Virginia Cavaliers vinder deres 6. nationale mesterskab, Mikael Torpegaard genvinder 1. pladsen på ITA Rankings, danskeropgør, og flere gode danske resultater ved de netop overståede ITA Men’s National Team Indoor Championships 2017

Der blev i den forgange uge afholdt Men’s National Team Indoor Championships 2017 og flere danskere var i aktion. Turneringen blev spillet på University of Virginia at Boar’s Head Sports Club, og det viste sig at blive en stor sucess.

Mikael Torpegaard fra Ohio State University, Johannes Ingildsen fra University of Florida, Christian Sigsgaard fra University of Texas og Simon Friis Søndergaard fra University of North Carolina var blandt de danske aktører der skulle kæmpe om den prestigefyldte turneringssejr.

I første runde mødte Mikael Torepegaards Ohio State (seedet 3) Oklahoma (seedet 14), og det blev til en stensikker 4-0 sejr over de 14 seedede Oklahoma spillere. Torpegaard vandt sin double med makkeren Herkko Polanen 7-5 over Andrew Harris og Spencer Papa. Den 2. rangerede spiller på ITA listen, Mikael Torpegaard havde da også mere success på dagen, idet han med sin sejr på 7-6 (4) 6-1 over Andrew Harris clinchede sejren for Ohio State. At clinche en match, dvs. at vinde den afgørende match i en holdkamp er for en college spiller stort idet alle øjne hviler på en. Dermed var Ohio State klar til kvartfinalen hvor enten Oklahoma State (seedet 11) eller Northwestern (seedet 6) ventede.

I en rigtig spændende første runde stod Christian Sigsgaards University of Texas (seedet 10) over for Johannes Ingildsens University of Florida (seedet 7). Det skulle vise sig at blive en rigtig velspillet kamp, og kampen kunne lige så vel have gået begge veje. Doublepointet blev i første omgang vundet af Texas. Christians Sigsgaard og makkeren Julian Zlobinsky slog i 3. doublen Elliott Orkin og Chase Perez-Blanco med 6-1. Johannes Ingildsen og makkeren Alfredo Perez vandt dog lynhurtigt 1. doublen med 6-2 over Leo Telles og George Goldhoff. Texas 2. double endte dog med at sikre doublepointet i deres 6-2 sejr.

Texas startede med at vinde på henholdsvis 3. og 5. singlerne og bragte sig dermed afgørende i front med 3-0. 1. single Christian Sigsgaard måtte dog se sig besejret af Alfredo Perez med 6-4 6-2 og der var dermed skabt lidt mere spænding om udfaldet. Florida vandt da også på 2. singlen, og ved stillingen 3-2 i Texas favør, var Johannes Ingildsen (4. single) stadig i gang i sin kamp mod Yuya Ito. Ved stillingen 5-4 i tredje sæt i Johannes favør, kunne Texas dog løfte deres arme og glæde sig over deres 6. single Rodrigo Banzer som clinchede sejren over Florida med 2-6 6-2 7-6 (4) over Jordan Belga. I sidste ende endte Texas med at vinde 4-2 over Florida og var dermed klar til kvarfinalen.

Efter kampen havde Johannes Ingildsen følgende kommentar: “National indoors var fedt selvom det resultatmæssigt kunne have været gået bedre. Vores hold er ikke så stærkt indendørs da vi aldrig træner indenfor. Jeg spillede personligt fint i mine kampe men vi haltede lidt bagefter i nogle spots. Vi møder Ohio State på søndag hjemme som vi ser frem til. Det bliver en tough kamp men vi tror på at vi kan vinde. Langsigtet er vores mål at vinde vores conference, SEC. Vi har bevist at vi er favoritter eftersom vi slog to top10 skoler back to back for 2 uger siden (UCLA og USC). Synes de her holdkampe er det fedeste jeg har prøvet med min tennis”.

Simon Friis Søndergaards University of North Carolina (seedet 5) mødte Georgia (seedet 12). Georgia startede med at vinde doublepointet hvor Simon spillede 3. double, men endte dog med ikke at færdigspille sin double. North Carolina kom dog stærkt tilbage i og med de vandt på 6. singlen. Simon Friis (3. single) måtte desværre se sig besejret 6-4 6-3 over den 117. rangerede Nathan Ponwith. Dermed var der skabt spænding igen, idet Georgia var foran med 2-1. De efterfølgende singler stod dog alle i North Carolinas tegn og kunne dermed løfte armene med en slutsejr på 4-2 over Georgia.

Ohio State stod i kvarfinalen over for Oklahoma state, og det blev til en klinisk 4-0 sejr til Ohio State. Mikael Torpegaard vandt sin 1. single 6-1 6-1 over Julian Cash og det var derfor kun et spørgsmål om tid før hans holdkammerater kunne gøre arbejdet færdigt. I semifinalen stod Ohio State over for Wake Forest.

I Texas’ kvarfinalekamp mod Wake Forest (seedet 2) blev det til endnu et spændende opgør for Christian Sigsgaards Longhorns. Sigsgaard startede godt idet han med doublemakkeren Julian Zlobinsky startede med at vinde deres double med 6-3. Wake Forest vandt dog efterfølgende de næste to doubler og dermed deres første point. Wake Forest kom yderligere foran med sejre på 2. og 1. single – Sigsgaard taber 3-6 6-4 6-0 til den højst rangerede spiller på ITA listen, Petros Chrysochos. Texas kom dog meget stærkt tilbage og vandt 4., 3., og 5., single, med Wake Forests 6. single endte dog med at clinche i en tæt 3 sæts sejr.

I kvartinalen stod North Carolina over for California, og North Carolina endte med at vinde 4-2. Et opgør hvor der var mange Nordiske islæt, og Simon Søndergaard gjorde da også sit til at North Carolina vandt. Simon vandt sin 3. single med 6-4 6-2 over svenske Filip Bergevi som er rangeret som nummer 42 på ITA listen.

 

I en meget tæt og velspillet semifinale mellem Ohio State og Wake Forest, var Mikael Torpegaard dagens helt idet han clinchede den afgørende kamp mod Wake Forest. Mikael slog den højst seede spiller på ITA listen, Petros Chrysochos med 7-6 (8) 5-7 7-6 (4). Ikke nok med at Mikael kunne cementere sejren og bringe Ohio State til finalen, men med sejren over Petros, kommer Michael tilbage til nummer 1 på ITA ranglisten. Endnu et tegn på at Mikael har stor success på college, og det bliver utrolig spændende at følge ham resten af sæsonen.

 

 

I North Carolinas semifinale mod Virginia (seedet 1), levede de førsteseedede Cavaliers op til deres favoritrolle. Virginia vandt 4-0, og North Carolina fik ikke mange chancer. Simon Friis gjorde god figur, men måtte dog se sig besejret af en velspillende Carl Soderlund med 6-2 6-1. På trods af semifinalenederlaget, så er det godt at se at Simon Friis er blevet clearet til at spille, og resten af sæssonen ser lovende ud for KB spilleren. Hans kommentar efter kampen var således: “Det er først og fremmest fedt endelig at kunne få lov til at spille igen, efter at have haft 16 måneder uden nogle officielle kampe. Efter så lang tid uden kampe rammer jeg selvfølgelig ikke mit topniveau på nuværende tidspunkt,men det bliver bedre kamp for kamp.

Det var super fedt til nationals i og med det var den anden tur som jeg har kunne rejse med på sammen med holdet. Alle hold der var med er gode og der er ikke mange nemme sejre. Jeg spiller 3 single pt. Så der har ikke været mange nemme kampe. Jeg tror det har været godt med et par nederlag her i starten så det har været nemmere for mig at komme i gear fra starten. Kroppen var godt smadret i semifinalen og det var gældende i min præstation mod en spiller der får alle bolde tilbage. Men igen at forvente efter ikke have spillet 3 kampe 3 dage i træk i halvandet år næsten.

Målet det næste stykke tid for mig selv er at blive bedre dag for dag og komme i bedre fysisk form samt forblive skadesfri. Det helt store mål for holdet er NCAA i maj, men der er en masse kampe de næste måneder på vej mod det mål.”

I finalen mellem Ohio State og Virginia, var favoritværdigheden på Virginia. En finale som stod mellem to af de bedste skoler i hele USA, og på trods af god fight og høj moral, måtte Ohio State se sig besejret med 4-1. Ohios eneste sejr kom hos Mikael Torpegaard som slog Colin Altamirano med 6-3 7-6 (3). På trods af nederlaget til Virginia, så var der gode ting at finde hos Ohio. Torpegaard er igen rangeret som den bedste college spiller i USA, medens Ohio kravler en plads op på ranglisten og er i skrivende stund rangeret som nummer 2. Det var i øvrigt Virginias sjette nationale mesterskab. Efter turneringen havde Mikael følgende kommentar: Det var en super god turnering for både mit og holdets vedkommende. Stort set alle de bedste hold er med, så man har mulighed for at måle sig med de bedste.

Det er jo altid sjovt at være 1, men det kommer også med en masse pres. Man spiller aldrig en kamp hvor det ikke forventes at man vinder, og alle spiller efter deres chancer og spiller frit. Man vender sig aldrig helt til det, men det bliver nemmere når man har prøvet det før!

Mht til de næste par uger så kører vi ret stramt program med udekampe, også mod en masse top 10 hold, så det skal nok blive super godt.”

Marts måned byder på “March Maddness” hvilket betyder at der bliver spillet rigtig mange kampe, og der er derfor rig mulighed for alle danskere at få spillet sig op i ranglisterne og få endnu mere success, både individuelt men også holdmæssigt.

 

Forrige artikelWTA Dubai 2017: Svitolina stoppede Caroline – ny i TOP 10
Næste artikelATP Rio: ÅRETS NORSKE IDRETTSPRESTASJON! Ferdig snakka…
Ondrej Kralik er 27 år, og har spillet i KB siden han var 8 år. Han har spillet på KB's 1., 2. ,og 3. hold og er desuden træner og sponsoransvarlig i KB. Ondrej er uddannet Tennis Coach og er rejsecoach både nationalt og internationalt. Desuden har han studeret på Campbell University i North Carolina fra 2009-2013 og har en Double Major i Marketing & Business Administration samt en Master in International Business Communication fra CBS i 2015.