Selvom vi fortsat er i vintermånederne, så er spring season så småt ved at være i gang i college tennis. De danske spillere i USA påbegynder i disse uger starten på deres sæson, og der er naturligvis personlige og skolemæssige forventinger til de danske spillere. Tennisavisen har snakket med nogle af spillerne, og de blev spurgt ind til deres forventninger af denne sæson – både personligt og for holdet.  

August Holmgren fra University of San Diego har haft en forrygende start på sin collegekarriere, og den unge dansker fortsætter med at imponere sine trænere og holdkammerater. August der tidligt i sin collegekarriere allerede har vist stort spil i både single og double ved at vinde de regionale mesterskaber og dermed kvalificere sig til NCAA Championships – et lignende mål han har sat sig i år. Da han blev spurgt ind til hvad hans personlige mål for sæsonen er, svarede en selvsikker og målrettet August: “Personligt vil jeg gerne kvalificere mig til NCAA single turneringen igen og doubleturneringen.” Da han blev spurgt ind til hvad holdets mål for i år er, så lød svaret: “Vores hold har to hovedmål for sæsonen: Det første er at vinde vores conference for sjette gang i træk, og dernæst at nå Sweet 16 i NCAA turneringen.” University of San Diego er blandt conferencetrænerne udset til at være favorit til at vinde West Coast Conference.

August Holmgren. Photo: University of San Diego


Benjamin Hannestad 
fra Arizona State University har haft en blandet start på sin collegekarriere. Første år for Banjamin Hannestad var en stor succes, idet han vandt de regionale mesterskaber i både single og double, og kvalificerede sig dermed til NCAA. Andet år har ikke været den samme dans for roser for Benjamin, idet han har været plaget af mange skader. Efter at have været ude med en skade i 9 måneder, er det en fuldt opsat Benjamin der vil komme tilbage stærkere. Da Hannestad blev spurgt ind til hvad forventingerne er til sig selv og holdet, svarede han følgende: “Holdet ser godt ud i år, og vores mål er at dominere vores conference. Der er hård konkurrence i PAC12, men hvis vi holder os skadesfrie, arbejder sammen som et hold og optimerer vores potentiale for hver dag der går, så er det meget realistisk for os at vinde PAC12 conference! Vi er super motiverede og klar til endnu en sæson hvor vi repræsenterer Arizona State med stolthed.” Da han blev spurgt ind til hans personlige mål, så lød svaret: “Jeg vil have mere info på personlige målsætinger når jeg endelig er tilbage på banen og kan træne på fuld tid igen :).” 

Benjamin Hannestad. Photo: Arizona State University

Arizona State University

Johannes Ingildsen fra University of Florida, er i gang med sit tredje år på skolen. Ingildsen har siden han trådte til som freshman for to år siden, haft stor succes både på og udenfor banen. Sidste år modtog holdet og Ingildsen den prestigefyldte titel som Gator Academic Excellence Award som gives til det hold med det bedste GPA på skolen. Dermed viste Ingildsen ikke bare klasse på banen med sit spil, men også i klasselokalerne. Da han blev spurgt ind til forventningerne til denne sæson, svarede Ingildsen følgende: “Vi skal vinde vores conference i år. Det er der ingen tvivl om, men vi bliver udfordret af mange gode hold. Der er tre hold som vi gerne vil slå, Georgia, Wake Forest, og Mississippi State. Jeg gider ikke at tabe til Mississippi State igen. Dem er vi ikke glad for. Tror måske at det er dem vi “hader” mest. Florida er blevet pre-season ranked som nummer 4 i nationen, og det er bestemt noget som holdet spiller efter. “Målet er i år at spille sig frem til Final 4 i NCAA turneringen. Personligt, så vil jeg nå så langt som muligt i single og double ved NCAA.”

Johannes Ingildsen. Photo: University of Florida

University of Florida

 

Chrisitan Sigsgaard fra University of Texas, går et spændende år i møde. Sigsgaard der har været lidt plaget af skader i håndledet, men han har meldt sin ankomst og er fit for fight og er klar til at spille for Texas. Texas der har en meget rig tennishistorie, og holdet er i år klar til at skrive endnu mere historie. Da Sigsgaard blev spurgt om holdets forventninger til i år, så svarede han følgende: “Vores mål er at nå Elite-8 i NCAA som minimum. Det er sidste år for mange af mine holdkammerater, så de er alle meget erfarne og vil gerne give den en sidste ekstra skalle. Vi vandt vores conference, Big 12, sidste år, så det er også et mål at forsvare den.” De uafhængige journalister og eksperter som følger University of Texas, har Texas som favorit til at vinde Big 12 conference i år, medens NCAA/ITA har givet Texas en pre-season ranking som nummer 8 i år. Dette stememer meget godt overens med hvad Sigsgaard havde at sige om holdets forventninger til i år. Personligt, så går Sigsgaard efter at bliver All-American i single.

Photo: University of Texas
Christian Sigsgaard. Photo: University of Texas

Jonas Zacho Larsen fra University of Iowa, skal spille sit sidste år på college. En spiller med masser af erfaring, rutine, og en spiller der spiller med hjertet på det rette sted. Da han blev spurgt ind til hvad hans forventninger er til hans sidste sæsson, så fik vi følgende svar: “Hver gang jeg går på banen, er det vigtigt for mig at jeg kan hjælpe med et point til den samlede stilling i holdkampen, samt hjælpe de drenge der står ved siden af mig. Målet er naturligvis at etablere sig stærkt i lineup, bare jeg kan spille. I double vil jeg gerne spille nummer 1, og forbedre min rangering fra sidste år som var nummer 33 på ITA ranglisten. Målet er top 25 i år.” Der er ingen tvivl om at Zacho Larsen gerne vil give det et sidste stærkt push når det kommer til holdet. Målet er nemlig meget klart: “Målet er 100% at nå NCAA turneringen i maj som Iowa aldrig har været med til. Jeg tror dog at chancerne er gode i år, og jeg er sikker på at vi kommer til at eksplodere på det rigtige tidspunkt. Vi ved dog godt at vi spiller i en meget stærk conference, Big Ten, med hold som Ohio State, Illinios og Michigan. De har domineret konferencen i mange år.”

Jonas Zacho Larsen. Photo: University of Iowa

Simon Friis Søndergaard fra University of North Carolina, Chapel Hill, går ind til sin tredje sæson. Søndergaard der som andre collegespillere har døjet med skader i kroppen, har meldt sig klar til start for North Carolina. Da Søndergaard blev spurgt ind til forventningerne til holdet i år svarede han følgende: “Vi har et meget talenfuldt hold i år, en god blanding af erfaring og ny energi. Vi skal hvert fald komme til Elite 8 i NCAA, men der er mange gode hold der kan stoppe os på vejen. Georgia, Mississippi State, Florida, California, Wake Forest, og USC er bare nogle af de stærke hold vi kan komme til at møde. Føler dog at holdet er stærkt nok til at gå rigtig langt. Man skal heller aldrig glemme et hold som Virginia.” Når det kommer til det personlige, så har Søndergaard et klart mål: “Jeg skal holde mig skadesfri, og sikre at jeg hele tiden er på mit optimale niveau. Sæsonen er lang, så det kræver meget energi og disciplin at holde sig skarp hele tiden. Mht. til NCAA, så vil jeg komme så langt jeg kan, og så længe muligheden er der, så går jeg efter det.” Carolina har fået en pre-season ranking som nummer 6 ved dette års turnering.

Simon Friis Søndergaard
Photo: Jeffrey A. Camarati
University of North Carolina

ITA Men’s National Team Rankings

 

 

Forrige artikelAustralian Open 2019: Osaka i anden slamfinale i træk
Næste artikelFredag 25. januar: Tauson på finalekurs optakt til Djokovic vs. Pouille
Ondrej Kralik er 27 år, og har spillet i KB siden han var 8 år. Han har spillet på KB's 1., 2. ,og 3. hold og er desuden træner og sponsoransvarlig i KB. Ondrej er uddannet Tennis Coach og er rejsecoach både nationalt og internationalt. Desuden har han studeret på Campbell University i North Carolina fra 2009-2013 og har en Double Major i Marketing & Business Administration samt en Master in International Business Communication fra CBS i 2015.