Mange var mødt frem i Pejsesalen i KB for at fejre Clara Tauson, som desuden fik overrakt C Worldwide Talentprisen, som hun for 2. år deler med Holger Vitus Nødskov Rune. Fortsat uvist om Caroline Wozniacki er klar til Fed Cup

Der var mange rosende og anerkendende ord til Clara Tauson, da Pejsesalen i KB torsdag var rammen om et velbesøgt arrangement, hvor Danmarks nye junior Grand Slam vinder og no. 1 på ranglisten blev hyldet.

Ved samme lejlighed fik Clara desuden overrakt C Worldwide Talentprisen, som hun for andet år i træk deler med Holger Vitus Nødskov Rune med 50.000 kr. til hver.

Holger Vitus Nødskov Rune
Sportsfotograf.com – Holger Vitus Nødskov Rune og Clara Tauson delte også Talentprisen, dan den udeltes første gang

I næste uge venter nye og større udfordringer for Clara, når hun repræsenterer Danmark ved Fed Cup i Zielona Gora i Polen, hvor Danmark torsdag 7. februar kl. 16 møder Rusland, og meget taler for, at hun i den første kamp kommer til at møde WTA-ranglistens no. 32, Anastasia Pavlyuchenkova.

Clara nævnte i sin takketale i KB, at hun glæder sig til at få mulighed for at spille mod topspillere, selvom hun er bevidst om, at der fortsat er lang vej, inden hun selv kan være på samme niveau.

En mulig illustration af afstanden til toppen for de bedste juniorer kunne følges torsdag aften, da den svenske Fed Cup deltager Rebecca Peterson, der er no. 57 på WTA-ranglisten, vandt 6-2, 6-1 i en W100 ($100.000) turnering i Midland over supertalentet Cori Gauff, der i 2018 som 14-årige vandt både junior Grand Slam ved French Open og Wimbledon og sidst på sæsonen endvidere Grade A Orange Bowl.

Klarmelding fra Wozniacki afventes fortsat

Det er stadig et åbent spørgsmål, om Caroline Wozniacki melder sig klar til opgøret, og derfor foregår der logisk nok en masse spekulationer om, hvorvidt generne som følge af hendes leddegigt medfører et afbud, og det må formodes, at hun selv er meget i tvivl herom, når hun ikke i god tid har meldt ud, om hun deltager.

Det har ofte været nævnt, at en forudsætning for, at Caroline kan deltage i OL 2020, er at hun spiller på det danske Fed Cup hold, men det har også været antydet, at hun kan få et top 10 wild card, selvom hun ikke opfylder de gældende betingelser.

Caroline Wozniacki
© 2018 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Caroline Wozniacki vinder China Open i Beijing 2018

Forudsætningerne for at deltage ved OL 2020 fremgår af dette link – http://www.tennis.org.tw/web/file/201911411575074279.pdf, og på det niveau, hvor Danmark spiller, tyder det på, at Caroline både skal repræsentere Danmark i 2019 og igen i 2020, og derfor vil et afbud formentlig betyde, at Caroline kun kan deltage ved OL, hvis hun får dispensation.
Caroline kan dog bevare muligheden, selvom hun ikke spiller nogle kampe, men det forudsætter, at hun er en del af truppen under selve turneringen – og ikke blot almindelig tilskuer.

Vælger Caroline alligevel at melde afbud, er det nærliggende at forestille sig, at hun ikke forventer at forlænge karrieren til 2020.

Udover Clara og Caroline er Karen Barritza, der herover udtrykker sin glæde over fortsat at repræsentere Danmark, samt kusinerne Emilie Francati og Maria Jespersen, der var ubesejrede, da Danmark i april måneds 2018 sikrede oprykning fra Group II Europe/Africa i Athen, udtaget til truppen.

Maria Jespersen, Clara Tauson, Emilie Francati, Karen Barritza
Foto: Georg Beyer Clausen – Maria Jespersen, Clara Tauson, Emilie Francati, Karen Barritza

I tilfælde af afbud fra Caroline, vil Clara formentlig alligevel blive benyttet som 2. single, da Clara endnu ikke har en WTA-rangering, og derfor forventes i så fald, at det bliver Karen, der får fornøjelsen af en eventuel 1. single mod Daria Kasatkina, der forventes at spille 1. single for Rusland, men den endelige holdopstilling bliver tidligst oplyst på tirsdag.


Fra hyldesten i KB.

Forrige artikelKick Off TennisTræner Netværk Nord
Næste artikelITF Junior Stavanger: Caspar Jalili udnytter wildcard med finale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.