Som ventet var Danmark ikke med i medalje-kampen ved EM, hvor Clara Tauson igen beviste, at hun tilhører årgangens bedste

I forbindelse med omtalen af kvalstævnet til EM for U14 hold for en uge siden anførtes disse betragtninger i Tennisavisen:

“Realistisk set bør man ikke stille de helt store forventninger til det danske hold, men især for Clara Tauson er det en god anledning til at få nogle gode kampe mod de allerbedste, som hun har bevist, at hun selv er iblandt, og for de øvrige danskere er det en uvurderlig mulighed for at få international erfaring på allerhøjeste niveau.”

Et studie af resultaterne fra weekendens slutspil om EM for U14 hold stemmer meget godt overens med førnævnte vurdering, idet Clara Tauson vandt 1. singlen i både den første kamp mod 4. seedede Slovakiet, og i den næste kamp om 5-8. pladsen mod Slovenien.

I begge kampe tabte Danmark 1-2 og skulle derfor søndag spille om 7-8. pladsen, hvor Clara var oversidder på grund af en mindre forstrækning, som man ikke ville risikere at forværre efter et tætpakket program.

For de to øvrige danske deltagere, Mille Elsborg og Nikoline Gullacksen, var det en god anledning til at få international erfaring ved at spille mod nogle af de bedste europæiske spillere i årgangen.

I den første kamp mod Slovakiet var Nikoline ganske godt med i 1. sæt mod Nina Stankovska, som vandt 7-5, 6-1.
Clara udlignede til 1-1 med sejr i 1. singlen over Romana Cisovka 6-3, 2-6, 6-3.
I den afgørende double sikrede Slovakiet sejren på 2-1, da Cisovska og Stankovska vandt 6-2, 6-3 over Mille og Clara.

I kampen mod Slovenien tabte Mille 2-6, 1-6 til Pia Lovric, hvorefter Clara igen fik udlignet i 1. singlen, som hun vandt 6-0, 6-1 over Ziva Falkner.
Mille og Clara tog sæt i doublen mod Falkner og Lovric, som efter match-tiebreak sikrede 2-1 sejr til Slovenien med cifrene 6-3, 3-6, [10-4].

I den sidste kamp om 7. pladsen, hvor Clara som nævnt sad over, tabte Danmark begge singler mod Estland, da Mille tabte 2. singlen mod Katriin Saar 1-6, 4-6, og Nikoline tabte derefter 1. singlen 3-6, 0-6 mod Carol Plakk.
Doublen blev ikke spillet, og derfor lød Estlands sejr på 2-0.

Alle de seedede nationer 1. Tjekkiet, 2. Ukraine, 3. Rusland og som nævnt 4. Slovakiet vandt i 1. runde, og i semifinalerne vandt Tjekkiet 3-0 over Slovakiet, mens Ukraine slog Rusland.

I finalen blev EM vundet af Ukraine, som vandt 2-1 over Tjekkiet. Efter 1-1 i singlerne, vandt Ukraine den afgørende double.
Rusland blev no. 3 efter 2-0 sejr over Slovakiet.

Forrige artikelTE U14 EM Drenge: Oskar fik hovedrolle i kamp om 7. plads
Næste artikelWimbledon 2016 – Cibulkova vinder maratonkamp
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.