Efter 1-1 i singlerne sikrede Boznia/Herzegovina oprykning, da 0-3 i 2. sæt  i doublen blev vendt med 6 partier i træk

Den bebudede livestreaming af Danmarks kamp mod Boznia/Herzegovina om oprykning til FED Cup Group I Europe/Africa blev desværre ikke mulig alligevel, da tekniske forhold forhindrede dette

FedCup G2 Europe/Africa
FedCup G2 Europe/Africa

I stedet kunne man følge med på livescore, da Emilie Francati, der er no. 745 på WTA-ranglisten, indledte 2. singlen mod no. 657 Ema Burgic Bucko, der efter 47 minutter havde sikret sig 1. sæt 6-3.

I 2. sæt kom Emilie bagud 1-3, og hun var en enkelt bold fra at komme yderligere bagud 1-4, inden hun i stedet fik brudt modstanderens serv og reducerede til 2-3, og derefter fik hun desuden i et jævnbyrdigt parti, hvor stillingen var lige et par gange, udlignet til 3-3, og i endnu et lige parti brød Emilie igen serv og bragte sig foran 4-3 efter tre break-chancer.

Den gode stime fortsatte, da Emilie holdt serv til 5-3, og i modstanderens efterfølgende serv havde Emilie sætbolde ved 15-40 og senere en tredje sætbold, som ikke blev udnyttet.
I stedet blev Emilie indhentet, og hun kom desuden bagud 5-6, inden det lykkedes at holde serv til 6-6 og tvinge sættet ud i en tiebreak, som Emilie vandt sikkert 7-2.

Herefter havde Emilie styr på kampen, som hun vandt 3-6, 7-6(2), 6-1, og bragte Danmark foran 1-0 efter 3 timer og 10 minutter.

Emilie Francati
Foto: DTF

Dette var nogenlunde samme tid, som Østrig brugte til at vinde begge singler mod Litauen og sikre sig oprykning.
Egypten havde ligeledes bragt sig foran 2-0 mod Finland, som derfor må følge med Liechtenstein ned i Group III Europe/Africa, mens både Litauen og Egypten forbliver i Group II.

Da begge de øvrige kampe således var afgjort, blev doublerne ikke afviklet, så der var kun Danmarks kamp mod Bosnia/Herzegovina tilbage, hvor der stadig kunne risikere at mangle 2 kampe.

Der blev også brug for at spille begge kampe, idet no. 543 Karen Barritza ikke kunne stille meget op mod no. 337 Dea Herdzelas, der efter knap en times spil havde udlignet til 1-1 med cifrene 6-0, 6-3.

Karen Barritza
Foto: DTF

Dermed skulle oprykningen afgøres i doublen hvor Karen og Emilie mødte de samme spillere som i singlerne.
Danskerne fik brudt serven meget tidligt i 1. sæt, da modstanderne udnyttede deres tredje break-mulighed, og i resten af sættet holdt begge par serv uden, at nogen af dem havde break-muligheder, og derfor tabte Danmark sættet 4-6.

Allerede i starten af 2. sæt kom der et vendepunkt i kampen, idet Danmark omsider brød modstandernes serv, endda både til 0-1 og 0-3, hvilket tegnede godt for fortsættelsen, da danskerne sættet forinden havde holdt serv rimelig overbevisende, når man ser bort fra det første serveparti.

I stedet for skete der et nyt momentum-skift, og modstanderne vandt herefter 6 partier og i træk, og dermed sikrede de sig den afgørende 2-1 sejr 6-4, 6-3.

Emilie Francati/Karen Barritza
Foto: DTF

Som det øverste billede fra DTF afslører, var pigerne naturligvis skuffede, da oprykningen glippede.
Det ville da også have været helt optimalt, hvis Danmark næste år kunne spille i Group I, især hvis Caroline Wozniacki igen vil prioritere at spille FED Cup, hvor det niveau-mæssigt kunne give bedre mening for hende at deltage.

Hvis Caroline derimod ikke prioriterer at spille FED Cup, må det retfærdigvis erkendes, at Danmarks niveau lige nu formentlig passer bedst til Group II, hvor man næppe kan forvente næste gang at havne i en pulje med det lave niveau, som Litauen og Finland kunne mønstre denne gang, fordi Finlands bedste spillere og det Slovenske hold meldte afbud på grund af sikkerheds-situationen.

Hvis holdets unge spillere og flere af de helt unge juniorer, der har vist glimrende takter, kan fortsætte den lovende udvikling, kan der være god grund til at tro på, at vi ikke behøver at vente mange år, inden Danmark kan stille med et FED Cup hold, som – også uden Caroline – igen kan spille med om oprykning.

Alligevel skal spillerne selvfølgelig ærgre sig over, at oprykningen glippede, og “ærgerligt” var da også indledningen hos Dansk Tennis Forbund, da holdkaptajn Kenneth Carlsen gjorde status efter kampen

“Det føles tungt lige nu og her, for en oprykning havde været et fantastisk resultat.
Når vi samlet set får evalueret vores deltagelse, må vi dog være tilfredse med at blive i rækken.
Mulighederne var til stede i doublen mod Bosnien-Hercegovina, men vi greb dem ikke. Niveauet var til tider fint og højt nok – vi skulle bare have spillet op til vores bedste hele tiden for at vinde. Og det lykkedes altså ikke.”

Der er flere nye billeder til DTFs album Fed Cup, Europa/Afrika Group II 2016 i Kairo i Egypten

Forrige artikelFED Cup: Livestream af Danmarks oprykningskamp lørdag mod Boznia/Herzegovina ikke bekræftet
Næste artikelFED Cup: Rumæninen og Tyskland delte på første-dagen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.