Med en semifinale i single og finale i double ved Grade 2 turnering i Ungarn tog Holger Vitus Nødskov Rune endnu et spillemæssigt trin op ad udviklingsstigen

Sejre giver som bekendt selvtillid, men svære kampe mod gode modstandere er ofte mere gavnlige for en talentfuld spillers udvikling.
Selvtilliden fejler ikke noget hos Holger Vitus Nødskov Rune, der i 2017 både opnåede at blive U14 Europamester og vinde to Grade 4 titler, og inden han fyldte 15 år i slutningen af april 2018, imponerede han alle ved – som den yngste danske Davis Cup debutant nogensinde – at vinde over Egyptens 1. single Youssef Hossam, der var no. 311 på ATP-ranglisten, og kort tid efter vandt han endnu et ITF-titel på det næste Grade 3 niveau, hvor han nogle uger forinden havde nået sin første finale i Cassablanca.

I de to seneste turneringer har Holger fået nye og endnu sværere udfordringer på det endnu højere Grade 2 niveau, hvor han hidtil ikke var nået videre end en enkelt runde, men i Tiemcen i Algeriet for en måned siden nåede han med 3 sejre til semifinalen, og i double nåede han desuden finalen, som dog ikke blev afviklet.

I den forløbne uge nåede Holger igen semifinalen, hvor han fredag mødte den 3 år ældre Henry Van Der Schulenburg (SUI), der i en meget jævnbyrdig kamp vandt 6-4, 7-6(4).
Holger har ved denne turnering løftet sit spil yderligere et niveau opad, og det var ganske små marginaler, som fik sejren til at havne hos schweizeren, der lørdag sikrede sig sin første titel, da han i finalen vandt 6-3, 7-6 over 7. seedede Gauthier Onclin (BEL).

Senere fredag spillede Holger og hans argentinske makker Luciano Tacchi semifinale i double, hvor de vandt 6-3, 2-6, [10-5] over det amerikanske par Axel Nefve/William Woodall.
I lørdagens finale mødte de det ungarske par Mate Voros og Mark Keki, som begge er 18 år og har planer om at begynde at spille på Men’s Circuit touren, hvilket de beviste at de har niveauet til, da de vandt finalen 6-3, 6-3.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat

Holgers næste opgave er i næste uge i den endnu højere Grade 1 kategori ved 54th Astrid Bowl Charleroi, Belgian International Junior Championships, som af mange spillere bruges som optakt til juniorernes udgave af French Open.
Flere af deltagerne er tilmeldt kvalifikationen til French Open, hvor der er sign-in deadline på onsdag kl. 18, hvilket kan blive et dilemma for flere af deltagerne, idet det fremgår af “Fact sheet” for French Open, at deltagere ved turneringen i Belgien kun kan deltage, hvis de er slået ud af turneringen inden førnævnte deadline, og det nytter ikke at melde fra med en skade, da man i så fald ikke kan deltage i næste turnering, hvilket forhindrer “taktiske skader”.

Både Holger og Hannah Viller Møller – der også deltager i Belgien – er henholdsvis no. 12 og 11 på “Alternate-listen”, og derfor får de næppe mulighed for at deltage ved French Open denne gang.
Hannah har dog tidligere prøvet at deltage ved Grand Slam, da hun klarede sig igennem kvalifikationen ved Australian Open tidligere på året, og Holger får uden tvivl chancen senere på sæsonen, da han efter de seneste resultater nærmer sig top 80 på ranglisten, og fortsætter den gode udvikling, er der derfor gode udsigter til, at han kan deltage ved både Wimbledon og US Open.

Forrige artikelCaroline Wozniacki møder i Paris sin næste store udfordring: French Open.
Næste artikelSøndag 27. maj: Dimitrov lægger ud ved French Open kl. 1100
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.