“Behøver man virkelig grej specielt egnet til padel, eller kan jeg ikke bare bruge det, jeg har, fra tennis - og hvad med bat, hvordan finder jeg hoved og hale i det?” De overvejelser hjælper vi dig med i denne artikel.

Navnet var Enrique Corcuera på manden, der opfandt sporten, som viste at vokse sig stor i Danmark under Corona pandemien. Dog er padel ikke en nyopfundet sport. Padeltennis, som folk også kalder fænomenet, blev nemlig spillet for første gang i 1969 i Acapulco, Mexico. Siden da har padel været en populær sport i latinamerikanske lande i særdeleshed, men også i europæiske lande som Spanien og Italien.

Som tennis-interesseret er du med stor sandsynlighed også stødt på padel på den ene eller anden måde – om du selv har spillet eller har hørt vennerne prale om, hvor gode de er, er underordnet.

Dog har du en fordel som tennisspiller, når det kommer til at spille padel. Du kender til den grundlæggende teknik i slagene, og du ved, hvordan du skal manøvre dig rundt på banen. Alt dette kan du nemlig tage med dig fra tennis.

Af den grund bør du heller ikke erhverve dig udstyr, der er beregnet til folk, som først lige har stiftet kendskab til padel og andre ketchersportsgrene. Som spiller med kendskab til tennis finder du herunder anbefalinger til, hvilke produkter du bør overveje.

Bedre teknik = bedre bat

Som tennisspiller ved du, at alt efter hvilken spillestil man anvender, skal man have et bat eller ketcher, der passer til. Er du f.eks. den aggressive spiller som kan lide at stå tæt på nettet og angribe modstanderen, skal du have et bat der hjælper dig med lige netop de egenskaber.

Nogle siger at spilleren der står i den højre side af banen, ofte er den angribende spiller, hvorimod spilleren i venstre side arbejder mere defensivt.

Den offensive spiller

Spiller du det aggressive spil har du brug for et bat det kan hjælpe dig med at generere en masse power. Her er et diamantformet bat i carbon at foretrække. Diamantformede bat er sværere at spille med, men det giver dig en enorm fart i dine volleys, bandejas og smashes.

På Padelshoppen finder du en bred vifte af bat til den offensive spiller lige her.

Den defensive spiller

Er du derimod den mere defensive spiller, som foretrækker at bevæge dig på bagbanen og lave kontrollerede skud med en høj præcision, så skal du have et bat, der har en rund eller dråbeformet hovedform. Dette gør nemlig at battet har et stort og centralt sweetspot, som giver god kontrol.

Til den defensive spillestil anbefaler vi et godt allround bat og her kunne et rigtig godt bud kunne være Counter Viper, Veron eller Vertuo fra populære Babolat være en god mulighed.

Mestrer du slag med en giftig skure, bør du finde et bat med en ru overflade. Så kan du nemmere snyde din modstander med lumske skruebolde. Du kan se alle vores padel bat med ru overflade lige her.

Alt i alt kan være svært at vælge mellem alle de forskellige typer bat. Så på Padelshoppens batrådgiver kan du sætte et par krydser og få en konkret anbefaling til, hvilket bat der passer til dig.

Det resterende padelgrej

Det vigtigste inden for padel er at have et bat der passer til din spillestil. Dog er det også en god idé at have styr på det resterende padelgrej. Tag padelsko som eksempel. Man ser f.eks. ikke Tiger Woods spille med en cricket-kølle eller Mikkel Hansen spille i et par skøjter. Padelsko er essentielt for at undgå skader, da de giver mere stabilitet og sikrer, at du ikke glider på underlaget.

Man kan som tennisspiller sagtens spille padel i tennisssko, dog anbefaler vi at man har to sæt, ét man bruger til padel og ét man bruger til tennis, især hvis man spiller en del.

Padelbanen slider på skoene, derfor er det en god investering hvis man køber et par sko med en slidstærk sål der beregnet til underlaget. Se Padelshoppens udvalg af padelsko.

Det findes et hav af tilbehør til padel og som tennisspiller kender du helt sikkert til vigtigheden af et godt greb om din ketcher! I Padelshoppen finder du et bredt udvalg af greb og andet udstyr til dit bat, som er med til at højne komforten og øge spilleglæden.

Rigtig mange af vores kunder der vælger også at købe en padel protector, for at beskyttet battet og sikrer at battet har en længere levetid.

Selvom man måske ikke skulle tro det, er der også forskel på padelbolde. Nogle bolde er beregnet til hurtigt spil med fart i slagene, mens andre bolde har mere fokus på holdbarhed kombineret med spilbarhed. Se Padelshoppens udvalg af padelbolde

Vi håber, at du nu er blevet lidt klogere på, hvilket grej der passer til dig som spiller med kendskab til ketchersport. Tag et kig rundt på Padelshoppen.com, hvor du finder landets største udvalg af padelgrej, og gode guides til alt hvad der omhandler padel.


Forrige artikelLokalbrag i Hellerup i første DH-runde
Næste artikelATP 250 Lyon: Holger Rune overhaler Carlsens bedste ATP-rangering på mandag
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.