Rafael Nadal vandt trods vanskeligheder mod en velspillende Dominic Thiem i Monte Carlo. Nu venter Stanislas Wawrinka i kvartfinalen.

Efter Djokovic’ sensationelle nederlag ved Masters-turneringen i Monte Carlo er mange af tennisverdenens øjne nu rettet mod Rafael Nadal. Den ottedobbelte vinder af turneringen i det lille fyrstendømme spiller en turnering, han ved, hvordan man vinder. Han spiller på sit favoritunderlag, og alligevel er der mange spørgsmålstegn omkring spanieren, der ikke har fundet det spil, der år tilbage sikrede ham den ene sejr efter den anden på det røde grus.

Torsdag hed modstanderen så Dominic Thiem, der bare to måneder tidligere havde slået ’Rafa’ ud i semifinalen i Buenos Aires efter et tæt opgør. Spændende blev det igen, hvor særligt første sæt blev en neglebider med lange baglinjedueller, utallige breakbolde, og en Thiem i højt spilhumør.

Nadal startede halvskidt ud, og allerede i tredje parti blev spanieren brudt. Østrigeren virkede til at gå uimponeret til opgaven og lod sig på ingen måde slå ud af at møde en ottedobbelt vinder af turneringen. Thiem var overbevisende i egen serv indtil stillingen 3-3, hvor spanieren fik brudt.

Anden del af første sæt endte i rene marathonpartier i Nadals serv. Thiem fortsatte de gode takter efter breaket og prøvede konstant at pumpe bolde til Nadals baghånd. Hele 16 breakbolde havde østrigeren, men lige lidt hjalp det. ‘Rafa’ skærpede koncentrationen, når han var bagud, og fandt i glimt også det mesterlige spil frem. Ved stillingen 6-5 brød Nadal, og han kunne serve det 81 minutter lange sæt sikkert hjem.

Andet sæt fortsatte Thiem det gode spil og formåede også at breake spanieren til 2-1. Nadal svarede dog prompte igen med et break. Herfra fulgtes de pænt ad, indtil Nadal hævede niveauet og brød østrigeren til 5-3. Til sidst kunne spanieren juble efter en intens kamp, der endte med cifrene 7-5, 6-3.

Overbevisende Wawrinka venter

Modsat Nadal havde den forsvarende mester af turneringen Stanislas Wawrinka ingen problemer med at slå sin modstander. På 1 time og 23 minutter pulveriserede schweizeren Gilles Simon med cifrene 6-1, 6-2 og han fortsætter dermed den grusform, der sidste år gjorde ham til French Open-mester.

Fredag står den nidobbelte vinder af French Open og ottedobbelte vinder af turneringen i Monte Carlo nu over for manden, der i 2015 vandt begge titler. Rafael Nadal mod Stanislas Wawrinka – en kamp, der kan få de fleste tenniselskere til at tænde for fjernsynet og spærre øjnene op.

Nadal fører det interne opgør 14-3, men det var Wawrinka, der vandt sidst de to mødtes på grus. Det var i kvartfinalen i Rom sidste år.

Monfils knuste Djokovic’ banemand

Jiri Vesely, der i går (onsdag, red.) sendte chokbølger gennem tennisverdenen ved at slå den ellers så suveræne Novak Djokovic, var torsdag igen i aktion i Monte Carlo. Her fik tjekken dog ikke et ben til jorden mod franske Gael Monfils, der på lidt over en time besejrede Vesely 6-1, 6-2.

Andy Murray og Milos Raonic var torsdag også i aktion. Ligesom Rafael Nadal måtte de begge også slide for sejren. Murray vandt over franske Benoit Paire 2-6, 7-5, 7-5 efter at have været nede med et break ved 5-4 i tredje sæt, mens Raonic var ude i en tiebreak i tredje sæt mod Damir Dzumbur, inden han kunne juble over en plads i kvartfinalen. Den kamp endte 6-3, 4-6, 7-6 (5).

Spanske Marcel Granollers fortsætter med at imponere i Monte Carlo. Onsdag slog han den unge “up-and-coming” Alexander Zverev ud af turneringen, og torsdag var det David Goffin, der stod for skud. Spanieren vandt 7-6(1), 6-4 og møder nu Monfils i kvartfinalen.

Også Roger Federer er videre i turneringen. Han gjorde i sin kamp kort proces og slog spanske Roberto Bautista Agut 6-2, 6-4 og møder nu Tsonga i kvartfinalen, der slog sin landsmand Lucas Pouille 6-4, 6-4.

Kvartfinalerne ved Monte Carlo Rolex Masters:

Monfils – Gronollers

Federer – Tsonga

Nadal – Wawrinka

Murray – Raonic

Forrige artikelFED Cup: Igen en nem sejr til Danmark i amputeret pulje
Næste artikelFed Cup: Rumænien møder Tyskland
Daniel Nøjsen Fallah
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.