Både hos pigerne og drengene blev det til 0-3 nederlag i semfinalen. I begge rækker spiller Danmark play off om 3-4. pladsen

I disse dage afvikles kvalifikation til 14&U European Summer Cups, som er Euromesterskaberne for U14 hold med deltagelse af 70 nationer.
Kvalifikationen afvikles i 4 puljer hos både pigerne og drengene, og kampene afvikles forskellige steder i Europa.
Finalisterne i hver pulje kvalificerer sig til finalerunden 3-5. maj 2015 i Loano (ITA) for pigerne, og Murcia (ESP) for drengene.

De danske piger er placeret i Zone A, som afvikles i Rakovnik i Tjekkiet. De øvrige nationer i puljen er Belgien, Kroatien, Tjekkiet, Portugal, Slovakiet, Spanien og Ukraine.

Efter sejren på 2-1 over 3. seedede Kroatien mødte Danmark i semifinalen Tjekkiet, som er seedet 2, og den opgave blev lidt for stor for de danske piger, som tabte 0-3 efter disse resultater
2. single: Clara Tauson vs. Vanesa Nikolovova 3-6, 2-6
1. single: Hannah Viller Møller vs. Anna Siskova 2-6, 6-3, 6-7(5)
Double: Clara/Hannah vs. Vanessa Nikolovova/Ivana Sebestova 1-6, 4-6.
Alisha Ali Hussain var oversidder i denne kamp.

I den anden semifinale vandt 4. seedede Spanien 3-0 over 1. seedede Ukraine, og derfor går både Tjekkiet og Spanien, der mødes i tirsdagens finale, videre til finalerunden.

Danmark og Ukraine spiller tirsdag play off om 3-4. pladsen.

Drengene er placeret i Zone C, som afvikles i Bremen, Tyskland – og ikke som det oprindelig fremgik i Tennisavisen i Alleur, Belgien.
De øvrige nationer i Danmarks pulje er Østrig, Hviderusland, Bulgarien, Estland, Finland, Tyskland og Rusland.

Fuldstændig som hos pigerne vandt Danmark den første kamp 2-1, da de søndag vandt over 4. seedede Bulgarien, og mandag blev det til 0-3 nederlag mod 1. seedede Rusland, som vandt alle kampe i 3 sæt .
Niels Heise Korsgaard (billedet), som vandt sin single i den første kamp, var tæt på at give Danmark endnu en god start, men han tabte i den afgørende tiebreak i 3. sæt.
2. single: Rail Ibragimov vs. Niels Heise Korsgaard 3-6, 6-4, 7-6(4)
1. single: Timofey Skatov vs. Sebastian Grundtvig 2-6, 6-1, 6-1
Double: Ibragimov/Skatov vs. Sebastian Grundtvig/Emil Okkels Jensen 6-7(2), 6-4, 6-4

2. seedede Hviderusland vandt den anden semifinale over Østrig, og dermed er Hviderusland og Østrig i finalen tirsdag og videre til slutspillet.
Danmark og Østrig spiller tirsdag play off om 3-4. pladsen.

 

 

Forrige artikelITF Junior Roehampton: Francati og Hannestad stoppet af top 10 spillere
Næste artikelWimbledon: Mandagens dame resultater
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.