Det danske FED Cup hold vandt for 2. dag i træk 3-0 efter tre stensikre 2-sæts sejre mod et amputeret finsk hold

Lodtrækningen til puljerne i Group II Europe/Africa bevirkede næsten, at det danske FED Cup hold fik foræret 1. pladsen i pulje A, hvilket der er disse 3 argumenter for
1. Danmark kom i pulje med Litauen, som udelukkende stillede med uerfarne juniorer
2. Puljens 1. seedede Finland, stillede op uden deres bedste spillere.
3. Danmark kunne nøjes med 2 kampe, da Slovenien havde meldt afbud.

Som det fremgår af omtalen af torsdagens kamp mod Litauen, blev det en sikker 3-0 sejr, hvor der kun i første sæt i den første kamp var spænding, indtil Emilie Francati steppede op og vandt 7-5, 6-0, og Karen fulgte op med 6-2, 6-1, hvorefter Karen og Emilie vandt doublen 6-1, 6-4.

FED Cup: Som ventet suveræn dansk sejr over Litauen

Da Tennisavisen ikke har fået svar på sit spørgsmål til det finske forbund, om årsagen til ændringerne i den oprindeligt oplyste holdopstilling, blev svaret fundet ved hjælp af en Google-oversættelse fra nyhederne på forbundets hjemmeside.
Her fremgik det allerede 4. april, at (616) Piia Suomalainen (1984) og (632) Emma Laine (1986) ville blive erstattet af (1134) Ella Laivo (1994) og Monika Malinen (1997).

Selvom Google-oversættelsen fra finsk til dansk kan forekomme en smule forvirrende, kan det dog udledes, at årsagen til ændringerne var af personlig karakter.
Holdkaptajn Tero Vilen udtalte, at han håbede på, at International Tennis Federation (ITF) ville flytte FED Cup til et andet land, men da det ikke skete meddelte Emma Laine, at hendes eneste mulighed af sikkerhedsmæssige årsager var at holde sig væk.
Det finske udenrigsministerium anbefaler forsigtighed i Kairo, og derfor opholder holdet sig i nærheden af området, hvor arrangementet finder sted.

Man kan godt efterfølgende undre sig over, at Suomalainen onsdag formiddag fortsat figurerede på FED Cups spilleroversigt, hvor hun var flyttet til den nederste plads, mens Emma Laine var fjernet og erstattet af Ella Laivo.
Først senere optrådte Monika Malinen på spilleroversigten, hvor hun erstattede Suomalainen som no. 4.

Til kampen mod Danmark stillede Finland med Malinen som 2. single mod Emilie Francati og (879) Mia Eklund (1994) som 1. single mod Karen Barritza.

I modsætning til Emilies første kamp, var der ingen startvanskeligheder mod Malinen, og med en sikker sejr 6-1, 6-1 var Danmark foran 1-0.
Karen sikrede med sejr på 6-3, 6-0 over Mia Eklund for, at Danmark kunne sikre sig puljens 1. plads med afgørende 2-0 føring.

Holdkaptajn Kenneth Carlsen skønnede formentlig, at Karen og Emilie havde brug for endnu en kamp sammen i double, så de kan være optimalt forberedt før en eventuel afgørende double, når Danmark lørdag spiller om oprykning mod no. 2 i pulje B.
Den finske double Mia Eklund/Milka-Emila Pasanen kun ikke forhindre, at det også i doublen blev sikker dansk sejr 6-1, 6-1.

Emilie Francati og Karen Barritza
Foto: DTF

Selvom Danmark ikke mødte den skrappeste modstand i de to første puljekampe, fortjener holdet dog anerkendelse for, at de levere varen.
De kan jo ikke gøre for, at ITF har valgt at placere kampen et sted, hvor nogle af spillerne af sikkerhedsmæssige årsager vælger at holde sig væk.
Måske skulle ITF overveje, om man i tilsvarende situationer fremover bør være mere indstillet på at efterkomme opfordringer til at placere sådanne arrangementer i lande, hvor alle følger sig trygge ved at deltage.

Uventet nederlag til Østrig mod Liechtenstein i pulje B

I pulje B blev det som tidligere omtalt onsdag til en overraskende sejr til Boznia/Herzegoniva mod puljens 1. seedede Liechtenstein, mens Østrig som ventet vandt over Egypten.

Derfor var det oplagt at forvente, at Østrig i torsdagens kamp kunne vinde over Liechtenstein, ikke mindst da de østrigske spillere er de højst rangerede i gruppen.
Sådan gik det dog ikke, idet Liechtenstein fik rejst sig efter onsdagens nederlag og overraskede ved at vinde begge singler mod Østrig.

I 2. singlen startede no. 169 Barbara Haas planmæssigt med at vinde 1. sæt 6-1 over no. 342 Kathinka Von Deichmann, som dog tog de 2 næste sæt og vandt kampen 1-6, 6-4, 6-3.
Det samme gjorde sig gældende i 1. singlen, hvor no. 122 Tamira Paszek vandt 6-2 i 1. sæt, men no. 208 Stephanie Vogt de to næste sæt af bragte med cifrene 2-6, 6-1, 6-3 Liechtenstein afgørende foran 2-0.
Doublen er i skrivende stund endnu ikke færdigspillet.

Der er tilføjet nye billeder til DTFs album Fed Cup, Europa/Afrika Group II 2016 i Kairo i Egypten

Boznia/Herzegovina fortsætter sejrsstimen

Det blev til endnu en sejr til Boznia/Herzegovina, da de i kampen mod Egypten bragte sig foran 2-0 efter singlerne.
No. 657 Ema Burgic Bucko vandt 2. singlen 6-0, 6-3 over no. 1114 Lamis Alhussein Abdel Aziz, hvorefter no. 337 Dea Herdzelas slog sejren fast, da hun vandt 6-3, 6-4 over no. 423 Sandra Samir.
Også her er doublen fortsat i gang i skrivende stund.

Fredag spiller Boznia/Herzegovina mod Østrig og Liechtenstein møder Egypten.
I tilfælde af sejr til både Østrig og Liechtenstein vil både Boznia/Herzegovina, Østrig og Liechtenstein have 2 sejre hver, så derfor er det umuligt at forudsige, hvem der bliver no. 2 i puljen og dermed Danmarks modstander i den ene opryknings-finale lørdag.

Forrige artikelChallenger Gwangju: Løchte og O’Hare double på Livestream torsdag morgen
Næste artikelATP Monte Carlo: Nadal klar til Wawrinka-møde efter hård fight
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.