Det lykkedes ikke for Olga Helmi at slippe videre fra 1. runde i sin tredje Grade 2 turnering. Sebastian Grundvig kom godt fra start

Olga Helmi har markeret sig med flotte resultater i flere Grade 4 turneringer, hvilket har resulteret i en rangering som no. 252, hvorved hun er den højst rangerede dansker blandt pigerne.
Derfor er tiden også inde til at prøve kræfter i de højere turnerings-kategorier.

I de tidligere forsøg i en enkelt Grade 1 og to Grade 2 turneringer er det ikke lykkedes for Olga at slippe igennem 1. runde i hovedturneringen, og det lykkedes heller ikke i denne uges Grade 2 turnering ITF Bytom Cup, Polen, hvor Olga i 1. runde tabte 2-6, 1-6 til no. 208 Stefania Rogozinska Dzik (POL).

Olga var også med i double, hvor hun sammen med Yesmine Mansouri (FRA) tabte 1-6, 1-6 til 4. seedede Anna-Lene Neuwirth (AUT)/Nidhi Surapaneni (IND).

Sebastian Grundtvig
Foto: Grundtvig

Endnu en dansk junior deltager ved den polske Grade 2 turnering, hvor Sebastian Grundtvig fik en glimrende start med sejr 6-3, 6-2 over 17-årige Aleksa Lazarevic (SRB), der er no. 203 på ranglisten.

Sebastian møder i 2. runde 3. seedede Bittoun Kouzmine (FRA), der er no. 109 på ranglisten og ligeledes 17 år.
Sebastian er no. 219 på ranglisten, hvor han er sikker på at avancere yderligere nogle få pladser, og i tilfælde af endnu en sejr er top 200 formentlig en realitet.

Sebastians franske modstander tabte i januar 1-6, 6-7(3) til August Holmgren i kvartfinalen ved en Grade 1 turnering i Ecuador, og i de efterfølgende 5 turneringer tabte franskmanden samtlige kampe, men det var til gengæld i alle tilfælde til spillere i top 100, hvoraf et par stykker blev presset ud i 3 sæt, så opgaven for Sebastian er næppe så enkel, som man ved en overfladisk betragtning af resultaterne kan forledes til at tro.

Forrige artikelITF Essen: Karen Barritza uddelte et æg, men tabte i 1. runde
Næste artikelITF Junior Offenbach: Holmgren gennemskuede modstander
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.