Ifølge Tennisavisen’s sidste indlæg: Karen Barritza forsøgte i denne uge at kvalificere sig til 4. Bredeney Ladies Open i Essen, Tyskland, hvor hun også deltog sidste år i en $25.000 turnering.
I år er turneringen blevet opgraderet til $50.000, og Karen måtte igen gennem 3 kampe i kvalifikationen.

Efter lodtrækningen til hovedturneringen var der 5 kvalpladser i skemaet, og derfor var der åbnet mulighed for, at en enkelt af taberne i kvalfinalerne kunne komme med som Lucky Loser, og Karen blev den heldige igen i år og skulle møde no. 227 Laura Pous-Tio (ESP) i 1. runde af hovedturneringen.

Første runde kampen startede tirsdag, men blev ved 4-3 til Pous-Tio afbrudt pga. regnvejr. Efter mange timers afbrydelse kom de igen på banen, hvor Karen tabte 1. sæt med 6-3. Inden mørket faldt på, nåede Karen at vinde 2 partier i 2. sæt.

Efter en god nats søvn, var de her onsdag allerede på banen kl. 10:00, det var Karen der bedst kom fra start og vandt 2. sæt med hele 6-0!

Om Pous-Tio bare sparede på energien, nede i andet sæt og tabte den uden den store modstand vides ikke, men hun kom stærkere ud til 3. sæt. Ved 1-2 tabte Karen sin serve efter et hård parti, der gik til 40-40, og efter lige 2 timers spil var Karen nede med 2-3. Den Spanske spiller holdt sin serve og fik brudt til 5-2 og endelig på 2. match bold, vandt hun kampen med 6-3, 0-6, 6-2.

Undertegnede syntes kampen viste, at Karen kan være godt med mod de spillere, med uddeling af æg til en spiller med en noget højere Ranking.

Hendes næste turnering skulle ifølge ITF tennis være en $25,000 Braunschweig i Nordtyskland i næste uge, hvor hun igen skal spille i kvalifikationen, hvis ikke en del flere andre trækker sig inden.