Dagens finale i den russiske turnering var mellem 2 i form spillere – 26 årige Margarita Gasparyan og 23 årige Daria Kasatkina. Gasparyan er nok en uventet spiller i finalen, useedet og ude af form, indtil hun sammensatte et anstændigt forløb i Lyon, hvor hun nåede gennem kvalifikation og tabte i første runde. Her i denne turnering har hun så gjort det som Clara Tauson gjorde i Lyon – gå gennem kvalifikationen til finalen i hovedturneringen mod Tausons overdame. Hun bliver garanteret rangeret 86 i verden i næste uge og kan komme så højt som verdens nr. 77, hvis hun vinder i dag. Hun har forsvaret sin serv godt og spillet frygtløst, aggressivt tennis i de øjeblikke, hvor hun havde brug for det mest. Hun har slået Kristina Mladenovic, Ekaterina Alexandrova, Katerina Siniakova og Vera Zvonareva for at nå til titelkampen.

Hendes modstander er lidt mere kendt – Daria Kasatkina. Den tidligere verden nr. 10 har gjort det godt ved fx at ryste et dårligt første sæt af mod Svetlana Kuznetsova i sin semifinale. Efter at have tabt sæt 6-1 tabte Kasatkina kun to partier mere. Hun har også slået spillere i form – Veronika Kudermetova og Clara Tauson i denne uge såvel som den farlige Alexandra Sasnovich. Hun vandt tre af disse sejre, ved at komme fra et sæt nede og vise en tro på sit spil og vinde de to næste -næsten som om hun lige skal have kigget modstanderen ud. Kasatkina har brugt det sidste års tid på at rette op på sin mentale ballast ved at have et samarbejde med en mental coach, og det ser ud til at have båret frugt her i 2021, hvor hun har vundet sin første turnering i 2 år i turneringen i Adelaide og nu i endnu en finale. Kasatkina er en af de mere underholdende spillere at se på kvindernes tur, når hun er bedst. Hun har stor variation, og hendes springende baghånd er en fornøjelse at se.

Kasatkina for god og finalen ender 6-3 2-1 til Kasatkina , da Gasparyan må trække sig med en skade i lænden, men hun har gjort det godt i denne uge. Kasatkina første russer til både at vinde Moskva (i 2018) og Skt. Petersborg. Kasatkinas 4de titel.

Spillerne klar

Første sæt startede lidt utraditionelt med at Kasatkina holdt sin serv – med lidt besvær – for derefter at bryde Gasparyans serv. Det hævnede sig lidt, da hun eferfølgende havde en dobbeltfejl og kom bggud 0-40 – 2-1. Så brød Kasatkina igen efter nogle gode dueller, der blev sluttet af med en forhåndsvinder 3-1. Holdt derefter sin serv 4-1. Gasparyan vist tegn på et eller andet ikke var for godt i lænden, så der kom et længere MTO. Spillerne holdt herefter serven resten af sættet, og det endte 6-3 til Kasatkina lidt påvirket af, at Gasparyan ikke slog helt igennem i nogle situationer, men også fordi Kasatkina spillede meget varieret, så Gasparyan ikke kune finde en rytme.

Fantastisk point af Gasparyan

Flot forhånd Kasatkina

Gasparyan vinder

Kasatkina tager første sæt

Statistik

Andet sæt havde tre servegennembrud hvoraf Gasparyan blev brudt to gange, så kampen sluttede før tid med at Gasparyan trak sig. Kasatkina vandt 2-1 og kampen således 6-3 2-1 ret. Først russer der har vundet både Moskva (i 2018) og Skt. Petersborg turneringerne. Kasatkina er nu #38 på ranglisten et spring på 23 pladser.

Hvilken retur

Kasatkina vinder da Gasparyan må trække sig

Kamp statistik

Første russer til at have vundet både Moskva ogSkt.Petersborg

Sejrsceremoni

God bedring

Forrige artikelGrade 1 Columbia: Johanne Svendsen springer direkte i top 70 efter titel i både single og double
Næste artikelGrade 4 Szezecin: Natascha Schou fortsætter fremgang med semifinale i Polen
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.