De to 15-årige talenter Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller er i færd med at levere endnu en toppræstation, som lover godt for fremtiden i dansk tennis

I den seneste trykte udgave af Tennisavisen betegnes 2018 som et godt år på grund af en “perlerække af danske toppræstationer i international tennis”.
En net-udgave af artiklen kan ligeledes læses herunder

2018 var en perlerække af danske toppræstationer i international tennis.

Udover en Grand Slam titel til Caroline Wozniacki ved Australian Open og en kvartfinale ved Wimbledon til Frederik Løchte Nielsen i double er der fokus på de tre 15-årige juniorer, Clara Tauson, Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller, som alle har leveret resultater, som giver grobund for stor optimisme angående fremtiden for dansk tennis.

Mens sæsonen turnerings-mæssigt er overstået for både Caroline, Løchte og Clara, tager både Holger og Elmer endnu en tørn, inden julefreden sænker sig, og forberedelserne til næste år fortsættes.

Holger deltog i sidste uge i en Grade 1 turnering i Mexico City, hvor han nåede kvartfinalen, hvilket svarer til hans seedning som no. 5

ITF Junior Mexico City: 2 drømmekampe, en arbejdssejr og lærerig kvartfinale til Holger Rune

I denne uge er Holger fortsat i Mexico, hvor han i Merida deltager i Mundial Juvenil Yucatan HSBC FMT, som er i den endnu højere Grade A kategori, hvilket afspejles i deltagerfeltet, så Holger i stedet er seedet 12, og han har igen levet op til sin seedning ved foreløbig at nå 1/8-finalen.

I 1. runde (R64) mødte Holger tirsdag 17-årige Pierre Malan (RSA), der i september var i finalen 2 uger i træk ved turneringer i Stellenbosch, hvor den sidste var en Grade 3, og han havde forinden vundet 4 Grade 4 turneringer.

Sydafrikaneren viste sig at være meget boldsikker, men Holger indbød ikke til lange dueller, da han med en blanding af stopbolde og flugtninger vandt komfortabelt 6-3, 6-3.

Senere samme dag skulle Holger spille double, men der blev dog tid til at få dyppet tæerne forinden.

Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune

Holger og hans franske makker Lilian Marmousez var seedet 8 i double, men det blev kun til en enkelt kamp, da de tabte 3-6, 3-6 til det argentinske par Alejo Lorenzo Lingua Lavallen/Roman Andres Burruchaga.

Herefter kunne Holger koncentrere sig om single, hvor han allerede onsdag morgen kl. 0830 lokal tid mødte Blaise Bicknell (USA), der fylder 17 år på mandag.
Der blev ingen fødselsdagsgave fra Holger, der spillede både klogt og flot tennis, og forhånden fungerede igen helt optimalt, hvilket resulterede i en sikker sejr 6-1, 6-1.

I 1/8-finalen møder Holger 6. seedede 17-årige Valentin Royer (FRA), der ligesom Holger nåede semifinalen i Osaka og ligeledes har vundet en enkelt Grade 2 turnering i 2018.

Holger Vitus Nødskov Rune, Christian Lerby
Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune og Christian Lerby

Dansk-hollandske Christian Lerby fik kun en enkelt kamp, da han i 1. runde mod Ronan Jachuck (USA) tabte 1. sæt 2-6, og ved stillingen 0-1 i 2. sæt trak han sig på grund af problemer med anklen.
Christian rejser videre til Florida, hvor han i næste uge er tilmeldt Grade 1 turneringen Eddie Herr og ugen efter Grade A turneringen Orange Bowl.

Holger deltager ikke i disse turneringer, da han kun må spille et begrænset antal turneringer, inden han fylder 16 år sidst i april, og derfor er planen, at han spiller 2 turneringer i hver af de første måneder af 2019.

Elmer Møller
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Elmer Møller ved Junior Davis Cup 2018

Elmer i semifinale på “NextLevel” Grade 2

Det er velkendt, at fysikken spiller en stor rolle i herre-tennis, og derfor er det helt naturligt, at ITFs rangliste domineres af de ældste årgange, ikke mindst spillere fra årgang 2000, som slutter junior-karrieren til nytår.

Alligevel har Elmer Møller, der langt fra er blandt de største spillere, været i stand til at markere sig med en Grade 5 og to Grade 4 titler i 2018, hvor han desuden blev no. 2 ved U16 EM, og han var ligesom Holger med til at sikre Danmark en 6. plads ved Junior Davis Cup.

EM U16: Elmer Møller skriver historie som første danske U16 EM-finalist

De flotte resultater betyder desuden, at Elmer efterhånden er avanceret på ranglisten, hvor han for et par måneder siden var no. 256, og derfor er det naturligt, at Elmer søger større udfordringer i den højere Grade 2 kategori, hvor modstanderne som regel er både ældre og fysisk stærkere, og derfor er risikoen for tidlig exit overhængende i disse turneringer.

I de første 3 Grade 2 turneringer lykkedes det ikke for Elmer at nå forbi 1. runde i hovedturneringen, og i 2 af turneringerne slap Elmer ikke igennem kvalifikationen, men i denne uges Grade 2 turnering Marshall Open in Honour of Anna Smashnova i Kiryat Shona i Israel, gik der hul på bylden.

Elmer slap dog for at spille kvalifikation, hvilket han til fulde udnyttede med 3 sejre på stribe, så han fredag er klar til at spille semifinale mod 4. seedede 16-årige Nicholas David Ionel (ROU).

I 1. runde (R32) vandt Elmer 6-4, 6-3 over 17-årige Roni Mikael Hietaranta (FIN), der i efteråret vandt 3 turneringer på stribe, senest Grade 4 turneringen i Rungsted Kyst.

I 1/8-finalen vandt Elmer bemærkelsesværdigt sikkert 6-1, 6-4 over 6. seedede Jeffrey Von Der Schulenburg (SUI), hvis højeste rangering var no. 120 i starten af året, og i kvartfinalen vandt Elmer 6-4, 6-4 over 17-årige Roi Ginat (ISR), der vandt en Grade 4 titel i Slovakiet i august måned.

Turneringens navn er til minde om den israelske tennisspiller, Anna Smashnova, der i 2003 opnåede sin højeste rangering som no. 15.
Smashnova er født i Minsk i det daværende Sovjetunionen, hvor hun var no. 1 som 10-14 årig, inden hun flyttede til Israel, hvor hun har rekorden med 61 Fed Cup opgør.
Hun har i sin karriere vundet 12 titler i 13 finaler.
Man kan få genopfrisket flere detaljer om hendes karriere på Wikipedia.

Forrige artikel2018 var en perlerække af danske toppræstationer i international tennis.
Næste artikelOdenses tennismekka skal fremover drives på frivillighed
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.