Kjøbenhavns Erhvervsklub og KB sikrer med samarbejdsaftale økonomisk baggrunde for, at Clara Tauson fortsætter med Jacob Holst som coach

Både Team Tauson og KB Tennis har hidtil været tilbageholdende med konkrete udmeldinger om det setup, der skal forsøge at bringe 20-årige Clara Tauson tilbage mod tennistoppen, efter at sygdom og langvarige skader bevirkede, at der ikke mere var økonomisk basis for det tidligere setup, hvor Clara var tilknyttet Justine Henin Academy og havde Olivier Jeunne Hommes som medrejsende coach.

Det har dog været velkendt, at KB-træner Jacob Holst har fungeret som træner på “ad-hoc” basis, og KB har med jævne mellemrum berettet om Claras resultater på klubbens facebook side, bl.a. da hun for en måned siden for 2. gang i karrieren vandt titlen ved W60 i Altenkirchen i Tyskland.

W60 Altenkirchen: Clara Tauson kroner comeback med ny titel

Da Clara et par uger senere deltog ved W60 i Trnava i Slovakiet havde hun i 2. runde mod Jacqueline Cristian (ROU) 7 matchbolde i 2. sæt, hvorefter tanken var helt tom i 3. sæt, som Cristian ubesværet sikrede sejren 6-7(9), 7-5, 6-0.

Selvom det har været sparsomt med udmeldinger fra både KB og Team Tauson, blev det i artiklen herover konkluderet, at Clara især rent fysisk endnu ikke er helt på toppen, og derfor har der i planlægningen været mest fokus på “genopbygningen” fysisk og spillemæssigt frem for resultater og ranglistepoint her og nu.

W60 Trnava: Fortsat langt igen fysisk for Clara Tauson, som spillemæssigt er godt på vej tilbage

Ud fra en kortsigtet økonomisk betragtning havde det muligvis givet mening, at Clara var tilmeldt WTA 1000 Indian Wells forleden og den aktuelle WTA 1000 Miami Open, hvor præmien for et nederlag i 1. runde af hovedturneringen er 3 gange større, end hvis hun eventuelt vinder titlen i denne uge ved W40 TK Branik WTT i Maribor i Slovenien.

Imidlertid har KB nu på deres facebook informeret om, at Clara Tauson har indgået en aftale med KB Tennis og Jacob Holst som medrejsende træner til udgangen af april.
Udover det fortsatte samarbejde med Clara ser Jacob og det perspektiv, at han ved at være tæt på et internationalt tennismiljø kan få værdifulde inputs, som også kan komme klubbens spillere til gavn på længere sigt.

Clara er godt tilfreds med aftalen, og hun fremhæver Jacob som en dygtig træner, som hun har en god forståelse med både på og udenfor banen, og hun er taknemmelig for, at støtten fra Kjøbenhavns Erhvervsklub har muliggjort, at hun fortsat kan spille turneringer rundt om i Verden.

Efter turneringen i Trnava blev sidste uges W40 Ricany i Tjekkiet fravalgt, hvilket uden tvivl har sammenhæng med behovet for især at forbedre fysikken, og derfor er det nærliggende at forestille sig, at kampformen ikke ville være tip-top ved indgangen til W40 Maribor, hvor Clara i 1. runde mødte 32-årige Mona Barthel (GER), der langt fra har samme niveau som for 10 år siden, hvor hun var no. 23 på WTA-ranglisten, hvor hun nu befinder sig omkring top 200.

Hverken Barthel eller Clara var tæt på deres topniveau i 1. sæt, hvor Clara alligevel førte 4-0 efter 2 breaks ved 30-40, mens hun ikke selv var truet i egen serv.
Barthel tog dog det ene break tilbage, men Clara brød igen til 5-2, og “bryderierne” fortsatte resten af sættet, som Clara derved vandt 6-3, efter at Barthel havde reddet 2 sætbolde ved 2-5.

2. sæt forløb helt modsat, idet Clara 3 gange i træk blev brudt ved 15-40, mens Barthel til gengæld vandt sine 2 første servepartier, inden Clara ved 0-5 undgik et “æg”, da hun afværgede sætbold og derefter brød til 1-5, og hun reducerede desuden til 2-5, da hun efter 40-0 vandt sit serveparti ved 40-30, hvorefter Barthel på sin 3. sætbold vandt sættet 6-2.

W25 Danderyd 2022
Foto: Georg Beyer Clausen – Mona Barthel

Som kampens udvikling indikerer, fungerede spillet langt fra optimalt for Clara, der også kom skidt fra start i 3. sæt, hvor hun blev brudt ved 30-40, og da hun ikke selv udnyttede sine break-muligheder ved 0-40, så det sort ud, da Barthel brød igen til 4-1.
Det lykkedes dog for Clara at tage det ene break-tilbage, da hun udnyttede sin 4. break-mulighed i det næste parti og derefter holdt serv til 3-4.

Selvom Barthel derefter førte 40-0 i egen serv, fik Clara kæmpet sig tilbage i partiet, hvor Barthel havde yderligere 2 fordele, inden Clara udnyttede sin første break-mulighed i partiet og udlignede til 4-4, og Clara var derefter på vinderkurs, da hun efter at have afværget 2 break-muligheder holdt serv til 5-4.

Clara afværgede igen 2 tyske break-muligheder i sit næste serveparti, hvorefter Barthel med et rent serveparti sikrede sig, at kampen blev afgjort i tiebreak, hvor Clara efter et mini-break til hver lagde afstand med yderligere 2 minibreaks til 5-2, hvor Clara vandt begge sine server og vandt kampen 6-3, 2-6, 7-6(2) efter 2½ time.

Det mest positive ved kampen må være, at Clara – trods en kamp præget af både fejl og udeblevne 1. server – fik aktiveret vinderinstinktet og sejrsviljen og derved fik vendt en håbløs situation nede med dobbelt break til sejr.

I 1/8-finalen mødte Clara 2 dage senere 22-årige no. 343 Sofya Lansere, der var videre fra kvalifikationen, og på papiret burde hun ikke være i stand til at vinde, men som Clara spillede i perioder mod Barthel i 1. runde, vil der altid være en risiko, da niveau forskellen mellem top 200-400 ikke er særlig stor.

Clara blev brudt rent i kampens første parti, men med en disciplineret indsats overtog Clara derefter kontrollen over sættet, som hun vandt sikkert 6-1.
I 2. sæt vandt Lansere igen det første parti efter 40-15 i egen serv, men Clara vandt derefter igen 6 partier i træk, og hun vandt en stensikker sejr 6-1, 6-1 uden på noget tidspunkt at være udfordret i egen serv.
Kampen varede 59 minutter, men til gengæld var der lang ventetid på kampen forinden, hvor Katarina Zavatska (UKR) vandt 6-4, 5-7, 7-5 over rebecca Sramkova (SVK) efter 3 timer 27 minutter.

Clara mødte derefter i kvartfinalen 6. seedede no. 184 Anastasia Tikhonova, der kun behøvede 12 minutter på banen i 1/8-finalen mod Anna Siskova (CZE), der måtte trække sig efter 1-2 i 1. sæt.

I 1. sæt brød Clara til 2-0, da Tikhonova satte 40-0 over styr, men hun brød dog straks tilbage, hvorefter Clara efter endnu et break til 3-1 og igen ved 5-2 sikrede 1. sæt 6-2 uden større problemer undervejs.
Tikhonova fulgte bedre med i 2. sæt, hvor der var flere længere partier, og begge spillere brød hinanden 2 gange frem til stillingen 4-4.

Da Tikhonova servede ved 4-5 blev sættet – og dermed kampen – afgjort med et rent break til dansk sejr 6-2, 6-4 efter endnu en solid præstation.

I semifinalen lørdag venter no. 352 Veronika Erjavec (SLO), der efter 2-6 i 1. sæt var bagud 0-4 mod no. 311 Tatiana Prozorova, som desuden havde 2 muligheder for at udbygge til 5-0 i egen serv, inden Erjavec vandt det ene break tilbage, og ved 3-5 havde Prozorova en enkelt matchbold.
Efter yderligere et break til hver blev 2. sæt afgjort i tiebreak, hvor Prozorova havde yderligere 2 matchbolde, inden Erjavec udnyttede sin 2. sætbold til 10-8, hvilket formentlig knækkede modstanderen, idet Erjavec derefter vandt kampen 2-6, 7-6(3), 6-1 på den 5. matchbold efter at have formøblet de 3 første ved 40-0.

 

Forrige artikelTurneringer uge 12-13: Fritz i 1/8-del og Alcaraz i kvart største udfordring for Holger i Miami. Clara møder Barthel i W40 Slovenien
Næste artikelTurneringer uge 13: Holger Rune og Taylor Fritz dyster om evt. kvartfinale mod Carlos Alcaraz
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.