Ved de netop overståede NCAA Men’s Tennis Championships, viste de danske spillere stort spil, men den endelige sejr glippede lige til sidst. Torpegaards, Ingildsens, Søndergaards og Sigsgaards hold var blandt de tilbageværende hold. Sweet 16 blev til Elite 8, efterfulgt af Final 4, og sidst, Championship Game. Torpegaards Ohio State blev i finalen besejret af Wake Forest.

Johannes Ingildsen og Florida var i deres Sweet 16 oppe mod Mississippi, og her blev det til en kneben 4-3 sejr til Florida. I double vandt Ingildsen med makkeren Perez 6-2 over Sandkaulen/Hamilton, men dette var ikke nok til at sikre doublepointet. I single var Ingildsen oppe mod Tim Sandkaulen, og her måtte Ingildsen ud i tre sæt for sikre sejren med cifrene 6-2 3-6 6-3. Det endelige clinch for Florida kom via deres 6. single som endte med at vinde i tre sæt. I Elite 8 ventede nu Texas A&M.

Photo by: Matt Pendleton
Johannes Ingildsen

I deres kvartfinale mod Texas A&M, var Ingildsen og Perez i double oppe mod Aquilar/Arconda, og her vandt Texas spillerne 7-5. Texas A&M endte også med at vinde doublepointet. Der var dog spænding helt til det sidste, idet Ingildsen var sidste mand på banen ved stillingen 3-3 i kampe. Her måtte Ingildsen dog se sig besejret efter tre lange sæt, 5-7 7-5 6-2 af Rinderknech. Dermed var Florida ude af dette års mesterskaber, men Ingildsen skal dog snart i aktion igen, idet han deltager i både single og double ved dette års individuelle mesteskaber som starter senere på ugen.

Simon Friis Søndergaard og sidste års finalister fra North Carolina, var i deres Sweet 16 oppe mod USC. I doublen, var Søndergaard med makkeren Kiger oppe mod Cukierman/Smith, og her måtte North Carolina holdet se sig besejret med 7-6.

Søndergaard var i single på vej mod en sejr over Jack Jaede, men måtte dog blive afbrudt ved stillinen 7-6 2-6 0-2. Den endelige sejr til USC kom da Thibault Forget slog Blaine Boyden med 3-6 6-1 6-4 på 5. singlen.

Photo: UNC Chapel Hill
Simon Friis Søndergaard

Christian Sigsgaard og Texas var i deres Sweet 16 oppe mod Mississippi State University, og her blev det til et nederlag på 4-1 til Mississippi. Sigsgaard og makkeren Scott blev i deres double besejret af Borges/Rakic med 6-4. Efterfølgende i single, var Sigsgaard oppe mod Nuno Borges, og her blev kampen afbrudt ved stillingen 7-6 4-6 5-4 i Borges favør. Mississippi State havde nemlig forinden clinchet den samlede sejr ved at vinde deres 6. single.

Photo: University of Texas
Christian Sigsgaard

Mikael Torpegaard og Ohio State var i deres Sweet 16 oppe mod University of Minnesota, og her vandt Ohio St. med 4-1 samlet. I doublen blev Torpegaard og makkeren McNally besejret af Spec/Levin med 6-4. Doublepointet blev dog til sidst vundet af Ohio.

Torpegaard gjorde sit til at bidrage til den samlede sejr ved at vinde sin 1. single med 7-6 6-0 over Felix Corwin. En samlet sejr på 4-1, og Ohio skulle i kvartfinalen ventede nu Mississippi State University.

I kvartfinalen mod Mississippi St. blev Torpegaard med makkeren McNally besejret 6-3 i deres doublekamp mod Braun/Oradini. Torpegaard viste dog stort spil i singlen ved at slå Nuno Borges med 6-4 3-6 6-1. En vigtigt sejr for Torpegaard og Ohio, idet det endte med at blive et clinch da stillingen var 3-3 i kampe.

I semifinalen stod Ohio St. over for UCLA. I deres double, var Torpegaard og McNally oppe mod Rapp/Smith, og det blev til en vigtig sejr med cifrene 7-6. Ohio vandt det vigtige doublepoint, og kunne dermed gå til singlerne med selvtilliden i top.

Torpegaard fortsatte det gode spil i single, han vinder 3-6 6-3 6-4 over Martin Redlicki som ligger nr. 1 på ITA ranglisten. En stor sejr til Torpegaard, som uden tvivl må give selvtillid og troen på sig selv. Den samlede sejre over UCLA kom da Ohios Martin Joyce vandt sin 5. single.

I finalen ventede et stærkt spillende Wake Forest hold. I doublen var Torpegaard og McNally oppe mod Chrysochos/Botzer, og her måtte de se sig besejret med 7-5. Det vigtige doublepoint blev vundet af Wake Forest.

I single var Torpegaard oppe mod Borna Gojo, og på trods af at have vundet første sæt 6-4 og 6-6 i andet sæt, så kunne Torpegaard ikke færdigspille kampen. Wake Forest havde nemlig forinden afgjort finalen ved at vinde 4. singlen. Det blev derfor en samlet sejr til Wake Forest på 4-2.

Torpegaard skal dog snart i aktion igen, da han ligesom Ingildsen deltager ved de individuelle mesterskaber ved dette års NCAA Championships.

Ohio State University
Forrige artikelOnsdag 23. maj: Wawrinka vs. Donaldson udsat til onsdag
Næste artikelTorsdag 24. maj: 15-årige banker på i kval til French Open
Ondrej Kralik
Ondrej Kralik er 27 år, og har spillet i KB siden han var 8 år. Han har spillet på KB's 1., 2. ,og 3. hold og er desuden træner og sponsoransvarlig i KB. Ondrej er uddannet Tennis Coach og er rejsecoach både nationalt og internationalt. Desuden har han studeret på Campbell University i North Carolina fra 2009-2013 og har en Double Major i Marketing & Business Administration samt en Master in International Business Communication fra CBS i 2015.