Østrig næsten sikker på oprykning efter at Egypten med sejr over Liechtenstein reddede dem fra nedryknings-kamp

Mens Danmark problemfrit havde sikret sig 1. pladsen i pulje A ved FED Cup Group II Europe/Africa var der anderledes tæt kamp om pladserne i pulje B, hvor holdene slog hinanden på kryds og tværs.

Inden fredagens tredje runde i pulje B var Østrig, som Tennisavisen fra start havde udråbt som den største favorit i Group II til at rykke op, i overhængende risiko for at skulle kæmpe for at undgå nedrykning, fordi de torsdag overraskende tabte 0-3 til Liechtenstein, der med sejr over Egypten kunne sikre sig mindst 2. pladsen, som ville betyde kamp om oprykning lørdag.

Liechtenstein kunne dog langt fra følge op på sejren mod Østrig, selvom fredagens modstander var Egypten, som havde tabt de to første kampe 0-3.
Liechtensteins 2. single no. 342 Kathinka Von Deichmann indledte ellers med at vinde 6-2, 6-2 over no. 1114 Lamis Alhussein Abdel Aziz, men i 1. singlen blev no. 208 Stephanie Vogt besejret af Egyptens no. 423 Sandra Samir 6-2, 3-6, 6-1.

I den afgørende double gik det helt galt for Deicmann og Vogt, som tabte 1. sæt 0-6 mod Laila Elnimr og Sandra Samir. De fik dog rettet lidt op på tingene i 2. sæt, som endte i tiebreak, hvor Egypten sikrede sig en overraskende sejr 6-0, 7-6(3).

Dette resultat åbnede helt nye muligheder for Østrig, som med sejr over Boznia/Herzegovina, der havde vundet de to første kampe, pludselig kunne sikre sig puljens 1. plads og dermed få en oprykningskamp mod no. 2 i Danmarks pulje Litauen eller Finland, som efter de finske afbud formentlig er de 2 svageste hold i Group II.

Den chance udnyttede Østrig ved at besejre Boznia/Herzegovina, som ellers bragte sig på sejrskurs, da 2. singlen no. 657 Ema Burgic Bucko vandt over no. 372 Julia Grabher, men Østrigs 1. single no. 169 Barbara Haas sørgede for udligning til 1-1, da hun vandt over no. 337 Dea Herdzelas 7-5, 6-1.

I den afgørende double var der ingen tvivl om udfaldet, da Barbara Haas og Sandra Klemenschits sikrede Østrigs 2-1 sejr over Dea Herdzelas og Anita Husaric 6-1, 6-3.

Dermed blev Østrig vinder af puljen foran Boznia/Herzegovina, da begge havde 2 sejre, mens Egypten blev no. 3 foran Liechtenstein, som derfor rykker direkte ned i Group III.

I den sidste kamp i pulje A, hvor Danmark havde en fridag, tabte Finland begge singler mod Litauen, da Iveta Daujotaite først vandt 2. singlen over no. 1134 Ella Leivo 6-3, 6-1 og derefter vandt Paulina Bakaite over no. 879 Mia Nicole Eklund i en yderst jævnbyrdig affære med 6-4, 2-6, 7-6(3).
Derfor fik det ingen afgørende betydning for slutresultatet, at Finland fik reduceret til 1-2, da Monica Malinen og Milka-Emilia Pasanen vandt doublen over Iveta Daujotaite og Gerda Zykute 6-3, 0-6, 6-4.

Resultatet betyder, at Finland bliver no. 3 i puljen, og de skal lørdag møde Egypten i en kamp, hvor taberen rykker ned i Group III sammen med Liechtenstein, mens Litauen som no. 2 møder Østrig, der som nævnt blev vinder af pulje B.
Selvom der er set overraskende resultater undervejs, vil det være en større sensation, hvis Østrig ikke vinder den kamp og sikrer sig oprykning til Group I, også selvom de ikke benytter deres højst rangerede spiller no. 122 Tamira Paszek, som kun har deltaget i Østrigs første kamp, da de vandt 3-0 over Egypten.

Danmark med gode muligheder mod Boznia/Herzegovina

Danmarks modstander i kampen om oprykning bliver således Boznia/Herzegovina, der i alle de tidligere kampe har benyttet no. 337 Dea Herdzelas som 1. single og no. 657 Ema Burgic Bucko som 2. single.
I double har de skiftet mere rundt, idet begge de nævnte har spillet sammen med Anita Husaric , og i kampen mod Egypten spillede de 2 single-spillere også sammen i double.

Der er heller ingen grund til, at Danmark ændrer ved singlerne, og derfor bliver den første kamp lørdag kl. 1000 formentlig no. 745 Emilie Francati mod Ema Burgic Bucko efterfulgt af 1. singlen med no. 543 Karen Barritza mod Dea Herdzelas.

Begge danskere er således rangeret lavere end deres modstandere, og derfor er det nærliggende at påpege, at det bliver “en svær kamp” mod “en god modstander”, hvilket DTFs sportschef Jens Anker Buus Andersen er enig i, men han påpeger desuden, at de danske spillere er helt klar til opgaven, og at de tror på muligheden for sejr.

Det er der også al mulig grund til, da både Karen og Emilie har spillet glimrende i de hidtidige kampe, og holdkaptajn Kenneth Carlsen har i en pressemeddelelse torsdag udtryk tilfredshed med indsatsen

”Da vi kom herned, håbede jeg naturligvis på, at vi kunne spille med om oprykning. At det nu sker, det er jeg glad for.
Uanset hvem vi skal møde, bliver det en svær holdkamp mod gode spillere.
Jeg er meget tilfreds med de præstationer, vores spillere har leveret. Vi har sat os på de enkelte kampe fra starten af. Det hele er positivt, og vi bliver bedre og bedre.”

I samme pressemeddelelse havde Emilie Francati denne kommentar

“Det er super fedt at skulle deltage i en oprykningsfinale. Vi glæder os til at give den gas på lørdag. Inden da vil vi træne lidt, finjustere detaljer og slappe af.”

Dansk Tennis Forbund har filmet denne foto-session fra Gezira Club i Kairo https://www.facebook.com/fedcupg2/?fref=ts kan man gense Egyptens kampe, som alle er spillet på centrecourt, hvor også Egyptens nedryknings-kamp mod Finland spilles. 

En af Tennisavisens helt unge ildsjæle, Gustav Edeling Thirion har taget det prisværdige initiativ at kontakte arrangørerne via den omtalte facebook-side til at få stillet et ekstra camera op, så Danmarks kamp også bliver streamet.
Dette initiativ har nu ført til, at Danmarks kamp også bliver Livestreamet via førnævnte Facebook-side.

Korrektion: Efterfølgende har det ikke været muligt at få bekræftet 100 procent sikkert, at kampen bliver streamet, og derfor er oplysningen med forbehold!

Der er igen tilføjet nye billeder til DTFs album Fed Cup, Europa/Afrika Group II 2016 i Kairo i Egypten DTF er i det nostalgiske hjørne og minder om, at det danske Davis Cup hold for 6 år siden sikrede sig oprykning på samme anlæg i Kairo Frederik Løchte Nielsen har heller ikke glemt det, kan man se