Billeder af Georg Beyer Clausen. Finalen i $15000 turneringen i Stockholm stod i dag mellem vores nye stjerneskud Clara Tauson og den russiske spiller 4de seedede 24 årige Ekaterina Yashina, var en prøve på hvor langt Clara egentlig er nået i sin spiludvikling. Russeren er en erfaren spiller med i alt 22 titler på ITF niveau i single og double og har spillet over 700 ITF kampe i sin karriere. Clara har spillet 14 kampe i en hoved turnering på ITF senior niveau og kun tabt 2. Hertil 3 vundne kampe i kvalifikationen i Antalya og Stockholm 1, så det var ungdom mod erfaring.Måske jeg lige skal nævne at i de kampe hun har spillet indtil nu har hun uddelt 6 æg. Og det blev ungdommen der vandt i overbevisende stil 63 62 – tillykke til Clara for det fremragende resultat.

En lille bemærkning om en spiller som Ekaterina Yashina. Hun havde sin debut på WTA turen i 2011 og siden har hun vundet $51,817. Jeg håber virkelig for hende at hun har indtægter andre steder fra eller har et job. Det viser lidt om at tennislivet ikke er bare guld og grønne skove, men en sport der må være drevet af interesse og hårdt arbejde. Som top 100-120 spiller kan man leve af det, men ikke før. Så hatten af for dem der spiller uge ud og uge ind.

Ikke den store tilskuerinteresse, og der er heller ikke plads, hvis der skulle være

Første sæt blev en prøven hinanden af i de første tre partier med en overvægt til Yashina, der brød Tauson i 4de parti. Det var ikke uden sværslag Clara tabte, og det viste at hun ville kæmpe for sagen. Clara brød straks tilbage efter et langt parti med skiftende fordele. Hun havde efterfølgende lidt svært ved at hive sit eget serveparti i land, men det gik, og så var tingene i balance igen. Momentum var på dette tidspunkt ved at svinge over til Clara og hun havde lidt lettere ved at bryde Yashina for anden gang. Clara servede sit parti hjem, og havde nu spillet og brød Yashina for tredie gang i sættet og vandt dermed første sæt 63. Kig på statistikken.

Statistik fra første sæt

Andet sæt fortsatte med Clara Tauson dominans. Spillerne fulgtes ad til 21, hvor Clara begyndte at vise hvilken klassespiller hun er ved at udvikle sig til. Brød Yashina og servede derefter let sit parti i hus 41. Så fulgte et parti hvor det bølgede frem og tilbage med fordele før Yashina fik det hevet i land. Det blev sidste point til Yashina i den kamp, da Clara vandt sit efterfølgende parti, og brød Yashina igen til 62 og dermed sæt og kamp. Flot flot.

En vinderbold taget af Georg

Statistik andet sæt

Kampens statistik

En glad vinder

Vinder ceremonien