Mirakuløs servereturnering banede vej for break til Xiyu Wang, hvorefter Clara Tauson ikke udnyttede 4 break-muligheder i 1. sæt

I optakten til WTA 250 turneringen Livesport Prague Open i Tjekkiet blev der i Tennisavisen udtrykt dæmpede forventninger til, at 20-årige Clara Tauson ville opnå succes, selvom hun tidligere i karrieren har vist, at hun har alle forudsætninger for at spille med om titlerne, når der er tale om WTA 250 kategorien.

Baggrunden for de nedtonede forventninger er den omstændighed, at Clara hidtil i sæsonen endnu ikke har formået at præstere på et stabilt konstant niveau, selvom hun i flere kampe har spillet glimrende, men ofte har hun forladt en turnering efter nederlag i kampe, hvor bundniveauet har været for lavt.

Medvirkende til den manglende stabilitet hænger uden tvivl også sammen med, at Clara flere gange har døjet med forskellige skader, og efter nederlaget ved WTA 250 i Warszawa fik Tennisavisen oplyst, at Clara blev “lidt småskadet” under kampen mod Tatjana Maria, der vandt 6-4, 6-0.

Turneringer uge 31: Nedtonede forventninger til Clara i Prag. Johanne og Rebecca danske finalehåb i Køge

Ifølge lodtrækningen til turneringen i Prag skulle Clara i 1. runde igen møde Tatjana Maria, som dog meldte fra på grund af en håndleds skade, og i stedet mødt Clara den 22-årige kinesiske venstrehånds spiller no. 80 Xiyu Wang, der i starten af året kortvarigt var oppe og snuse til top 50 (som no. 49).

I første sæt var begge spillere stabile i egne servepartier, og frem til midten af sættet blev næsten alle point vundet på vindere eller fremprovokerede fejl, og det mønster fortsatte tilsyneladende, da Clara i sit 3. serveparti ved 2-3 førte 40-15, og hun var godt på vej til at lukke partiet med en servevinder, da Wang på mirakuløs vis fik sat ketsjeren på bolden, der tilfældigvis dumpede ned foran baglinjen hos Clara, som sendte 2. bolden ud af banen, og efter endnu et par danske fejl, havde Wang ud af den blå luft pludselig et break til 4-2.

Clara fik dog 4 chancer for straks at bryde tilbage, men skarpheden manglede, da Clara i sær ved 2 af dem havde sine chancer, som blev forpasset efter fejl fra Clara, hvorefter Wang alligevel vandt sit serveparti, og da hun vandt sit næste serveparti rent til 6-4, blev de berømte små marginaler afgørende for et jævnbyrdigt sæt, hvor Wang dog forekom en anelse mere solid.

Det kinesiske momentum fulgte med i starten af 2. sæt, hvor Clara kun med nød og næppe vandt det første serveparti efter 3 kinesiske break-muligheder, men da Clara servede ved 2-2, blev 30-0 sat over styr, hvorefter Wang udnyttede sin 2. break-mulighed i partiet.

Det kinesiske break afgjorde reelt kampen, idet Wang for alvor havde fået et solidt overtag i spillet, hvorimod Clara tilsyneladende resignerede og langt fra udstrålede den energi og sejrsvilje, som var nødvendig for at få vendt kampen.
Ved 2-4 kom Clara bagud 0-40 i egen serv, hvorefter Wang brød ved 15-40 og afsluttede kampen med et rent serveparti til samlet sejr 6-3, 6-2.

Derved fik Clara langt fra den optimale indledning på hardcourt sæsonen forud for US Open, der indledes i Uge 35.
Tilsyneladende får Clara ikke mulighed for at spille turneringer i de næste par uger, idet hun hverken deltager i WTA 1000 Montreal eller Cincinnati, hvor Caroline Wozniacki har wildcard og gør come-back.

Det er uvist, om Clara ugen før US Open deltager i WTA 125 Chicago, hvor Clara i 2021 vandt titlen med finalesejr 6-1, 2-6, 6-4 over Emma Raducanu, der til gengæld umiddelbart efter sensationelt vandt US Open.

Tilføjelse: Clara er ikke tilmeldt WTA 125 Chicago.
Yderligere info: Clara er tilmeldt kvalifikation til WTA 250 Cleveland uge 34, og hun er 10 pladser fra kvalifikationen til WTA 1000 Cincinnati uge 33.

Forrige artikelTurneringer uge 31: Nedtonede forventninger til Clara i Prag. Johanne og Rebecca danske finalehåb i Køge
Næste artikelDanskerne er færdige i single
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.