Danmarks holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen vil være tilfreds, hvis Danmark undgår nedrykning, og spillerne opfordres til at gå ind og nyde situationen ved at være med på højt niveau

Tirsdag eftermiddag havde Tennisavisen i en pause efter spillernes træning og frokost lejlighed til en snak med Danmarks Fed Cup trup og holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen, som efter afbud fra Caroline Wozniacki medgav, at han ville være godt tilfreds, hvis Danmark efter de sidste kampe lørdag stadig befinder sig i Group I Europe/Africa, hvilket vil være målet,

Holdkaptajnens bedste råd inden kampen torsdag kl. 1600 mod puljens favoritter fra Rusland var simpelt hen at nyde at være i den situation at møde spillere på så højt niveau og lære noget af det.

Claras forventninger til et eventuelt møde med Anastasia Pavlyuchenkova er primært at få erfaring og nyde at møde en spiller, der netop har været i kvartfinalen ved Grand Slam i Australian Open.

Clara kan i fredagens kamp mod Polen møde 17-årige Iga Swiatek, der ligesom Clara også har vundet en junior GrandSlam, da hun vandt Wimbledon sidste år, og Clara påpegede, at Swiatek også gjorde det godt i det “rigtige” Australian Open, og derfor har Clara ikke specielle forventninger, men hun er indstillet på at kæmpe.

Karen Barritza føler sig helt klar til et eventuelt opgør mod Daria Kasatkina i kampen mod Rusland, og selvom hun ikke har spillet ITF-kampe for nylig, har hun trænet meget og spillet mange holdkampe.

Maria Jespersen fortalte under interviewet, at årsagen til Emilie Francati’s fravær var en hjernerystelse, som bevirkede at hun fik det dårligt under træningen op til Fed Cup.
Emilie har dog ikke helt opgivet håbet om at komme til Polen.

Maria fortalte, at hun næsten nyder endnu mere at være med i år, da det gik så godt sidste år, hvilket høj grad skyldes det sociale, som smitter af på spillet på banen, og hun fremhævede betydningen af det sociale i holdsammenhæng ved en individuel sport som tennis, og derfor nyder hun hver sekund.

Det blev også fremhævet, at Hannah Viller Møllers indlemmelse i truppen har bidraget til det sociale sammenhold, og Hannah fandt det “fedt” at være med på Fed Cup holdet, hvor hun lærer en masser, og der blev taget godt imod hende.

Interviewet blev overværet af Inge Ejsing og John Sellerup Pedersen, der ligesom i Athen er mødt frem for at støtte holdet, og de havde sørget for dannebrogs-flag, som spillerne satte deres .autografer på.
Maria udtrykte på holdets vegne taknemmelighed for den udviste interesse.

Det blev bemærket at kamera-manden, både støtter det danske og det svenske hold, og han havde fået specielt designet en kasket med Fed Cup 2019 med både det danske og svenske flag.
Han bedyrede dog, at han i en eventuelt afgørende kampe mellem Danmark og Sverige støtter op om Danmark, som er hans hjemland, selvom han de seneste år har boet nær Stockholm.

Efter interviewet med det danske hold, havde Tennisavisen aftalt interview med det russiske hold, som trænede i en hal i nærheden, men trods fremmøde 10 minutter inden det aftalte tidspunkt, var russerne forduftet, og derfor gik turen videre til hallen med betegnelsen Court 2, hvor Sverige trænede indtil kl. 17, hvor de blev afløst af det danske hold.

Fed Cup
Foto: Georg Beyer Clausen – Johanna Larsson efter træning Court 2

Tennisavisen fik lejlighed til en snak med den svenske holdkaptajn Mattias Arvidsson og en af spillerne, Johanna Larsson.
Mattias bekræftede at kampen næste dag kl. 10 onsdag på Court 2 er en nøglekamp i puljen, og han ser Ukraine som puljens favorit, selvom Elina Svitolina har meldt fra.
Han betegnede både Lesia Tsurenko og Dayana Yastremska som gode spillere med flotte resultaterer, men han foretrak at fokusere på egne spilleres kvaliteter, og han så frem til både “rolig” og “skøj” kampe.

Johanna forudser en hård kamp, hvis hun møder Yastremska, som hun betegner som bomstærk.
Mattias ser store muligheder i doublen, hvis stillingen bliver 1-1 i kampen mod Ukraine, på grund af Johannas double-evner, men han ser også Johanna som en vældig god single-spiller.

Johanna spillede for nylig double sammen med Clara Tauson for Helsingborg, som vandt finalen om det svenske mesterskab for hold.
Hun forklarede som årsag til situationer, hvor de valgte at lade Clara være modtager af serv ved deciding point ved 40-40, at deres favorit-opstilling er med svenskeren ved nettet, mens Clara er solid ved baglinjen.

Både Mattias og Johanna ser Clara som en af fremtidens spillere, ikke mindst på grund af hendes slag til bolden og evne til at læse spillet.

Inden interviewet med svenskerne blev optaget nogle bolde fra svenskenes træning, og efter interviewet desuden fra danskenes træning.
Ved tilbagekomsten til hoved-arenaen blev nedenstående billede taget.

Foto: Inge Ejsing – Georg Beyer Clausen, Ole Dalsgaard Jensen, John Sellerup Pedersen ved indgangen.
Forrige artikelFed Cup: Flere topnavne blandt deltagerne Zielona Gora
Næste artikelHvem er Danmarks bedste tennisspillere?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.