15-årige Holger Vitus Nødskov Rune avancerede til no. 82 på den nye ITF-rangliste, og næste mål er at markere sig i de højeste kategorier

På den seneste rangliste hos ITF er Holger Vitus Nødskov Rune avanceret til en placering som no. 82 med i alt 490 point, og når man studerer nærmere, hvorledes disse point er opnået i de 6 bedst tællende turneringer, giver det samtidig en god illustration af Holgers udvikling det seneste år.

Holger optjente 60 point, da han sidste år vandt 2 Grade 4 turneringer – i Riga i slutningen af august og i Nairobi i slutningen af december.
Begge turneringer blev vundet som 14-årig, hvilket er temmelig usædvanligt i ITF-sammenhæng.
Derved kunne Holger sætte flueben ved to af de erklærede målsætninger for 2017, idet han både blev Europamester i U14 og vandt en ITF titel – endda 2 titler.

Kigger man videre på point-listen, omfatter den desuden 60 point for en finaleplads i Casabalanca i den næste Grade 3 kategori i marts 2018, og godt en uge inden Holgers 15-års fødselsdag 29. april 2018 optjente han 100 point ved at vinde en Grade 3 titel i Tunesien, og endnu et flueben kunne sættes på vejen op ad resultat-stigen.

Point-listen omfatter derudover 2 gange 60 point for semifinaler ved den endnu højere Grade 2 kategori – først i Algeriet ugen efter titlen i Tunesien, og i forrige uge ved turneringen i Budapest, hvor Holger løftede sit spil yderligere et niveau.

ITF Junior Budapest: Holger Rune løfter spillet til nyt niveau

Da det er de 6 bedste turneringer, der tæller til ranglisten, betyder en sammentælling af ovenstående point, at Holger i alt har 400 point i single, og når dertil lægges point for resultaterne i double, som tæller 25 procent, bliver den samlede pointsum 490, hvilket som nævnt rækker til en placering som no. 82.

Da Holger således har demonstreret, at han kan gøre sig gældende blandt de bedste i de nævnte kategorier, er det naturligt også at stille op på det endnu højere Grade 1 niveau, hvor der er stor garanti for, at han vil møde kvalificeret modstand, også i de indledende runder.
Holgers målsætning er allerede i år at spille junior Grand Slam ved US Open, og derfor kunne denne uges traditionelle Grade 1 turnering 54th Astrid Bowl Charleroi, Belgian International Junior Championships være en god mulighed for at blive testet mod nogle af de bedste juniorer.

Holger mødte i 1. runde (R64) 15-årige Romain Faucon (BEL), som havde fået wildcard, og med en sikker sejr 6-2, 6-3 var Holger videre til 2. runde, hvor han mødte den 3 år ældre 10. seedede Joao Lucas Reis Da Silva (BRA), der er no. 46 på den nye rangliste.

Trods forskel i både alder og fysik var Holger i stand til at spille helt lige op med belgieren, som dog vandt de få bolde, som gjorde udslaget og sikrede ham sejren 6-4, 7-5, og ifølge meldinger fra kampen var det helt konkret 3 bolde, hvor Holger forivrede sig og gik for hurtigt efter en vinder, der kostede sejren.

Heller ikke i doublen havde Holger og hans makker Lleyton Cronje (RSA) marginalerne med sig, da de var snublende tæt på at skabe sensation i kvartfinalen mod 1. seedede Naoki Tajima (JPN) og Rinky Hijikata (AUS).

Efter at de i 1/8-finalen havde vundet 6-3, 6-4 over Emiliano Maggioli (ITA)/Mark Mandlik (USA), vandt de i kvartfinalen 1. sæt 6-3 og de førte 2-0 i 2. sæt, men med 5 partier i træk bragte modstanderne sig foran 5-2.

Ved 3-5 var der en længere pause på grund af regn, og da kampen blev genoptaget, fik de reduceret yderligere til 4-5, men de lykkedes ikke at nå helt op, og derfor måtte kampen afgøres i match-tiebreak, hvor Holger og Cronje 3 gange spillede sig frem til matchbold.

Tilsyneladende var sejren hjemme, da modstandernes fik en bold dømt ude ved 9-8, men kontrol af nedslaget afslørede, at bolden var inde, og den blev spillet om.
Ved stillingen 11-11 og 3 misbrugte matchbolde, ramte bolden to gange i træk et hul i banen og stoppede helt op, hvilket afgjorde kampen, som sluttede med sejr til Tajima/Hijikata 3-6, 6-4, [13-11].

Selvom begge nederlag – ikke mindst det sidste – uden tvivl hører til den bitre del af slagsen, var det dog igen eksempler på, at Holger kan begå sig blandt de bedste juniorer, og derfor er det realistisk, at Holger vil være i stand til at kvalificere sig til at deltage ved US Open og dermed indfri målet for sæsonen.
I første omgang handler det dog om, at Holger også når længere i Grade 1, så han ikke “nøjes med” at være med til US Open, men også formår at vinde kampe ved turneringen.

Forrige artikelTorsdag 31. maj: Halep spillet varm inden møde mod Townsend
Næste artikelFredag 1. juni: Wozniacki dagens største favorit trods nederlag i Istanbul
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.