Selvom anklen fortsat var hævet, insisterede Holger Rune på at spille mod 5. seedede Riccardo Bonadio, der vandt opgøret i 3 sæt.

Da Holger Vitus Nødskov Rune i sin første kamp ved M25 turneringen RPM Prague Open 2021 vrikkede om på anklen i 2. sæt, var der meget lidt i fortsættelsen af sættet der tydede på, at han ville være i stand til at gennemføre kampen, men det lykkedes alligevel at sikre sejren i 3 sæt.

M25 Prag: Stopbolde og vrid på ankel bragte sejr i fare for Holger Rune

Efterfølgende trak Holger sig dog fra doublen, hvor han dagen efter skulle have spillet den første kamp, og derved fik han en ekstra dag til at få anklen klar, inden han torsdag kl. 1000 på Court 4 skulle møde 27-årige 5. seedede Riccardo Bonadio (ITA), der er no. 294 på ATP-ranglisten, hvilket er 25 pladser foran Holger, som er no. 314.

Da der kun er livestream på Center Court (Court 6) og Court 5, var der således ikke udsigt til at følge kampen på livestream, og da anklen fortsat var hævet, ville det naturligste være også at trække sig fra single-rækken og derved undgå risiko for at forværre skaden.

Programmet blev forsinket en del på grund af vejret, og Holgers kamp blev udsat adskillige gange, indtil man opgav at gennemføre den på Court 4, og i stedet blev kampen flyttet til Center Court, hvor den blev indledt ca. 1440, efter at (storebror) Mischa Zverev måtte trække sig fra kampen forinden mod Dalibor Svrcina (CZe), der førte 6-3, 3-0.

Selvom anklen fortsat var hævet, insisterede Holger på at spille kampen, der på grund af flytningen til Center Court alligevel kunne følges på livestream.
I løbet af 1. sæt var der meget lidt, der tydede på, at det var en fornuftig beslutning, idet Holger var langt under det niveau, som normalt forventes af Holger, der med 3 fejl i kampens første parti gav modstanderen en god start på kampen, og i Holgers efterfølgende serveparti medvirkede både en dobbeltfejl og 2 fejl i træk allerede på 2. bolden til, at Bonadio kunne bryde serven til 2-0.
Bonadio holdt derefter serv til 3-0 efter yderligere et par danske fejl og en italiensk servevinder til 40-0 samt en servereturnering, der efter tjek fra dommere blev dømt ude.

Holger fik derefter reduceret til 1-3, men Bonadio fik ofte presset Holger med velplacerede bolde i begge hjørner, og han øgede derved føringen til 4-1 efter en dansk returnering i nettet til 40-15 og en forhånd cross, der blev for bred.
Herefter holdt Holger igen sin serv, da Bonadio ved 40-30 nåede frem til en dansk stopbold, som han derefter sendte i nettet, men italieneren holdt derefter serv til 5-2 efter yderligere nogle danske fejl, som ikke var fremprovokerede.

I Holgers næste serveparti kom han bagud 15-40 efter et par fejl, som går under kategorien “kæmpe-fejl”, og sættet blev afgjort, da Holger blev passeret efter et forsøg på serv-flugtning.

De fleste havde formentlig forventet, at Holger derefter havde indset, at det ikke nyttede at fortsætte kampen, men ikke desto mindre valgte han at fortsætte, og sammenlignet med 1. sæt blev niveauet løftet væsentligt, og man kunne desuden fornemme langt større fightervilje.

Derved blev 2. sæt langt mere jævnbyrdigt, og begge spillerne vandt deres egne servepartier frem til stillingen 4-4, uden at de fik brug for at afværge break-muligheder, indtil Bonadio ved stillingen 30-30 sendte en kort dansk returnering på 1. serven i nettet, og i den efterfølgende duel pressede Holger sin modstander til en fejl ved nettet, hvorefter han sikrede sættet 6-4.

Bonadio kom bedst fra start i 3. sæt, hvor han i sit første serveparti straffede en dansk stopbold til 40-15, hvorefter han selv lagde en perfekt stopbold og vandt partiet, men Holger var godt på vej til at udligne efter 30-0 i egen serv, hvorefter Bonadio med en stopbold og senere et par fremprovokerede danske fejl brød serven til 2-0.

I Bonadio’s næste serveparti brød Holger dog tilbage efter en cross vinder fra baghånden ved 15-40, men de næste 2 partier skulle vise sig at få afgørende betydning for resten af kampen, idet Holger ved stillingen 30-30 i egen serv først sendte en baghånd i nettet, hvorefter et mindre velvalgt forsøg på en stopbold blev straffet.
Efterfølgende havde Holger 3 muligheder for at bryde tilbage ved 0-40 i italienerens serv ved 3-1, men et par danske fejl og en enkelt italiensk vinder betød, at Bonadio skaffede en afgørende 4-1 føring.

Holger holdt dog liv i kampen, da han reducerede til 2-4 i et serveparti, hvor han førte 40-15 efter en vellykket stopbold og en cross vinder på 2. bolden, og partiet sluttede med en italiensk fejl på servereturneringen, men straks efter førte Bonadio 40-0 i egen serv, og partiet sluttede med en fejl fra Holger, der under duellen gik i “lege-mode” med et slag mellem benene.

Kampen er dog først forbi, når den sidste bold er vundet, og Holger havde ved 40-30 mulighed for at tvinge Bonadio til selv at serve for kampen, men en løs forhånd i nettet holdt italieneren inde i partiet, og ved endnu en dansk fordel havde Holger en oplagt chance for at passere modstanderen ved nettet, men bolden havnede i nettet.
Holger fik dog endnu en mulighed, hvor han pludselig forsøgte sig med en underhåndsserv, der dog havnede i nettet, og efter 2. serven betød en dansk fejl, at Bonadio stadig var med i partiet.
I den næste duel skaffede Bonadio matchbold efter en vinder ved nettet, og da Holger efter 1. serven sendte 2. bolden for langt, sluttede kampen med italiensk sejr 6-2, 4-6, 6-2.

Bortset fra 1. sæt, hvor Holger var langt under sit normale niveau, kunne både indstilling og fightervilje godkendes i resten af kampen, men fejlprocenten var for stor med for mange fejl allerede tidligt i duellerne.

Efter kampen modtog Tennisavisen ovenstående billede af Holgers ankel, og samtidig blev det oplyst, at Holger trækker sig fra den planlagte M25 turnering i Tjekkiet i næste uge, så anklen forhåbentlig kan nå at hele, inden Holger om halvanden uge efter planen deltager i Oeiras 4, som er en €31K ATP Challenger turnering i Portugal.

Resultatet betyder, at Holger må rejse tomhændet hjem hvad angår point til ATP-ranglisten, men selvom han havde vundet kampen, ville udbyttet alligevel være yderst beskedent, da 2. runde i en M25 kun udløser 3 point – faktisk kun 2, da der modregnes et enkelt point som 19. bedste, og som billedet antyder, var han sandsynligvis alligevel tvunget til at trække sig, hvilket formentlig havde været det mest optimale allerede under den første kamp for ikke at risikere at forværre skaden mere end højst nødvendigt.

Da turneringen i Portugal er i $31.000 kategorien, er der 50 ATP-point til vinderen af turneringen, hvor hovedparten af deltagerne er udenfor top 230, da turneringen afvikles sideløbende med kvalifikationen til French Open, hvor de fleste mellem no. 100 og 230 deltager.
Holger er i skrivende stund 6. alternate til hovedturneringen, hvorimod han er sikret plads i kvalifikationen.

Skemaet herunder viser, hvor meget Holger kan avancere på ranglisten afhængig af hvor langt han når i Oeiras.

Modregnes R16 Kvart Semi Finale Vinder
1 4 7 15 30 50
Ny Point 171 174 182 197 217
31-maj 308 302 299 286 272

Målsætning for sæsonen er top 300 i maj 2021, hvilket muligvis kan opnås med en semifinale, og derefter er målet top 150 til oktober og top 100 inden årets udgang.

 

 

Forrige artikelGentofte vandt en klar sejr i lokalopgøret
Næste artikelSamfundet åbner og det samme gør Sporthouz.dk
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.