Rafael Nadal er klar til finalen i Australian Open efter et sandt drama mod Grigor Dimitrov, der begge leverede verdensklassetennis fra start til slut. Nu venter finalen, mange tennisfans kun har turde drømme om.

For første gang siden 2011 står en Grand Slam-finale mellem Roger Federer og Rafael Nadal. Fredag sikrede Nadal sig en plads i finalen efter knap fem timers spil, hvor spanieren blev presset til det yderste af en velspillende Grigor Dimitrov.

Rafael Nadal lignede en mand på vej ud af turneringen i femte sæt, hvor han var nede med to breakbolde, men Australian Open-vinderen anno 2009 hævede sit niveau, da det var mest nødvendigt og vandt efter opgøret 6-3, 5-7, 7-6 (5), 6-7(4), 6-4.

Selvom bulgarske Dimitrov i kampens første parti havde to breakbolde, så var det spanieren, der var ovenpå fra start. Fra baglinjen var Nadal som så ofte den stærkeste, og han pumpede særligt boldene ned i Dimitrovs baghånd, som var det Federer, han spillede mod. Nadal fik brudt efter et sløjt serveparti af Dimitrov og tog sættet 6-3.

I andet sæt fik Dimitrov overtaget i kampen og blev mere spilstyrende. Det bølgede dog frem og tilbage i løbet af sættet, men det var Dimitrov, der var bedst med sit varierede, aggressive spil. Foran 4-1 og sidenhen 5-3 kunne bulgareren serve sættet hjem, men Nadal fightede hårdt som altid og overlevede fire sætbolde og kom tilbage. Ved den femte sætbold foran 6-5 gik den dog ikke længere, og Dimitrov jublede, som vandt han kampen.

Dramaet fortsatte i tredje sæt, hvor sættet endte i en tiebreak. Her spillede begge på et højt niveau, men der var samtidig nervøsitet at spore, når duellerne skulle afgøres. Det var tydeligt, at der var meget på spil. Nadal fik tilspillet sig en sætbold og tog sættet i første hug.

Fjerde sæt skulle også afgøres i en tiebreak, efter at begge spillere begge havde holdt deres serv. Her var det Dimitrov, der dikterede spillet og fik sendt kampen ud i et femte og afgørende sæt.

Femte sæt blev et sandt drama i sig selv, hvor det bølgede frem og tilbage. Dimitrov virkede spillemæssigt en smule ovenpå, men Nadal stod imod, som den fighter han er. Ved 4-3 til Dimitrov afværger Nadal to breakbolde, der ellers ville sende Dimitrov ud for at serve for kampen.

Derefter var det Nadal, der med sit signaturslag i defensiven fik drejet sin forhånd ind, og det gav ham breaket og muligheden for at serve sig i finalen. Her skulle han bruge tre matchbolde, før han kunne falde til jorden i glæde og juble over at være i sin første Grand Slam-finale, siden han vandt French Open tilbage i 2014.

I finalen venter ærkerival nummer 1, Roger Federer. 35-årige Federer har vundet 17 Grand Slam-titler, mens 30-årige Rafael Nadal er noteret for 14. Finalen bliver spillet søndag kl 09.30 og bliver vist på Eurosport 1.

Forrige artikelTE U14 Tarbes: Elmer viser atter klassen som afslutter. Holger endnu ikke udfordret
Næste artikelTE U14 Tarbes: Elmer besejret af no. 1 i USA. Holger gentager sejr over bedste franskmand
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.