Efter en forsigtig og nervøs start på ugen løftede Natacha Schou sit niveau gennem turneringen, hvor nerverne dog spillede ind, da titlen var kun var 2 bolde væk

16-årige Natacha Schou har i den forløbne uge deltaget i Grade 5 turneringen Tartu Goldtime ITF Juniors i Estland, hvor hun var tæt på at sikre karrierens første ITF junior-titel.

Natacha fortæller til Tennisavisen, at hun var lidt nervøs i starten af ugen, og hun skulle vænne sig til både at køre skole og turnering på samme tid.

I de første kampe var spillet ikke det bedste, men hun formåede alligevel at hive sejrene hjem, da hun i 1. runde vandt 6-4, 6-3 over 14-årige Laura Rahnel (EST), hvorefter hun i 1/8-finalen mødte 15-årige Delia Gaillard (FRA), der havde fået en ekstra chance som Lucky Loser, men selvom hun vandt 1. sæt, sikrede Natacha sig sejren 3-6, 6-1, 6-2.

I kvartinalen følte Natacha, at hendes niveau var hvor det skulle være, da hun vandt 6-2, 6-1 over 15-årige Lavinia Morreale (GER), der forinden havde 3 sejre fra kvalifikationen og yderligere 2 sejre i hovedturneringen.

I semifinalen mødte Natcha 17-årige 2. seedede Anet Angelika Koskel (EST), der er no. 366 på ITF’s juniorrangliste, hvor Natacha er no. 578 og derved seedet 5 i turneringen.
Forventningspresset har uden tvivl været størst hos Koskel, hvilket kan have medvirket til, at Natacha spillede frit, og desuden er gulvtæppe hendes yndlingsunderlag.
Derved fungerede spillet så godt, at Natacha vandt så overbevisende som 6-4, 6-0.

I finalen mødte Natacha 15-årige Irina Balus (SVK), der i semifinalen førte 6-1, 3-0 over 15-årige 1. seedede no. 364 Nora Knezevic (CRO), som derefter trak sig fra semifinalen.
Natacha fik en perfekt start, da hun vandt 6-1 i 1. sæt, og hun var meget tæt på at vinde kampen, da hun i 2. sæt førte 5-4 30-15, hvor hun havde flere chancer for at lukke kampen.
I stedet vandt Balus sættet 7-5, hvorefter Natcha ikke fik udnyttet fordele i de første 3 partier af 3. sæt, hvorved slovakken vandt finalen 1-6, 7-5, 6-1.

Natacha var godt tilfreds med, at hendes niveau har været stigende gennem turneringen, men hun var selvfølgelig skuffet over finalen, som hun følte at hun kunne have vundet, men hun erkendte samtidig, at tanken om at være tæt på sin første ITF-titel fremkaldte ekstra nervøsitet, som gav problemer med at lukke kampen.

Masser af spillere har oplevet samme reaktion, første gang et stort resultat er indenfor rækkevidde, men næste gang vil større erfaring uden tvivl betyde, at det bliver nemmere at holde nerverne i ro i en tilsvarende situation.

Stor tillykke til Natcha, som derved optjener 18 point til ranglisten, hvor hun mandag avancerer ca. 50 pladser til omkring no. 525

Grade 5 Tartu 2021
Foto: Privat

 

Forrige artikelWTA Adelaide 2021: Finalesejr #2 til Iga Swiatek – Første WTA titel
Næste artikelWTA-kval: Efter forventet sejr til Clara Tauson venter Amandine Hesse i kvalfinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.