18-årige Casper Ruud var snublende tæt på en sensationel finaleplads, da han havde matchbold mod Pablo Carreno Busta

Tennisfeberen raser i Norge for tiden, hvor 18-årige Casper Ruud ved ATP 500 turneringen Rio Open har leveret den ene flotte præstation efter den anden, hvilket efter sejren i kvartfinalen over den lokale brasilianske favorit no. 84 Thiago Monteiro fremkaldte ovenstående kommentar fra Espen Hildrup fra Norges Tennisforbund, som betragter denne indtræden på verdens-scenen som årets norske idrætspræstation – uden diskussion.

Den unge nordmand leverede storspil i verdensklasse, da han besejrede brasilianeren 6-2, 7-6(2) i kvartfinalen, og han fortsatte ufortrødent i samme stil, da han i semifinalen mødte 4. seedede no. 25 Pablo Carreno Busta fra Spanien, som altid er garanter for høj klasse, når det gælder tennis på netop grus, som er underlaget i turneringen.

I 1. sæt var den hårdt kæmpende spanier nærmest statist i en norsk opvisning, da den unge nordmand vandt sættet 6-2, hvorefter der blev mere kamp om det i 2. sæt, hvor spanieren ved stillingen 4-5 skulle serve for at blive i kampen.
Trods føring 30-0 til spanieren fik Casper Ruud alligevel spillet sig frem til matchbold ved 30-40, og endnu et sensationelt resultat var pludselig snublende tæt på.

Spanieren satte dog en god 1. serv, som nordmanden returnerede ud af banen, og på den næste bold leverede spanieren en feberredning ved nettet og hindrede derved, at nordmanden fik endnu en matchbold, hvorefter Ruud sendte returneringen på spanierens 2. serv en anelse for langt, så stillingen i stedet blev 5-5.

Herefter løb nordmanden tilsyneladende tør for mental energi, og spanieren dominerede fuldkommen resten af kampen, hvor der ikke kom flere norske point på tavlen, og kampen endte således med spansk sejr 2-6, 7-5, 6-0.

I finalen, som kan følges søndag kl. 21 på TV3 Sport 2 og Tennistv.com, møder spanieren 23-årige 2. seedede Dominic Thiem (AUT), som tilhører den såkaldte NextGen, som forventes at dominere toptennis, når the Big Four generationen er færdig med at dominere – og tiden er inde til at bl.a. Dominic dominerer sammen med Alexander Zverev m.fl. – og en af dem kan meget vel blive Casper Ruud, hvis han kan fortsætte på det ekstremt høje niveau, som han viste i store dele af turneringen.

Afslutningen på kampen og nordmandens nederlag for 2 uger siden i semifinalen i en ATP Challenger i Budapest, hvor han tabte 0-6, 0-6 til no. 159 Maron Fucsovics, er dog eksempler på, at der stadig er god plads til at hæve nordmandens bund-niveau.

Stort tillykke til norsk tennis, som uden tvivl har fået en “Guldfugl” i Casper Ruud.

 

Forrige artikelCollege Tennis: Mikael Torpegaard igen no. 1 på college ranglisten
Næste artikelTE U14 Stockholm: Valdemar Pape comeback fra 1-5 i kvalfinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.