Efter fight i de første kampe fandt Natacha Schou sit bedste spil frem ved at spille frit i semifinalen på smertestillende. Rebecca Munk Mortensen stoppet i kvartfinale af suveræn tysk titelvinder

Mens 16-årige Johanne Christine Svendsen fra HRT boltrede sig på tennisbanerne ved Grade 1 i Columbia var KB’s 15-årige Rebeccaa Munk Mortensen og Lyngby’s 16-årige Natacha Schou, der ligeledes træner på Leschly Tennis Academy, en tur i Polen, hvor de deltog i Grade 4 turneringen Magnolia Cup i Szezecin.

Natacha (billedet øverst) har på det seneste oplevet spillemæssig fremgang, som førte til en finaleplads ved en Grade 5 turnering i Estland, hvor hun blot var 2 bolde fra at sikre sig titlen.
Natacha fortalte dengang, at spillet blev stadig bedre i løbet af turneringen, og hun var især tilfreds med spillet i semifinalen, hvor hun spillede frit, efter at hun i starten af turneringen kæmpede med nervøsitet, men hun fik dog hevet sejrene hjem.

Grade 5 Tartu: Natacha Schou 2 bolde fra titlen på gulvtæppe i Estland

I denne uges turnering, som er i Grade 4 kategorien, var Natcha også godt tilfreds med sin indsats, selvom hun i starten ikke havde spillet op til sit bedste niveau, men hun formåede alligevel at hive sejrene hjem.
I 1. runde vandt hun 6-4, 6-3 over 5. seedede Sarah Iliev (FRA), der er no. 313 på ranglisten, og i 1/8-finalen mod no. 516 Federica Urgesi (ITA) lød sejren på 6-4, 4-6, 6-3.

I begge kampe havde Natacha svært ved at slå ordentlig igennem med sin baghånd på grund smerter i håndleddet, og derfor spillede hun på smertestillende, da hun i kvartfinalen vandt over no. 508 Ada Piestrzynska (POL) 6-2, 3-6, 6-4, og det samme var tilfældet, da hun i semifinalen mødte 7. seedede 15-årige no. 409 Weronika Ewald (POL), der vandt 6-4, 6-2

Trods nederlaget synes Natacha, at det netop var i semifinalen, at hun spillede sin bedste kamp, fordi hun turde slå igennem med baghånden, og derved blev det en god kamp med jævnbyrdige partier.

Semifinalen indbringer 18 point til ITF’s juniorrangliste, hvor Natacha forventes at avancere fra den nuværende rangering som no. 551 til omkring no. 480.

Rebecca Munk Mortensen
Foto: Sportsfotograf.com – Rebecca Munk Mortensen

Polakken blev efterfølgende besejret 6-1, 7-5 i finalen mod 6. seedede 16-årige no. 361 Ella Seidel (GER), der var turneringens suverænt bedste spiller, som samtidig forhindrede, at Rebecca Munk Mortensen nåede længere end kvartfinalen, hvor tyskeren vandt med de overbevisende cifre 6-0, 6-1.

Inden kvartfinalen havde Rebecca vundet 6-2, 6-3 over no. 510 Olga Golas (POL) i 1. runde, og i 1/8-finalen lød cifrene på 7-5, 6-3 mod Renata Jamrichova (SVK), der var videre fra kvalifikationen.

Selvom Rebecca optjener 10 point for kvartfinalen samt 10 i double for sejr i 1/8-finalen sammen med June Bjork (SWE), forbedrer hun ikke sin rangering som no. 305, da kun resultater fra de 6 bedste resultater tæller.

Christian Camradt
Foto: Sportsfotograf.com.- Christian Camradt

KB-træner Christian Camradt, der var med i Polen, var trods det klare nederlag i kvartfinalen godt tilfreds med Rebeccas indsats, men Seidel var bare bedre end alle andre deltagere i alle spillets facetter, og derfor faldt de fleste point ud til tyskerens fordel.
Det samme var tilfældet i Seidel’s øvrige kampe, hvor hun inden finalen afgav henholdsvis 3, 2, 1 og 4 partier i kampene.

Camradt glæder sig over, at der især hos pigerne er flere danske spillere, der markerer sig, og han bemærker, at spillestilen hos de fleste er præget af en mere power-betonet stil end tidligere.

ITF Junior Offenbach: Rebecca Munk Mortensen suveræn vinder uden afgivelse af sæt

Rebecca var i starten af året i finalen ved en Grade 4 turnering i Frankfurt, og ugen efter vandt hun titlen ved en Grade 5 i Offenbach, og selvom hun har gjort store fremskridt og klarer sig godt i Elitedivisionen for KB, foretrækker Camradt at Rebecca fortsat spiller Grade 4, som dog mixes op med højere kategorier, inden hun udelukkende deltager i de højere kategorier, hvor målsætningen er, at hun kan gøre sig gældende i 2022.

 

Forrige artikelWTA500 Skt.Petersborg 2021: Kasatkina triumferer i Skt.Petersborg
Næste artikelTurneringer uge 12: Miami Open i stjernespækket WTA-udgave og afbud fra ATP-toppen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.