Elmer Møller vendte et truende nederlag til sejr. Oskar Brostrøm Poulsen gjorde en god figur i single, og sammen med Holger Vitus Nødskov Rune i double var han med til at sikre sejren

Danmarks chance for at spille med om de 4 øverste placeringer ved europamesterskabet for U14 hold blev udspillet i den første kamp mod Italien, og da det blev til et ærgerligt nederlag mod Slovakiet efter 2 matchbolde, var den sidste kamp søndag en dyst om 7. pladsen.

Da både Holger og Elmer – som begge har arbejdet hårdt i over en uge med mange kampe ved både kvalstævnet og finalestævnet – i den kommende uge deltager i en Category 1 turnering, og Danmark alligevel ikke spillede med om topplaceringerne, valgte coach Lars Christensen at lade begge sine topnavne nøjes med en enkelt kamp, og i stedet besluttede han at lade Oskar Brostrøm Poulsen, som ikke havde været på banen i de to første kampe, spille både 2. single og double sammen med Holger.

Oskar indledte kampen mod Rusland, hvor han mødte no. 47 Daniel Ibragimov, som bragte Rusland foran 6-2, 6-2.
Lars fortæller, at Oskar spillede en god kamp, hvor han var godt med hele vejen og arbejdede seriøst med de opgaver han fik undervejs.

Elmer mødte derefter i 1. singlen Nikita Kashirin, der er no. 8 på ranglisten, og det så hurtigt ud til, at den et år yngre dansker ville få en gedigen overhaling efter at have tabt 1. sæt 0-6, men det fik Elmer rettet op på i resten af kampen, som Lars her beretter om

“I andet set fik Elmer succes med at dæmme op for russerens offensiv med dybere slag og gode passerslag på hans mange netangreb, og pludselig begyndte russeren at lave fejl og tvivle på sit spil, og det blev en helt anden kamp.

Elmer vandt 2. sæt 7-5, og i 3. sæt blev russeren helt rådvild.
Først forsøgte han at spille endnu mere offensivt, men det var Elmer klar på, og da det ikke lykkedes og han var nede 1-4, skiftede han taktik og begyndte at spille langsomt og lod Elmer overtage initiativet.

Så begyndte nervespillet. 4-1 blev til 5-2, som blev til 5-4, hvor Elmer allerede havde haft en matchbold, men på den tredje matchbold, sendte russeren en forhånd ud af banen, og Elmer fik endelig den sejr, som han har kæmpet så hårdt for de sidste 5 kampe.”

Elmer fik derved med sejren 0-6, 7-5, 6-4 udlignet til 1-1, og han fik samtidig forhindret, at han endnu en gang skulle opleve at tabe en kamp efter 2 misbrugte matchbolde, som det var tilfældet dagen før mod Slovakiet.

I den afgørende double spillede Oskar og Holger mod Daniel Ibramigov og Peter Kapuskin, og selvom det bølgede lidt frem og tilbage, var de danske drenge de skarpeste, når det gjaldt i de afgørende faser af både 1. og 2. sæt, og de vandt kampen 6-4, 6-4 og sikrede derved dansk sejr 2-1 og en samlet 7. plads ved EM.

Lars fandt det super ærgerligt, at holdet ikke vandt over Slovakiet, men alt i alt var det en rigtig god indsats af drengene, der som førsteårs U14 for Holger og Elmer placerer sig som det 7. bedste hold i Europa.
Det giver forhåbninger om, at succesen fra U12 kan gentages til næste år, og at de – hvis de bliver ved med at arbejde hårdt – kan bringe europamesterskabet til Danmark i 2017.

Coach Lars Christensen, Oskar Brostrøm Poulsen, Holger Vitus Nødskov Rune, Elmer Møller
Foto: DTF

Lars afsluttede sin beretning med stor ros til drengene, der alle har leveret en drøn-seriøs indsats hele vejen, og de har fået ros af tilskuere og arrangører i både Frankrig ved kvalstævnet og ved finalestævnet i Spanien.

Europamesterskabet blev vundet af Italien, der i finalen vandt 2-1 over Frankrig efter sejre i begge singler, hvor Lorenzo Musetti vandt over Arthur Cazaux i 2. singlen 7-5, 2-6, 6-2, og i 1. singlen vandt Lorenzo Rottoli 6-1, 6-2 over Lilian Marmousez.
Selvom Danmarks to bedste spillere som nævnt stadig tilhører den yngste årgang 2003, gav de alligevel begge disse nationer yderst kvalificeret modstand undervejs.

I kampen om 3-4. pladsen vandt Tjekkiet 2-1 over Great Britain, og 5. pladsen gik til Rumænien, der vandt 2-0 over Slovakiet.

 

 

 

 

Forrige artikelITF Versmold: Tillykke Karen Barritza!
Næste artikelTE U14 EM Piger: Sejre til Clara og international erfaring til Mille og Nikoline
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.