Efter en uge med spillere i ALLE aldersgrupper, er det nu ungdommen, der lidt overraskende står tilbage i kampen om trofæet.

507840207MH00152_2014_US_Op
2014 Getty Images

Der var flere teenagere tilmeldt, men der var også flere erfarne spillere tilmeldt, men når der i aften spilles finale i Charleston, så er det måske lidt overraskende to teenagere, der skal udkæmpe den kamp.

Caroline Wozniackis over”kvinde”, lettiske Jelena Ostapenko, stod i sin semifinale over for veteranen, kroatiske Mirjana Lucic-Baroni, der ridder på en bølge af succes i indeværende sæson. Til trods for Lucic-Baronis lange karriere, imod hendes modstanders relativt korte karriere, så var det altså ungdommen, der trak det længste strå.

I en semifinale, der strakte sig over 2 timer og 6 minutter, kunne den lille lette til sidst juble med en sejr på 6-3, 5-7, 6-4. Kampen bølgede frem og tilbage med flere brud til begge spillere, og det var aldrig helt til at spå om, hvem der ville løbe med sejren. Til sidst kunne letten dog komme én sejr tættere på sin første WTA titel.

I finalen skal Ostapenko møde en anden teenager, russiske Daria Kasatkina, der i sin semifinale stod over for tyskeren Laura Siegemund. Deres semifinale strakte sig også udover de 2 timer, hvilket betyder, at begge spillere kommer lige “friske” til finalen, da deres semifinaler var inden for samme længde. Dermed kan det komme til syne, hvem af dem, der har den bedste fysik og har været bedst til at restituere sig.

Kasatkina leverede i sin semifinale et comeback, da hun efter at have tabt 1. sæt kæmpede sig tilbage og efter 2 timer og 18 minutter sejrede med cifrene 3-6, 6-2, 6-1. Dermed er der lagt op til en finale, hvor vinderen vil løbe med sin første WTA titel i karrieren.