Collegesæsonen er ved at være slut, men som afrunding på en lang og opslidende sæson, så skal NCAA Men’s Tennis Championships spilles. Flere danske spilleres hold deltager, og blandt disse findes også nogle af de helt store favoritter til at gå hele vejen. De indledende runde er blevet spillet, og de røde hvide farver hænger stadig højt.  

Benjamin Hannestad og Arizona State University var i første runde oppe imod en svær modstander i form af Baylor. Hannestad var i sin single oppe imod Matias Soto, men kampen blev afbrudt ved stillingen 6-2 3-0 i Sotos favør, idet holdkampen var afgjort inden kampens afslutning.

Johannes Ingildsen og Florida var i deres første runde oppe imod South Carolina, og endte med samlet at vinde 4-0. I doublen var Ingildsen og makkeren Alfredo Perez oppe mod Vitek/Ramirez, og her førte de 5-2 inden deres kamp blev afbrudt grundet to sejre i de andre to doubler. Doublepointet var dermed sikret til Florida. I single var Ingildsen (28 på ITA) i kamp mod Jakub Vitek og her førte Vitek 7-5 2-0 inden deres kamp blev afbrudt. Florida havde forinden vundet 3 singler, hvilket var nok til at cementerer den samlede sejr.

I anden runde var Florida oppe imod Miami, og Ingildsen og Perez clinchede Floridas doublepoint ved at besejre Soriano/Langmo med 6-4. I single var Ingildsen oppe imod Chrisitan Langmo og her skulle Ingildsen bruge lidt tid at finde det gode spil frem. 0-6 6-1 3-1 i Ingildsens favør inden kampen blev afbrudt. Perez havde forinden clinchet den samlede sejr til Florida.

Med sejren over Miami, avancerer Florida til Sweet 16, og møder her Ole Miss.

Mikael Torpegaard og Ohio State var i deres første runde oppe imod ETSU, og det blev til en sikker sejr til The Buckeyes. Torpegaard og McNally vandt deres doublekamp med 6-2 over Lugo/Miyamoto og var med til at vinde det vigtige doublepoint. I singlen clinchede Torpegaard den samlede sejr til Ohio ved at besejre Robert Herrera med 6-3 6-4.

I deres anden runde var Ohio oppe mod University of Kentucky, og her førte Torpegaard/McNally 5-4 i deres double, inden kampen blev afbrudt. Forinden havde Ohios 3. double vundet doublepointet. I single var Torpegaard oppe imod Ryotaro Matsumura, og her førte Torpegaard 6-4 4-4 inden kampen blev afbrudt. Den samlede sejr kom i hus da Ohios JJ Wolf vandt sin single på 2. singlen.

Ohio er dermed videre til Sweet 16 for 13 gang i træk. De møder i næste runde Minnesota.

Henrik Heise Korsgaard og Virginia Tech var i deres første runde oppe imod Kentucky, og her vandt Kentucky med 4-0 samlet. Korsgaard og makkeren Alexandre Ribeiro var i deres double oppe med Benson/Burgois, og her vandt Kentucky parret med 6-2. I single var Korsgaard oppe mod Trey Yates, og her viste Kentuckyspilleren sig for stærk. En sejr på 6-2 6-2 til Yates.

Photo: Va. Tech
Henrik Heise Korsgaard

Christian Sigsgaard og Texas var i deres første runde oppe mod Bryant University, og her vandt Texas sikkert med 4-0 samlet. Sigsgaard og makkeren Harrison Scott clinchede doublepointet til Texas ved at besejre Kuhar/Jakubowksi med 6-3. I single clinchede Sigsgaard yderligere en gang ved at besejre Matt Kuhar 6-1 6-4. Dermed var Texas klar til anden runde.

Texas spillede i anden runde mod University of California Berkeley, og her vandt Texas med 4-0. Sigsgaard clinchede med makkeren Scott doublepointet til Texas ved at vinde 6-3 over Griffith/Nishimura. I singlen færdiggjorde Sigsgaard ikke sin single, idet Texas’ Rodrigo Banzer vandt sin 6. single og dermed cementerede sejren til Texas. I Sweet 16 møder Texas Mississippi St.

Simon Friis Søndergaard og North Carolina vandt i deres første runder over Campbell University med 4-0. Søndergaard og makkeren Mac Kiger clincher doublepointet til North Carolina ved at besejre Schaefer/Monterosso med 6-4. I single vandt Søndergaard over Ondrej Labik med 6-1 6-4 og bidrog dermed til den samlede sejr.

 

I anden runde vandt North Carolina med 4-0 over Tennessee. I doublen måtte Søndergaard/Kiger se sig besejret med 6-1 af Rogers/Jones. North Carolina vandt dog doublepointet ved at vinde de to første doubler. I single spillede Søndergaard mod Adam Walton, og her første Walton med 7-5 3-2 inden at kampen skulle afbrydes. North Carolinas Robert Kelly havde nemlig vundet det afgørende 4 point, og kunne dermed sikre sig adgang til Sweet 16.

Anders Holm og UC Santa Barbara var i deres første runde oppe mod USC. Her vandt USC med 4-1 samlet. Holm og makkeren Moreno de Alboran tabte deres double mod Holt/Smith med 6-1. I single gjorde Holm god figur, men måtte se sig besejret af Thibault Forget med 6-2 6-3.

Photo: UCSB
Andres Holm (venstre)

August Holmgren og San Diego var i deres første runde oppe mod Texas Tech og her vandt San Diego samlet med 4-2. I sin doublekamp var Holmgren med makkeren Joel Gamerov oppe mod Mylnikov/Leite og her blev kampen afbrudt ved stillingen 6-6. San Diego havde clinchet doublepointet kort forinden. I single var Holmgren ude i en lang kamp, men kunne ikke spille sin kamp færdig, idet San Diego havde vundet det vigtige 4. point kort forinden. Stillingen i Holmgrens kamp var 6-4 6-7 2-1 i Sendegeyas favør.

I anden runde spillede San Diego mod UCLA, og her endte UCLA med at vinde 4-0. I sin doublekamp mod Rapp/Smith, trak Holmgren og makkeren Gamerov trække det korteste strå, idet de blev besejret med 6-2. I single var Holmgren oppe mod Martin Redlicki (1 på ITA listen) og her blev Holmgren besejret med 6-1 6-4.

Photo: San Diego
August Holmgren
Forrige artikelVideo-rapport 2 af 5 fra Fed Cup Athen: 1. spilledag mod Egypten
Næste artikelFrench Open: Wozniacki-feberen er stadig i live
Ondrej Kralik er 27 år, og har spillet i KB siden han var 8 år. Han har spillet på KB's 1., 2. ,og 3. hold og er desuden træner og sponsoransvarlig i KB. Ondrej er uddannet Tennis Coach og er rejsecoach både nationalt og internationalt. Desuden har han studeret på Campbell University i North Carolina fra 2009-2013 og har en Double Major i Marketing & Business Administration samt en Master in International Business Communication fra CBS i 2015.