Holger Rune var heller ikke for alvor i problemer i sin tredje kamp, hvorimod Elmer Møller endnu en gang måtte steppe op og vise sin klasse, da han afgjorde kampen i 3 sæt

I modsætning til onsdag, hvor 2. seedede Elmer Møller var første dansker på banen ved den prestigefyldte Category 1 turnering Les Petits As Mondial Lacoste 2017 i Tarbes i Frankrig, var det torsdag Holger Vitus Nødskov Rune, der var først var i aktion, da han om formiddagen mødte no. 24 Artem Podorozhnyi (UKR) i 1/8-finalen.

Som det var tilfældet i de to første kampe, kunne ukraineren heller ikke for alvor true den 1. seedede dansker, der løftede spillet i forhold til dagen før.
Der kom mere gang i førsteserven, og der blev slået lidt mere med forhånden.

Holger er dog endnu ikke helt oppe på niveauet fra den flotte ITF-turnering i Malmø, hvor han nåede finalen, men små forbedringer fra kamp til kamp lover godt for fortsættelsen, især hvis han formår at håndtere det ekstra pres, der følger med at være seedet 1.

Kampen endte med en sikker dansk sejr 6-3, 6-1.
Billedet herunder er fra dagens kamp.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Rune – Holger Rune fra dagens kamp

Holgers modstander i kvartfinalen blev fundet kort efter, da no. 74 Leo Raquin (FRA) mødte den 7. seedede amerikaner Aidan Mayo (USA), der er med på et wildcard.
Selvom Mayo var fremme i semifinalen i Bolton i sidste uge, hvor franskmanden til gengæld tabte allerede i 1. runde til Will Gray (GBR), blev det alligevel til fransk sejr 6-3, 6-4, og dermed er den første af de fire amerikanske deltagere ude i single.

Både Holger og Elmer har tidligere mødt Leo Raquin, der er Frankrigs bedste i årgang 2003, og han betegnes som en vedholdende spiller, som Holger seneste besejrede i maj 2016 i d’Agen 6-2, 6-1 i finalen ved en Category 3 turnering.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Rune – Leo Raquin og Holger Rune efter finalen i d’Agen

Først flere timer senere blev det Elmers tur til at spille sin 1/8-finale, hvilket foregik på Court Central, hvor der er gjort ekstraordinært meget ud af live-streamingen med serve-måler, slowmotion gengivelser mv., så det næsten minder om en live-transmission fra Australian Open – dog mangler både boldbørn og hawk-eye.
Tilskuertallene kan heller ikke hamle op med Grand Slam turneringerne, men der var alligevel et pænt antal tilskuere, som sagtens kan overgå tallene ved nogle af de større turneringer i eksempelvis golf-staterne.

Elmer mødte Daniel Rincon, der havde været gennem kvalifikation, men det skal man aldrig tage fejl af, når det gælder spanske spillere, og han kom til at volde Elmer mindst lige så store problemer, som det havde været tilfældet dagen før, hvor Elmer tabte 1. sæt, inden han dog tog fuld kontrol over kampen.

Det startede ellers optimalt for Elmer, der bragte sig foran 3-0, men den spanske venstre-håndsspiller fik udlignet til 3-3, hvorefter Elmer igen bragte sig på sejrskurs ved 5-3, men igen bragte Rincon balance i regnskabet, da han udlignede til 5-5.
Elmer fik alligevel kontrol over sættet, som han vandt 7-5.

Spanieren spiller ligesom modstanderen dagen før meget med topspin og tager farten ud af spillet, hvilket “tvinger” Elmer til hele tiden at være den, der sætter tempoet i duellerne, og specielt i 2. sæt medførte det et større antal fejl fra Elmer, som kom bagud 2-5, og man kunne godt få det indtryk, at den forventede sejr til danskeren kunne komme i fare.

Elmer er dog langt fra typen, der frivilligt lægger sig ned, selvom det ser svært ud, og i de næste 3 partier, fik han udlignet til 5-5.
I det næste parti var Spanieren foran 40-0, men igen kæmpede Elmer sig tilbage og udlignede til 40-40, og han spillede sig ydermere frem til en break-mulighed til 6-5, og han havde også en god mulighed for at afgøre pointet, men lige præcis i den situation kom Rincon op med en “mirakel-bold”, og han vandt alligevel partiet til 6-5.

Elmer lod sig ikke ryste, og han holdt sit eget serveparti rent, og han bragte sig desuden foran 4-1 i tiebreak, og det så igen lyst ud for danskeren.
Spanieren havde dog ikke tænkt sig at give op, og med 6 partier i træk sørgede han for, at kampen skulle afgøres i 3 sæt.

Her viste Elmer endnu en gang sin klasse, og ligesom dagen før tog han kontrol over begivenhederne, da kampen skulle afgøres, og med en solid og koncentreret indsats blev det til dansk sejr 7-5, 6-7(4), 6-2 over en rigtig god modstander.
Tennisavisen har ikke noget billede fra dagens kamp, men ovenstående billede fra Elmers yngre dage illustrerer meget godt den gejst og fightervilje, der blev lagt for dagen, da sejren blev sikret.

I fredagens kvartfinale kan der for alvor blive brug for at fighte hele vejen, og der bliver formentlig ikke råde til ligeså mange fejl som i de seneste kampe, når Elmer møder den 8. seedede amerikaner Alexander Bernard, som i 1/8-finalen “udraderede” 11. seedede no. 7 Konstantin Zhzhenov (RUS) 6-0, 6-0.
Det var samme russer, der dagen forinden besejrede svenske Leo Borg 6-3, 6-0, hvilket formentlig understreger den pointe, som blev anført i Tennisavisen om, at medierne bør undlade at vurdere Leos muligheder efter samme målestok som hans berømte far.

At Leo med henvisning til La Figaro tror på, at han kan vinde Les Petits As, lyder mest af alt som et “fejl-citat”, der på ingen måde er hold i.
Leo har dog taget et flot skridt i sin udvikling på det seneste, hvilket han fuldt berettiget høster anerkendelse for hos Euroelite Tennis.

I Holgers halvdel af lodtrækningen mødtes den amerikanske vinder fra Bolton 5. seedede no. 18 Toby Alex Kodat – der for kort tid siden var no. 1 på den amerikanske rangliste, hvor han nu er no. 2 – og 12. seedede no. 8 Carlos Alcaraz Garfia (ESP), og den kamp kunne måske give en indikation af, om der er nævneværdig forskel på niveauet hos europæerne og amerikanerne.
Svaret må være, at det er der formentlig ikke, da det blev en yderst jævnbyrdig affære, hvor Kodat tog sig af 1. sæt 6-3, men herefter satte Garfia sig tilsyneladende på kampen, da han vandt 2. sæt 6-2, og han var i klar vinderposition i 3. sæt, men amerikaneren fik vendt slaget og tog den endelige sejr 6-3, 2-6, 6-4.

Kodat møder i kvartfinalen 4. seedede no. 4 Luca Nardi (ITA), der vandt over 14. seedede no. 10 Mikhail Gorokhov (RUS) 4-6, 7-5, 6-2, og vinderen kan blive Holgers modstander i en eventuel semifinale.

Garfia, der spiller sammen med Holger i double, var tilsyneladende stadig påvirket af skuffelsen efter nederlaget mod amerikaneren, idet han i doublen var lidt ved siden af sig selv og lavede usædvanligt mange fejl.
Det lykkedes dog alligevel for det 1. seedede dansk-spanske par at vinde kvartfinalen over det portugisiske par Miguel Gomes/Miguel Lopez 7-6(4) 6-4 i en kamp, hvor Holger forsøgte at holde humøret oppe hos sin makker.
I semifinalen møder de to amerikanske single-finalister fra turneringen i Bolton, 3. seedede Martin Damm og Toby Alex Kodat.

I Elmers halvdel vandt 3. seedede Hamad Medjedovic (SRB) over no. 23 Maks Kasnikowski (POL) 6-3, 6-7(7), 7-6(3), og han møder i kvartfinalen 10. seedede no. 6 Derick Chen (GBR) der førte 6-1, 4-1, da 6. seedede Martin Damm (USA) måtte trække sig fra kampen, og dermed er der 2 af amerikanere tilbage i turneringen.

Fredag kl. 1000 kan man følge med på livestream og få opklaret, om en af de tilbageværende amerikanere, Alexander Bernard også må forlade turneringen, når han møder Elmer på Court 1.

Holger spiller 2. kamp efter kl. 1000 på Court Central mod Leo Raquin.

Der er link til både livescore og livestream på www.lespetitas.com

Forrige artikelSM junior 2017: Stor deltagelse ved mesterskaberne.
Næste artikelNadal klar til drømmefinalen efter fem timers drama
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.