Efter det første år på College indledte Johannes Ingildsen jagten på point til ATP-ranglisten ved at kvalificere sig til hovedturneringen i sommerens første Future

Når man er på college i USA er der meget begrænsede muligheder for få tid til også at deltage i turneringer på ITF Pro Circuit touren.
Derfor gælder det om at benytte sig af muligheden i sommerpausen, hvilket 19-årige Johannes Ingildsen (Joe), der i efteråret 2017 startede på University og Florida, straks benyttede sig af, da han i weekenden deltog i kvalifikationen til $15.000 turneringen Batipros présente le Havré Fair-Play Trophy avec BNP Paribas Fortis i Belgien.

Joe skulle vinde 3 kampe for at slippe videre, og det forløb helt problemfrit i den første kamp, som han vandt 6-1, 6-0 over 17-årige Kevin Esteves (BEL), som havde fået tildelt wildcard.

I 2. kvalrunde blev Joe udfordret af 14. seedede Patrick Mayer (GER), der vandt 1. sæt 6-3 og Joe måtte tage en tiebreak i anvendelse, inden han fik tvunget kampen i 3. sæt, hvor der til gengæld ikke var samme spænding om udfaldet, da Joe vandt kampen 3-6, 7-6(4), 6-0.

Kvalfinalen mod 5. seedede Maxime Pauwels (BEL) blev ligeledes jævnbyrdig, men Joe kunne alligevel sikre sig sejren i 2 sæt med cifrene 6-4, 7-5.

Dermed er Joe klar til at kæmpe om point til ATP-ranglisten, når han i 1. runde (R32) i hovedturneringen tirsdag møder 19-årige Constant De La Bassetiere (FRA), som Joe tidligere har mødt en enkelt gang, da han for 3 år siden vandt 6-4, 7-5 i en Grade 2 turnering i Budapest.

Kasper Elsvad
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Kasper Elsvad

18-årige Kasper Elsvad deltog ligeledes i kvalifikationen, hvor han indledte med sejr 6-4 6-2 over Felix Romeo (BEL), hvorefter han i 2. kvalrunde tabte 5-7, 0-6 til 13. seedede Marcelo Plaza (CHI)