I sin tredje ITF finale lykkedes det for Rebecca Munk Mortensen at sikre sin første ITF junior titel i single med sikre 2-sæts sejre i alle kampe

15-årige Rebecca Munk Mortensen nåede i 2020 – trods corona-pausen – at markere sig i en grad, at hun er nomineret til Årets Juniortennisspiller, hvor hun er i skarp konkurrence med 16-årige Johanne Christine Svendsen og 17-årige Elmer Møller.

Rebecca har sparket døren til 2021 ind med brask og bram, da hun i årets første uge i Frankfurt spillede sig i sin første Grade 4 finale, hvor hun dog blev besejret af Chelsea Fontenel (SUI), der er no. 137 på ITF’s rangliste, hvorefter Johanne og Rebecca sammen vandt titlen i double.

Disse præstationer medførte, at Rebecca avancerede til en placering som no. 350 på ranglisten.

ITF Junior Frankfurt: Rebecca finalist i single og titelvinder i double sammen med Johanne

Efter turneringen i Frankfurt vendte Johanne hjem igen, mens Rebecca fortsatte til Offenbach, som er i nærheden af Frankfurt, og samtidig dukkede 15-årige Zoe Du Pasquier Jensen op for at være være med i Grade 5 turneringen 3. INTERNATIONAL HTV JUNIORS OPEN, hvor de begge var med i både single og double.

Peter Mortensen, der fungerede som coach, fremsendte det klip, der viser hvilke mulighederne der findes som forberedelse, hvis der udvises en smule kreativitet med en times murtræning og 30 minutter fysisk træning i kulden.

Zoe fik en enkelt kamp i single, hvor hun mødte 15-årige Kaat Coppez (BEL), der i 1. runde vandt 6-2, 6-1.
4. seedede Rebecca vandt I samme runde 6-4, 6-3 over 14-årige Valentina Steiner (GER), der var videre fra kvalifikationen, og i 1/8-finalen vandt Rebecca 6-4, 6-4 over endnu en 14-årige tysker, Carolin Raschdorf, der havde wildcard til turneringen.
Tennisavisen modtog billedet herunder efter kampen.

Offenbach 2021

Både Carolin Raschdorf og Valentina Steiner fik dog revanche efter nederlag mod Rebecca i henholdsvis 1. og 2. runde, da de i semifinalen i double vandt over Rebecca og Zoe, der forinden havde vundet 6-0, 6-2 over det serbiske par Sarah Hamzic og Dunja Maric i 1/8-finalen og i semifinalen over tyskerne Charlotte Keitel og Liana Cammilleri med de tætte cifre 4-6, 6-2, [11-9]

I kvartfinalen i single mod 17-årige Annika Planinsek (SLO) vandt Rebecca igen en sikker sejr i 2 sæt 6-3, 6-1, og heller ikke i semifinalen blev der afgivet sæt – tværtimod blev der uddelt “æg”, da Rebecca vandt 6-0, 6-2 over 14-årige Lucie Urbanova, der er i top 10 hos Tennis Europe og er tjekkisk landsholdsspiller.

Dermed var Rebecca for 2. gang i en Grade 5 finale, siden hun i den første finale i slutningen af 2019 mødte Johanne i finalen i Bergen, hvor Johanne vandt 6-3, 6-3.
Både ved Grade 5 finalen i Bergen og sidste uges Grade 4 finale i Frankfurt var Rebecca påvirket af nerver, men i finalen i Offenbach blev der aldrig tvivl om udfaldet, da Rebecca vandt overbevisende 6-1, 6-1 over 14-årige Josy Daems (GER).

På KBs facebook-side sætter Rebecca selv ord på sin triumf, som betyder at hun på den nye rangliste rykker 41 pladser frem til no. 309.

Forrige artikelTurneringer uge 3: Challenger touren starter i en uge med Clara Tauson, Holger Rune og Olga Helmi i aktion
Næste artikelITF Fujairah: Clara Tauson besejrer Gasanova efter kamp med svingende niveau