Holger Vitus Nødskov Rune er videre til kvalfinalen, hvor han møder Italiener, som i sidste uge var i semifinale mod Bencic. Nina Vicic tabte i 2. kvalrunde

I den forløbne uge udsendtes den trykte udgave af Tennisavisen, bl.a. med en artikel, som fortæller om Holger Vitus Nødskov Rune og hans drømme, og hvorledes hans træner Lars Christensen beretter om sit arbejde med den talentfulde HIK’er.
Artiklen kan desuden læses online

Holgers drøm

Selvom Holger stadig kun er 13 år, vil han i denne sæson spille flere turneringer i ITF-regi, hvor modstanderne ofte er 3-4 år ældre, og Holger har allerede i flere kampe vist, at han kan spille lige op med nogle af de bedste spillere, der deltager i Grade 4 turneringerne, så længe han holder sig til taktikken og bevarer den optimale position i banen.

Det er også blevet tydeligt i de første Grade 4 turneringer, at Holger kan få problemer mod de fysisk stærkere spillere, hvis niveauet falder en smule, hvilket ikke kan undgås, og derfor kan Holger på nuværende tidspunkt godt tillade sig at spille frigjort uden et større forventnings-pres om, at han altid SKAL vinde.

Holger er seedet 1 i kvalifikationen ved 2nd Qatar ITF Open 2017 i Doha, Qatar, og han var derfor oversidder i 1. kvalrunde, hvorefter han i næste runde mødte 15-årige Alexandros Roumpis (GRE).
Fra starten af kampen spillede Holger frit, og der blev slået med god tyngde i slagene og fulgt flot op til nettet, og derved bragte Holger sig foran 4-0.

Herefter faldt Holgers fokus en anelse, og serven blev jappet lidt og der blev ikke slået helt ligeså godt igennem, og som pointeret herover skal der ikke slækkes ret meget, inden point’ene tipper over til modstanderen, og inden længe var stillingen 4-3.
Holger fandt dog tilbage på sporet og sikrede sig sættet 6-3.

2. sæt blev næsten en gentagelse, idet Holger lagde stærkt ud og med god ro og selvtillid i sit spil, og han kom igen foran 4-0, hvorefter en kombination af manglende fokus og en modstander, der løftede sit spil, bragte Polakken tilbage i sættet ved 4-3, men igen fik Holger genvundet kontrollen og sikrede sig sejren 6-3, 6-4.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Aneke Rune – Holger Vitus Nødskov Rune

Holgers modstander tabte semifinale til Brian Bencic

Ofte forventes det, at en spiller af Holgers kaliber altid vil have en god chance for at klare sig igennem kvalifikationen, men hans modstander i kvalfinalen kan dog blive en alvorlig hindring, idet 16-årige Fabrizio Andaloro (ITA) var helt fremme i semifinalen i den forløbne uges turnering i Doha, hvor han efter 3 sejre i kvalifikationen og yderligere 3 sejre i de første runder blev besejret 6-4, 6-3 af no. 483 Brian Bencic, der er lillebror til det Schweiziske håb Belinda Bencic.
Brian Bencic tabte i finalen 3-6, 4-6 til 2. seedede no. 257 Digvijay Pratap Singh (IND).

Sejr og nederlag til Nina Vicic. Olga seedet 2

I Girls singles var 14-årige Nina Vicic ligesom i sidste uge med i kvalifikationen, hvor hun ikke blev udfordret i sin første kamp, og hun uddelte “briller” (6-0, 6-0) til 17-årige Neila Lamine (TUN), der ikke har nævneværdige resultater i ITF-sammenhæng.

I 2. kvalrunde var det fra den ene yderlighed til den anden, idet Nina tabte 1-6, 1-6 til 1. seedede 15-årige Carola Cavelli (ITA), som i sidste uge spillede sig frem til 1/8-finalen efter 3 sikre sejre, inden hun tabte 4-6, 0-6 til 17-årige 1. seedede no. 203 Vaidehi Chaudhari (IND).

Tennisspilleren Nina Vicic
Foto: Sportsfotograf.com. – Nina Vicic

16-årige Olga Helmi er ligesom i sidste uge, hvor hun tabte i 1. runde, seedet 2 i turneringen, og hun møder i 1. runde tirsdag 15-årige no. 780 Sofia Plotnikova (RUS).
Olga har brugt tiden fornuftigt i den forløbne uge, hvor hun har trænet en masse med mange af de andre piger.

Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com. – Olga Helmi
Forrige artikelChallenger St. Brieuc: Løchte kvalfinale på Livestream mandag 1600
Næste artikelWTA Miami: Wozniacki “outsider” efter Kerber og Pliskova
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.