerne, der har DTFs Sportschef Jens Anker Buus Andersen som coach, er Danmark repræsenteret af Johanne Christine Svendsen, Natacha Schou og Frederikke Birn.
Sidstnævnte har i de første 3 kampe ikke været i aktion på selve banen, men hendes støtte sammen med holdet har bidraget til, at Danmark har vundet de 3 første kampe, og derfor spillede de søndag mod no. 2 i den anden pulje om kvalifikation til slutspillet.

I den første kamp i torsdags i Zone B G12 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD kom Danmark bagud 0-1 efter 2. singlen mod Letland, da Natacha efter at have vundet 1. sæt 6-1 tabte 6-1, 5-7, 1-6 mod Amelija Supulniece.

Jonanne sørgede for Dansk udligning, da hun i 1. singlen vandt 6-3, 6-3 over Evelina Kivite, og dermed blev kampen afgjort i doublen, hvor Natacha og Johanne vandt 6-3, 6-3 over Amelija Supulniece.

Da der er 3 hold i Group B, var Danmark oversiddere om fredagen, hvor Holland vandt 3-0 over Letland, og derfor mødtes Danmark og Holland lørdag i en kamp om 1-2. pladsen i puljen.

Ligesom mod Letland kom Danmark bagud 0-1 efter 2. singlen, hvor Natacha tabte 2-6, 2-6 til Florentine Dekkers.
Johanne skaffede ligesom i torsdags udligning til 1-1, da hun i 1. singlen vandt 7-6(5), 6-3 over Anouk Koevermans.

Den afgørende double blev afgjort i match-tiebreak, som blev vundet af Natacha og Johanne 4-6, 6-3, [10-2].

Slutspillet glippede mod Kroatien

Dermed blev Danmark puljevinder, men for at kvalificere sig til slutspillet krævedes yderligere en sejr, da Danmark søndag mødte Kroatien, der blev no. 2 i Group A efter Great Britain, som vandt 2-1 i en meget jævnbyrdig kamp mod Kroatien.

Kroatiens 2. single Marijana Majetic vandt den første kamp over Natacha 3-6, 6-1, 6-2.
Også 1. singlen gik i 3 sæt, da Lucia Ciric Bagaric vandt over Johanne 6-0, 1-6, 6-3, og dermed var det afgjort, at Kroatien går videre til slutspillet.
I doublen blev det ligeledes Kroatisk sejr, da Marijana Majetic og Tena Rajki sikrede en samlet sejr på 3-0, da de vandt 6-3, 6-3 over Natacha og Frederikke, som derved også opnåede spilletid.

Trods nederlaget en opløftende turnering, hvor de danske piger fik vist, at de sagtens kan gøre sig gældende i international sammenhæng, hvilket kan være en god ballast at tage med sig videre i karrieren.

Holland fik en god start mod Great Britain, da Florentine Dekkers vandt 6-1, 6-1 over Hannah Smith, så i begge finale-kampene var det no. 2 i puljerne, der er kom bedst fra start.
Britterne fik dog bragt balance i regnskabet, da Leah Gonzales Edwards i en uhyre tæt kamp vandt over Anouk Koevermans 6-2, 5-7, 7-5, og derfor blev doublen afgørende for det endelige udfald, hvor Great Britain med slutstillingen 2-1 sikrede sig plads i slutspillet, da Leah Gonzales Edwards og Hannah Smith vandt 6-3, 6-3 over Florentine Dekkers og Annouk Koevermans.

Forrige artikelTE U12/14 Kufstein: Lærerig sommerferie for 6 danskere
Næste artikelWTA Båstad: Laura Siegemund vandt Titlen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.