Både Holger Rune og Clara Tauson har haft rygproblemer inden China Open, men begge meldes klar inden de spiller fredag formiddag dansk tid

I efteråret 2022 var Holger Vitus Nødskov Rune og Felix Auger-Aliassime blandt de allermest formstærke spillere på ATP-touren, hvilket denne perlerække af resultater dokumenterer.

Uge Kategori Turnering Holger Felix
39 ATP 250 Sofia Finalist
41 ATP 250 Firenze Vinder
42 ATP 250 Antwerp Vinder
42 ATP 250 Stockholm Vinder
43 ATP 500 Basel Finalist Vinder
44 ATP 1000 Paris Vinder Semi

 

Efterfølgende har Holger bl.a. genvundet en ATP 250 titel i München på gruset, hvor han desuden var i 2 Masters 1000 finaler (Monte Carlo og Rom) og for 2. år i træk i kvartfinalen ved French Open, hvorefter en semifinale på græs i Eastbourn og en kvartfinale ved Wimbledon bevirkede, at Holger siden 21. august har været no. 4 på ATP-ranglisten.

Det succesfulde efterår bevirkede, at Felix Auger-Aliassime i november 2022 nåede sin højeste rangering som no. 6, som han i marts 2023 generobrede ved ATP 1000 Indian Wells, hvor han blev stoppet i kvartfinalen af Carlos Alcaraz.

Efterfølgende har Auger-Aliassime ramt en stime af 1. runde nederlag, idet han siden starten af grussæsonen og til afslutningen af US Open blot har vundet 2 kampe i 9 turneringer, og derved er han dalet ned til 15. pladsen på ranglisten, men de udeblevne resultater i 2024 har samtidig betydet, at han på racelisten er helt nede som no. 56.

Siden Wimbledon har Holger haft store rygproblemer, og desuden har der været usikkerhed om hans setup, som ikke fungerede optimalt i starten af 2023 med både Patrick Mouratoglou og Lars Christensen i trænerrollen sammen og senere på skift, hvilket sammen med rygproblemerne formentlig har været medvirkende til, at Holger siden Wimbledon ikke har vundet en eneste kamp i hverken de to Masters 1000 i Toronto og Cincinnati eller ved US Open, og ved Davis Cup mod Thiago Monteiro i opgøret mod Brasilien var rygproblemerne stærkt medvirkende til, at Holger ikke formåede at bringe Danmark på 1-0.

Efterfølgende lyder dog optimistiske meldinger fra Holger, som føler at han er ved at være helt klar igen, efter at rygproblemerne er behandlet, og han med Lars Christensen tilbage som træner har haft en god optakt, inden det går løs ved ATP 500 China Open og derefter ATP 1000 Shanghai Open.

Bookmakerne er dog stadig skeptiske, og selvom Auger-Aliassime som nævnt har været i en bølgedal, anses han som favorit mod Holger, når de mødes fredag morgen ca. 08:30 dansk tid i 1. runde.

Efter kampen, som bliver vist på både Tennistv og TV 2 Sport X, bliver der formentlig mulighed for at følge Clara Tauson på betting livestream i 1. runde af kvalifikationen til WTA 1000 udgaven af China Open, når hun i den 4. kamp efter kl. 05:00 møder no. 107 Tamara Korpatsch (GER).

WTA 250 Ningbo: Clara fik revanche mod Avanesyan i Paris og mod varmen i Guangzhou

Clara viste glimrende takter i 1. runde ved WTA 250 Ningbo Open, da hun trods høj varme og fugtighed fik revanche fra nederlaget ved French Open mod Elina Avanesyan, og derfor var der ekstra grund til optimisme, inden Clara i onsdags mødte 39-årige Vera Zvonareva i 1/8-finalen.

Dog kunne der fortsat være grund til bekymring på grund af den ekstreme varme i Ningbo, hvor både Rebeka Masarova og Claire Liu blev ofre for varmen, men det blev dog ikke varmen, der blev årsag til, at Clara for 2. turnering i træk måtte trække sig under en kamp i 2. runde.

I starten af kampen havde Clara break-muligheder til både 1-0 og 2-1, men trods 30-0 blev Clara selv brudt til 3-5, hvorefter hun dog straks brød tilbage.
Imidlertid kom Clara bagud 0-40, da hun servede for at blive i sættet, og på den 3. break-mulighed sikrede Zvonareva sættet 6-4.

Mod slutningen af 1. sæt fik Clara behandling på grund af problemer med ryggen, og i starten af 2. sæt havde Clara en enkelt break-mulighed, inden Zvonareva vandt partiet til 1-0, hvorefter Clara ved 30-30 i egen serv opgav at fortsætte kampe på grund af rygproblemerne.

Søren Tauson er efterfølgende citeret af TV 2 Sport for, at det ikke er “noget stort”, men at hun stoppede ud fra et forsigtighedsprincip (Safety first), og han forventede, at Clara fredag spiller kvalifikation til WTA 1000 China Open.

Som nævnt i forbindelse med sidste uges WTA 250 turnering i Guangzhou vandt Clara i 1. runde over det 18-årige tjekkiske stortalent Linda Fruhvirtova, som derved havde tabt 9 kampe i træk, og hun var godt på vej mod sit 10. nederlag i træk, da Rebeka Masarova vandt 6-1 i 1. sæt i Ningbo, inden hun som nævnt blev offer for varmen og måtte trække sig med “Heat Illnes”.

Måske blev det en afgørende håndsrækning og vendepunkt, idet Fruhvirtova derefter vandt 6-3, 3-6, 6-1 over 4. seedede Anna Blinkova, og i kvartfinalen blev det til endnu en sejr, da hun torsdag uddelte “æg” og vandt 6-0, 6-3 over 8. seedede no. 60 Lucia Bronzetti (ITA), der til gengæld derved formentlig med kort varsel kan nå at spille kvalifikation ved China Open fredag.

Ifølge fredagens spilleprogram møder Bronzetti i 1. kvalrunde no. 114 Laura Siegemund (GER), men samme dag spiller Siegemund semifinale i double i Ningbo.
Endvidere er både no. 84 Nadia Podoroska (ARG) og no. 83 Diana Shnaider på plakaten til kvalifikationen i Beijing, men da de begge vandt deres kvartfinale i Ningbo mod henholdsvis Katerina Siniakova og Petra Kvitova, spiller de ligeledes fredag i Ningbo.

I tilfælde af sejr i 1. kvalrunde kan Clara møde Bronzetti, der formentlig med kort varsel finder ud af, hvem hun eventuelt skal møde i stedet for Siegemund.
Det samme gælder Leylah Fernandez (CAN) og Aliaksandra Sasnovich, der ifølge planen skulle møde henholdsvis Podoroska og Shnaider.

Det forventes at kampene i kvalifikationen kan følges på livestream fra Bet365, Unibet og Oddset.

Tilføjelse: Søren Tauson har fredag morgen meddelt, at Clara ikke blev forsvarligt kampklar.
I stedet erstattes hun af no. 75 Ashlyn Krueger (USA).
Nadia Podoroska erstattes af no. 60 Eva Lys (GER) og Laura Siegemund af no. 140 Rebecca Marino (CAN), og Diana Shnaider af no. 125 Laura Pigossi (BRA)

Forrige artikelWTA 250 Ningbo: Clara fik revanche mod Avanesyan i Paris og mod varmen i Guangzhou
Næste artikelTurneringer uge 40: Holger Rune får lodtrækning med perspektiver ved Shanghai Masters
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.