Lidt forsinket kan det berettes, at titlen i Boys doubles ved TE Birkerød 2015 blev vundet af Fruens Bøge – nærmere betegnet Emil Okkels Jensen og Niels Heise Korsgaard, der er no. 3 og 4 på den danske U14 rangliste efter Sebastian Grundtvig og Eric Vanshelboim.

Årsagen til forsinkelsen er, at Tennisavisen gerne vil bringe et billede med begge vinderne fra præmie-overrækkelsen, men finalen mod 8. seedede Romain Faucon (BEL)/Deney Wassermann (NED) blev vundet på walkover, og derfor var finaledeltagerne ikke tilstede ved præmieoverrækkelsen.

Tennisavisen har dog modtaget nedenstående billede, hvor Emil fik udleveret pokalen af Andri Jönson og efterfølgende har Lars Jensen også fremsendt ovenstående billede, som er taget i forbindelse med drengenes træning i HRT forud for den kommende uges TE U14 Kystmesterskaberne, som Claus Holmen vil berette om i Tennisavisen.

Emil Okkels Jensen
Foto: Lars Jensen

Niels og Emil var seedet 3 i double, og derfor var de oversiddere i 1. runde. Deres vej til finalen var følgende
1/8-finale: Sven Moser (SUI)/ Mikael Salo (FIN) 6-3, 6-2
Kvartfinale: Mateo Bivol/Cyprien Delmeule (FRA) 6-4, 6-1
Semifinale: Noah Svenningsen Holmvang/Mads Tagesen (DEN) 4-6, 6-2, [10-4]

Finalemodstanderne skulle have været 8. seedede Romain Faucon (BEL)/Deney Wassermann (NED), som i semifinalen havde vundet 6-1, 6-2 over det 7. seedede danske par Gustav Theilgaard/Bastian Tølhøj.
Finalen var planlagt til fredag, men den blev udsat til lørdag som følge af regn og banemangel på grund af Birkerød Mini.

Sent fredag blev det meddelt, at Deney Wassermann var nødsaget til at melde fra på grund af smerter i skulderen. Af samme grund måtte han også melde fra til finalen i Boys single, som derfor blev vundet på walkover af 8. seedede Jonas Pelle Hartenstein (BEL), der i semifinalen havde vundet over Niels 7-5, 6-4 i en kamp, hvor Niels ikke var helt tilfreds med sin egen indsats.

Emil nåede 1/8-finalen i single efter sejr i 1. runde over Noah Borges (GER) 6-2, 6-3 og i 2. runde over 4. seedede  Benjamin Heynold (GBR) 6-4, 7-6(7).
I 3. runde fik Emil dog “ørerne i maskinen” mod Deney Wassermann, som leverede 38 rene vindere. Hollænderen, der er 190 cm høj og bruger str. 48 i sko, vandt efterfølgende trods skulderskaden 6-4, 6-2 i semifinalen mod formstærke Eric Vanshelboim.

Lars Jensen har berettet om drengenes indsats på Fruens Bøges facebook-side.

Referat fra TE i Birkerød……

Posted by Fruens Bøge Tennisklub on 20. juni 2015

Forrige artikelWimbledon: Optakt til Wimbledon 2015, herrer
Næste artikelITF Helsingborg: Barbat missede sætbold ved 5-1. Boserup alt. ved Wimbledon
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.