Mikael Torpegaard manglede de berømte marginaler på noAD mulighederne i finalen mod Michael Redlicki. Johannes Ingildsen og Alfredo Perez vandt finalen og glastrofæ i double consolation

Finalerne ved National Indoor Intercollegiate Championships startede ikke kl. 15 som annonceret i Tennisavisen, der ikke havde taget højde for, at man i USA går tilbage til sommertid en uge senere end herhjemme.

Derfor blev kl. 16, inden de første finaler startede, og en af disse var finalen i double consolation, hvor Johannes Ingildsen og Alfredo Perez fra Florida Gators mødte Julian Cash og Arjun Kadhe fra Oklahoma State, der i semifinalen havde besejret de 1. seedede i turneringen.
Selvom Cash og Kadhe er seedet 4, er de på den seneste double-rangliste no. 1.

Joe og Perez viste dog ikke den store respekt for dette, da de lagde ud i overbevisende stil, og inden længe førte de 5-0 i 1. sæt, inden modstanderne kom på tavlen.
De begyndte endda at komme betænkelig godt med, da de desuden fik reduceret til 3-5, hvorefter Joe og Perez omsider lukkede sættet 6-3.

Også i 2. sæt blev det en overbevisende start for Joe og hans makker, der bragte sig foran 4-0, inden modstanderne holdt serv til 1-4.
Også i dette sæt begyndte de at komme tættere på, da Perez i sit serveparti var nede 0-40, og det blev til et break til 2-4, selvom partiet alligevel måtte afgøres med noAD, hvor en heldig netruller gjorde udslaget.

Et nyt break til 5-2 bevirkede, at Joe kunne serve kampen hjem 6-3, 6-2.

Herunder Oklahoma State Cowboy Tennis’ beretning om kampen, hvor Cash og Kadhe havnede i “an early hole”, da modstanderne “stormed out of the gates”.
Samtidig med ovenstående kamp blev desuden afviklet finalen i damesingle, hvor 1. seedede fra Ohio State, Francesca Di Lorenzo, som ses på øverste billede sammen med Mikael Torpegaard, skulle forsøge at genvinde titlen fra sidste år, hvilket hun klarede helt problemfrit ved at vinde 6-1, 6-1 over Hayley Carter (UNC).

Det kunne være blevet dobbelt op for Ohio State, som også havde den 1. seedede deltager i finalen i herresingle, nemlig danske Mikael Torpegaard, som efter præmieoverrækkelsen hos damerne var i aktion på samme bane mod den venstre-håndede Michael Redlicki (Arkansas).

Torpegaard kom allerede i problemer, da han servede første gang ved 0-1, idet Redlicki et par gange satte sin retur på baglinjen, og sammen med en heldig netruller bevirkede det, at danskeren var nede 0-40.
Han fik dog udlignet til 40-40, men Redlicki brød efter aggressivt netspil til 2-0 ved noAD.

Torpegaard fik dog straks brudt tilbage, da Redlicki ved noAD lavede en dobbeltfejl, og derefter holdt begge serv, indtil Torpegaard ved 4-5 og noAD fik dømt dobbeltfejl, hvilket han tydeligvis ikke var enig med dommeren i, men kendsgerningen var 6-4 og 1. sæt til Redlicki.

I 2. sæt blev Torpegaards første serveparti ved 0-1 en gentagelse fra 1. sæt, idet han blev brudt til 0-2, og han havde svært ved at skjule sine frustrationer, da han lige inden fik underkendt et serve-es, selvom han dog vandt bolden alligevel efter 2. serven, men en efterfølgende dobbeltfejl ved noAD blev skæbnesvanger.

Redlicki holdt serv til 3-0 trods dansk chance ved noAD, hvorefter Torpegaard reducerede til 1-3, og han spillede sig frem til en gylden mulighed for at bryde tilbage, da Redlicki var nede 0-40, hvor Torpegaard forspildte en stor chance, da han valgte et lob, der blev for lavt, og med 2 serve-vindere og en dansk fejl på returen ved noAD holdt Redlicki alligevel serv til 4-1.

Torpegaard fik endnu en chance for at komme tilbage i sættet ved 2-4 og noAD, men igen blev en fejl på returen årsag til, at Redlicki holdt serv til 5-2.
Redlicki fik sin første matchbold, da Torpegaard ved 30-30 lavede en stor fejl på et vinderoplæg, men han udlignede til 40-40 med en vinder, hvorefter endnu en dansk fejl på returen på noAD betød sejr til Redlicki 6-4, 6-3 i en finale, hvor Torpegaard ikke havde marginalerne på sin side mod en velspillende modstander, som ofte stressede danskeren med aggressivt spil og angreb ved nettet.

 

Titlen i herredouble gik til 2. seedede Skander Mansouri og Christian Seraphim (Wake Forest), der vandt 6-3, 7-5 over Jeffrey Schorsch og Charlie Emhardt (Valparaiso)  

Titlen i damedouble gik til Aldila Sutjiadi og Mami Adachi (Kentucky), som vandt 6-3, 6-4 over Jada Hart og Ena Shibahara (UCLA)

Set med danske øjne må mesterskaberne betragtes som en succes, selvom det ikke blev til dansk sejr i herresingle.
Både Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen har efter deres entre i college tennis markeret sig på en måde, som giver grund til optimistiske forventninger om, at de kan skabe flere gode resultater, og at de har gode forudsætninger for at blive endnu bedre gennem gode rammer i et professionelt miljø.

Forrige artikelITF Oslo: Casper Ruud trak fuldt hus i 10K finale
Næste artikelITF Sheffield: Løchte stoppet i finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.