Clara Tauson dropper WTA 125 i Paris før French Open, hvor 1/8-finale kan sikre OL-billet som bonus, men fokus i kalenderen er USA efter Wimbledon

Der har i medier og blandt tennis-nørder været fokuseret en del på, om Caroline Wozniacki og Clara Tauson kommer med til de Olympiske Lege, hvor tennisturneringen afvikles 27.juli til 4. august i Paris.

Meget tyder dog på, at Caroline ikke får wildcard til French Open, og da hun hverken har været tilmeldt kvalifikationen ved WTA 1000 i Rom eller ved French Open, kan hun ikke nå at opfylde ranglistekravet, som er de 56 højst rangerede på WTA-ranglisten.
Derfor er hun afhængig af, at hun kan få en af de 2 pladser, som er reserveret til tidligere Grand Slam vindere, men favoritterne til disse pladser er formentlig Angelique Kerber og Naomi Osaka, der begge har vundet flere Grand Slam titler end Caroline, der desuden er afhængig af dispensation fra kravet om deltagelse på Billie Jean King Cup holdet mindst 2 gange.

Inden den aktuelle turnering Internazionali BNL d’Italia i Rom, var Clara no. 88 med 721 point på den såkaldte “Olypics Race Women Singles”, som omfatter ranglistepoint optjent efter French Open sidste år.
Da hver nation højst må stille med 4 spillere, var Clara reelt no. 67 på listen, når man fraregner de spillere, som ikke kan deltage ved OL, og afstanden til den reelle no. 56, som var no. 75 Camila Osorio (COL), var 93 point.

Meget lidt tydede dog på, at Clara ville reducere afstanden, da hun i 1. runde af kvalifikationen var på nederlagets rand, da hun var tydeligt hæmmet af problemer med ryggen, men på mirakuløs vis lykkedes det alligevel for Clara at hive en kneben sejr hjem, da hun vandt 6-4, 4-6, 7-6(2).

Der blev derfor ikke udtrykt de helt store forventninger inden kvalfinalen og starten på hovedturneringen.

Uge 19: Holger Rune meldes helt klar inden turneringen i Rom, hvor Clara fik ryg-kvaler i kval

I midlertid fik en fysioterapeut med intens behandling gjort Clara kampklar, inden hun dagen efter i kvalfinalen mødte no. 122 Olga Danilovic (SRB), som i januar 2023 vandt 6-4, 6-4 over Clara i 1. kvalrunde ved WTA 250 i Lyon.
Der var under kampen ingen tegn på, at Clara fortsat havde rygproblemer – tværtimod fandt Clara det samme høje niveau, som hun havde vist under Billie Jean King Cup forleden, og Olga Danilovic blev nærmest fejet ud af banen med en knusende sikker sejr 6-2, 6-0.

Clara Tauson
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable.

Efter kampen udtrykte Clara en stor tak til fysioterapeuten, som også sørgede for, at Clara var kampdygtig, da hun i 1. runde af hovedturneringen mødte no. 96 Daria Saville (AUS), som i 2017 var no. 20 på WTA-ranglisten.
Tidligere repræsenterede hun Rusland under navnet Daria Gavrilova.

Efter endnu en overbevisende præstation vandt Clara komfortabelt 6-2, 6-3, hvorved hun udover 30 point fra kvalifikationen optjente yderligere 35 point til OL racelisten, hvor hun dermed har 786 point og endnu et stort skridt tættere på OL-kravet.

I 2. runde mødte Clara 23. seedede Anna Kalinskaya, der efter et par jævnbyrdige partier i starten af kampen var skarpest på de afgørende point, og hun havde overtaget i det meste af kampen, hvor Clara var under konstant pres, og da hun kun i glimt formåede at dominere med sit velkendte aggressive spil, vandt Kalinskaya en overbevisende sejr 6-1, 6-2.

Claras træner Lars Christensen har i et svar til Tennisavisen oplyst, at Clara ikke deltager i næste uge ved WTA 125 i Paris, så Clara kan få den bedst mulige forberedelse til French Open, hvor Clara muligvis kan sikre adgangsbillet til OL, hvis hun vinder de 2 første runder, afhængig af hvordan de øvrige konkurrenter klarer sig, men hvis hun når endnu en runde, er pladsen formentlig sikret.
OL betragtes dog som en bonus, som vil være “fint og en super oplevelse”, men OL har ikke det største fokus i kalenderen, hvor den amerikanske sæson kort efter Wimbledon betegnes som “et godt swing”, og derfor deltager Clara heller ikke ved WTA 125 Bari i 2. uge af French Open.

Forrige artikelDH: Gentofte tager imod de forsvarende mestre
Næste artikelUge 20: Holger Rune godt fra start i Rom, hvor både Nadal og Djokovic er ude
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.