Spørger man bookmakerne bliver finalen i Miami et opgør mellem de to topseedede Angelique Kerber og Karolina Pliskova, med Caroline Wozniacki som nærmeste udfordrer

Inden mandagens 1/8-finale ved Premier Mandatory turneringen Miami Open betegnes 12. seedede Caroline Wozniacki som rimelig sikker favorit, når hun møder 6. seedede Garbine Muguruza, hvilket er en naturlig konsekvens af de to spilleres øjeblikkelige form.

De samme bookmakere ser dog 1. seedede Angelique Kerber (GER) og 2. seedede Karolina Pliskova (CZE) som de største favoritter til at mødes i finalen, hvor chancerne betegnes som nogenlunde fifty-fity, idet begge hos Bet365 har odds 4.5 til at vinde turneringen, mens Caroline som no. 3 har odds 7.0 foran Johanna Konta (8.0), Muguruza (9.0) og Simona Halep (10.0).

Både Dominika Cibulkova (SVK), Venus Williams (USA) og Svetlana Kuznetsova (RUS) er et pænt stykke efter med odds 15.0, hvilket undrer undertegnede en smule hvad angår chancerne for Halep og Venus, da sidstnævnte har vist spil af høj klasse i flere kampe i løbet af sæsonen – også i den seneste kamp mod Haleps landsmand Patricia Maria Tig, der efter sejren over formstærke Kristina Mladenovic (FRA) var chanceløs mod Venus, som vandt 6-3, 6-0.

Halep har jogget for ofte i spinaten

Halep har været langt fra sit vanlige niveau indtil nu, og selvom hun i den seneste kamp løftede sit niveau mærkbart, da hun også vandt 6-3, 6-0 over no. 125 Anett Kontaveit (EST), mangler hun fortsat at overbevise om, at hun kan bevare samme niveau over flere kampe.

Rasmus Holm Mølbach Nissen har ganske vist denne kommentar i Facebook-gruppen Tennissnak:
Nu siger jeg lige noget; Halep er tilbage på højeste niveau. Kalder en Miami titelsejr“, men Asger Hess-Olesen maner til besindighed med denne kommentar:
Når hun sætter to gode kampe i træk sammen så kan vi se på det“, og han anfører desuden, at – selvom Halep spillede fint – har han set hende “jogge i spinaten tilstrækkeligt med gange i år til, at jeg skal se mere på samme niveau før man kan sige, om hun er tilbage på højeste niveau.”

Halep møder i 1/8-finalen 14. seedede Samantha Stosur (AUS), som også er kendt for at “jogge i spinaten” – især på hjemmebane i Australien.
Hvis Halep bevarer samme niveau og vinder over Stosur og derefter over 10. seedede Johanna Konta (GBR) i kvartfinalen, har Rasmus helt sikkert en pointe.

Kerber fortsat ikke overbevisende

Bookmakernes tiltro til 1. seedede Angelique Kerber er formentlig baseret på hendes rangering og tidligere meritter, for hun har i flere kampe haft problemer med at ramme et højt niveau, hvilket har ført til flere uventede nederlag, og hun har også vist spil af meget svingende kvalitet i kampe, som hun har vundet.
Et eksempel på det sidste var i R32 i Indian Wells mod no. 62 Pauline Parmentier (FRA), som tabte 5-7, 6-3, 5-7, fordi hun tilsyneladende ikke “turde” afgøre kampen, som hun havde i sin hule hånd i 3. sæt.

Kerber fik også en tvivlsom start i R32 i Miami mod no. 59 Shelby Rogers (USA), som kom flyvende fra start med 3-0 føring, men Kerber vandt kampen 6-4, 7-5, og hun forventes også at vinde i 1/8-finalen mod no. 90 Risa Ozaki (JPN), som efter sejren i kvalfinalen mod Julia Boserup har vundet 3 kampe mod no. 65 Louisa Chirico (USA), 16. seedede Kiki Bertens (NED) og senest 7-6(5), 6-3 over no. 50 Julia Goerges (GER).

Langt mere spændende bliver det dog, når Kerbers eventuelle modstander i kvartfinalen skal findes natten til tirsdag, hvor 11. seedede Venus Williams og 7. seedede Svetlana Kuznetzova tørner sammen.
Selvom Kerber som nævnt har lave odds hos bookmakerne, tror undertegnede mere på, at vinderen af natkampen også vinder kvartfinalen mod Kerber, og derefter desuden i en eventuel semifinale mod Halep eller Konta.
Dermed kan kampen mellem Venus og Kuznetsova blive en “moralsk” semifinale i øverste halvdel, hvis denne analyse holder vand.

Pliskova kan stå i vejen for Wozniacki

Efter de første 3 runder er der ikke ændret ved vurderingen i den tidligere forhåndsomtale, hvor det anføres, at Caroline Wozniacki har formatet til at vinde turneringen.

WTA Miami: Caroline har format til at vinde turneringen

Først skal hun dog i mandagens 1/8-finale kl. 19 vinde over 6. seedede Garbine Muguruza, hvilket bookmakerne også ser gode muligheder for, da der er væsentligt højere odds på Spansk sejr.
Caroline har for det meste også et godt tag på modstanderen i en eventuel kvartfinale, uanset om det bliver 4. seedede Cibulkova eller no. 40 Lucie Safarova (CZE), selvom begge kan være “livsfarlige” for danskeren, hvis de rammer deres højeste niveau, eller Caroline bliver for passiv og overlader initiativet til modstanderen.
Det samme gælder i kampen mod Muguruza, hvor samme risiko er overhængende.

I den nederste 1/4-del tyder alt på, at 2. seedede Karolina Pliskova både slipper forbi sin 15. seedede Tjekkiske landsman Barbora Strycova i 1/8-finalen og 26. seedede Mirjana Lucic-Baroni (CRO) eller no. 160 Bethanie Mattek-Sands i kvartfinalen, inden hun eventuelt møder Caroline i semifinalen.

I så fald har bookmakerne formentlig ret i, at favoritværdigheden findes hos Karolina Pliskova, der sammen med sin danske “navnesøster” med “C” er de mest stabile spillere for tiden.

I Facebook-gruppen “Verdens bedste Wozniacki” har en af gruppen nye medlemmer Simon Hansen, som ofte fremsætter kompetente analyser af Carolines præstationer, anført at Caroline har formatet til at vinde både en Grand Slam og turneringen i Miami, men han tvivler på, at det sker, hvilket han begrunder med denne knivskarpe analyse:

Jeg tror at Pliskova er for stærk, hvis hun spiller på sit vanlige niveau. Caroline har desværre også en tendens mod de gode spillere at falde tilbage i banen, og så slår hun for kort, derfor bliver det nemt for hendes modstander.”

Det er svært på stående fod at finde et rigtig godt argument mod denne analyse, men det kan formentlig ikke helt udelukkes, at danskeren lige løfter sit spil den lille smule ekstra, som vil være tilstrækkeligt til, at Pliskova ikke får lov til at diktere i samme grad, som det var tilfældet, da de mødtes i finalen i Doha, hvor Caroline var ved at få momentum, indtil hun med en “dum fejl” ved 3-6, 4-5 15-30 næsten forærede Tjekken to matchbolde.

Caroline på Play indtil TV2 Sport tager over efter basket

På Stadium indledes kl. 17 med Stycova vs. Pliskova, og tidligst kl. 19 spiller Caroline vs. Muguruza.
Man kan følge med på TV2 Play fra kl. 17, men det er tvivlsomt, om TV2 Sport viser Carolines kamp fra start, idet der ifølge programoversigten er basketball, og derfor kan kampen først følges live fra kl. 20 på TV2 Sport, hvor der vil være tennis fra Miami resten af aftenen og om natten, hvor den sidste planlagte kamp på Stadium er kl. 0300 mellem Venus og Kuznetsova.

Efter Carolines kamp følger på Stadium 3 ATP-kampe, som formentlig kan følges på TV3 Sport 2 og på Tennistv.com.
Roger Federer vs. Juan Martin del Potro
John Isner vs. Alexander Zverev
Stan Wawrinka vs. Malek Jaziri – tidligst kl. 0130.

På Grandstand spiller Kerber vs. Ozaki tidligst kl. 21, og den bliver formentlig ligeledes vist på TV2 Sport.

På Court 1 er programmet fra kl. 11
WTA – Lucia Safarova vs. Dominika Cibulkova
ATP – Adrian Mannarino vs. Borna Coric
WTA – Mirjana Lucic-Baroni vs. Bethanie Mattek-Sands
WTA – Johanna Konta vs. Lara Arrubarrena
WTA – Simona Halep vs. Samantha Stosur

TV2 Sport har oplyst, at de viser kampen med Konta.

Efter turneringen i Miami planlægger Tennisavisen en opfølgende artikel om den seer-succes, som TV2 Sport har oplevet efter at have fået rettighederne til WTA – ikke mindst fordi Caroline Wozniacki har klaret sig fint.
I den forbindelse vil TV2 blive spurgt, om det er en bevidst strategi, at man nogle gange viser Carolines kampe på TV2 Play, selvom der erfaringsmæssigt er klart højere seertal til hendes kampe sammenlignet med eksempelvis basket.

En sådan strategi kan på kort sigt muligvis få flere til at abonnere på TV2 Play, men risikoen for “bagslag” er formentlig overhængende, når WTA introducerer den livestreaming service, som de har bebudet vil blive etableret i 2017, hvor man i så fald vil få større mulighed for selv at vælge kampe fra flere baner, så man helt selv bestemmer, hvilke kampe man ønsker at følge.
Hvis prisen bliver på nogenlunde samme niveau som Tennistv.com, hvor man for ca. 750 kr./år frit kan vælge mellem langt flere kampe, end TV giver mulighed for.
Desuden er der et helt år adgang til gense kampene.

 

Forrige artikelITF Junior Doha: Skrap 16-årig Italiener møder Holger i kvalfinale
Næste artikelWTA Miami Open 2017: Caroline kørte Muguruza mør
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.