Holger Vitus Nødskov Rune indledte Grade 1 turnering i Mexico City med storspil i de to første kampe. Herefter fulgte en arbejdssejr i 1/8-finalen, og i kvartfinalen samme dag blev han besejret af hårdslående offensiv canadier

Kort før afrejsen til Mexico måtte 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune trække sig i 2. sæt i en kamp for HIK i Elitedivisionen mod KB’s Martin Pedersen.

Der kunne således være grund til en smule bekymring for, om han kunne blev helt kampklar, inden han efter planen skulle deltage i to turneringer i Mexico, hvor han i denne uge er tilmeldt Grade 1 turneringen Copa Mundial Compeche i Mexico City og i næste uge i Grade A turneringen Mundial Juvenil Yucatan HSBC FMT i Merida.

Bekymringen blev ikke mindre, da han havde fået et solidt hold i ryggen, men efter et par behandlinger med massage hos Team Danmark, og med både nåle og laser mv. hos andre var Holger betydelig mere mobil ved afrejsen til Mexico, hvor sol og varme kunne have en gavnlig effekt.

Imidlertid var eventuelle bekymringer tilsyneladende ubegrundede, da Holger for første gang var i aktion om tirsdagen, hvor han i 1. runde (R64) mødte 17-årige Roko Horvat (CRO), som Holger i sidste måned trods cifrene 6-3, 6-2 måtte arbejde hårdt for sejren.
Denne gang blev det en sikker sejr 6-1, 6-1 til Holger, som ramte et højt niveau fra start.

Onsdag blev Mexico City ramt af et stormvejr, som bevirkede at alle kampe blev udsat til næste dag, hvilket er forståeligt bedømt efter nedenstående video-clip.

Da turneringen blev genoptaget om torsdagen fortsatte Holger de samme gode takter mod 16-årige Sebastian Gima (ROU), som ikke kunne stille meget op, da Holger vandt 6-0, 6-1 – selvom de officielle cifre er anført som 6-2.

På grund af forsinkelserne som følge af stormvejret blev der afviklet 2 runder om fredagen, hvor alle 1/8-finalerne blev spillet kl. 0830 lokal tid.
Holger fandt ikke helt de samme takter, da han mødte 17-årige Bora Sengul (TUR), som sørgede for at gøre det besværligt for Holger at slå en regulær forhånd.
Det lykkedes alligevel for Holger med en god arbejdsindsats at vinde 6-4, 7-5 efter en tæt kamp.

Et par timer senere mødte Holger igen en 17-årig modstander, Taha Baadi (CAN), som for en måned siden vandt en Grade 2 titel i Montreal.
Canadieren var både hårdtslående og meget offensiv, og selvom Holger ydede en god indsats, var han under konstant pres på det hurtige hardcourt underlag, og Baadi vandt derved kampen 6-4, 6-3.

Resultatet var en lærerig påmindelse om, at der på dette underlag er brug for en mere offensiv baneposition, hvilket der til være fokus på i træningen med henblik på Australian Open til januar.
Selvom Holger tabte i kvartfinalen, levede han dog op til sin seedning som no. 5, og der sker næppe nogen nævneværdig ændring på ranglisten, hvor Holger er no. 58.

I næste uge er Holger dog tilbage på grus i den førnævnt Grade A turnering, hvor han formentlig bliver seedet 9-16.

Holger Vitus Nødskov Rune, Christian Lerby
Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune og Christian Lerby

Dansk-hollandske 17-årige Christian Lerby er ligeledes i Mexico for at deltage i begge de omtalte turneringer.
Christian har snust til top 100, og han er no. 104 på den aktuelle rangliste, hvilket betyder en seedning som no. 15, som han har levet op til med sejre i 1. runde over Justin Boulais (CAN), som trak sig, da Christian førte 6-2, 1-0, og i 2. runde vandt Christian 7-5, 6-2 over Daniil Glinka (EST).

I 1/8-finalen var han godt med i 2. sæt, da han tabte 1-6, 6-7(1) mod 3. seedede Tyler Zink (USA), der er no. 49 på ranglisten.

Christian var også med i double, hvor han sammen med Bora Sengul (TUR) var seedet 2.
Efter sejr 6-2, 7-6(2) i 1. runde (R32) mod det mexicanske par Alvaro Gonzalez Aramburu og Diego Navarro, tabte de i 1/8-finalen 6-7(5), 5-7 til argentinerne Santiago De La Fuente og Roman Andres Burruchaga.

Holger var ikke tilmeldt i double, men i næste uge er det planen, at han spiller sammen med franskmanden Lilian Marmousez.

 

 

 

Forrige artikelDH mænd: Mestrene på svær opgave
Næste artikelDTF-direktør takker af efter en kort tid på toppen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.