Kvalstævnerne til EM for U14 hold endte med 0-3 nederlag i finalen til Danmark hos både drengene og pigerne, som begge allerede var kvalificerede til slutspillet

Da Danmark som tidligere omtalt allerede var kvalificeret til slutspillet om EM for U14 hold hos både drengene og pigerne, var tirsdagens finaler ved de to kvalstævner udelukkende af kosmetisk betydning.

Hos drengene ved Zone B B14 2016 European Summer Cups i Royan mødte Danmark værtsnationen Frankrig, der traditionelt har stærke spillere.
Danmark kunne dog mønstre et par dobbelte U12 Europamestre, som nu er i den yngste U14 årgang, og de skulle forsøge at hamle op med de bedste franskmænd i den ældste årgang 2002.

Holger Vitus Nødskov Rune mødte i den første kamp Frankrigs 2. single Arthur Cazaux, og det startede ganske fornuftigt, da Holger efter godt spil sikrede sig 1. sæt 6-2.
Den danske coach Lars Christensen, der til daglig er træner for Holger, fortæller til Tennisavisen, at Holger ved 1-0 i 2. sæt afviger fra planen og pludselig giver momentum fra sig.
Franskmanden løfter sit spil, og Holger finder desværre aldrig tilbage til det spil, der gav ham første set, og kampen endte med fransk sejr 6-2, 2-6, 1-6.
Lars betegner det som et lidt ærgerligt nederlag, for Holger har spillet til at vinde kampen, det blev bare ikke i dag.

I 1. singlen tabte Elmer Møller 2-6, 2-6 til Harold Mayot, der er no. 7 på ranglisten.
Lars udtrykker stor anerkendelse for Elmers indsats, idet han spillede en rigtig god kamp på alle måder, men han måtte erkende, at Mayot bare er et niveau bedre.
Lars tilføjer, at Elmer vandt publikums hjerter med sin dedikerede fight og flotte spil.

I doublen spillede Holger og Oskar Brostrøm Poulsen mod Arthur Cazaux og Lilian Marmousez, og efter den kamp var der også et par kritiske bemærkninger fra Lars, der fandt de danske drenge for ukoncentreret i starten af kampen, og de tabte 1. sæt 1-6.
Bagud 1-2 i 2. sæt gav Lars dem en opsang, og tingene vendte sig til dansk fordel med godt og koncentreret spil, hvilket førte til danske sætbolde på no add både ved 5-4 og ved 6-5, men da de ikke fik udnyttet disse muligheder, endte sættet i tiebreak, som gav fransk sejr 6-1, 7-6(3).

Alt i alt finder Lars de danske drenges indsats for godkendt, og selvom vi tabte holdkampen 0-3, er Lars overbevist om, at vi har muligheder for at slå franskmændene 2-1 hvis vi skulle få chancen igen.

Holdet rejser onsdag direkte videre til Murcia i Spanien, hvor finalespillet afvikles 1-3. juli.
Udover Frankrig og Danmark fra Zone B har nedenstående finalister i de øvrige grupper kvalificeret sig

Zone A: Tjekkiet vs. Great Britain 3-0
BS2: (18) Jaroslav Smedek vs. (136) Barney Fitzpatrick 5-7, 6-2, 6-2
BS1: (1) Dalibor Svrcina vs. (55) Benjamin Heynold 7-5, 7-5
BD: Vitek Horak/Dalibor Svrcina vs. Barney Fit zpatrick vs. Toby Samuel 6-4, 6-1

Zone C: Italien vs. Rumænien 2-1
MS2: (47) Fausto Tabacco vs. (16) Radu Mihai Papoe 2-6, 2-6
MS1: (6) Lorenzo Rottoli vs. (4) Nicholas David Ionel 6-4, 7-5
MD: Lorenzo Musetti/Lorenzo Rottou vs. Nicholas David Ionel/Radu Mihai Papoe 6-1, 6-0

Zone D: Rusland, Slovakiet 2-0
MS2: (47) Daniel Ibragimov vs. (28) Jakub Katuch 6-2, 6-4
MS1: (8) Nikita Kashirin vs. (27) Lukas Palovic 7-6(4), 6-0

Elmer og Holger er de eneste af de nævnte landes singler, der er årgang 2003. Alle de øvrige er fra den ældste årgang 2002.
Derfor vil det være urimeligt at forvente, at Danmark igen i år kan blive europamestre, selvom de danske singler er no. 1 og 2 i den yngste årgang i U14, men der er næppe tvivl om, at de sejrsvante danskere vil gøre deres yderste for at levere sensationen.

Sikker russisk sejr over de danske piger

Hos pigerne i Zone C G14 2016 European Summer Cups blev det ligeledes til et 0-3 nederlag, da Danmark i finalen mødte Rusland, hvor den danske 2. single Mille Elsborg som ventet ikke kunne stille meget op mod Alina Charalva, der vandt 6-0, 6-1.

Som i de tidligere kampe var Danmarks største chance, hvis Clara Tauson kunne fortsætte med at vinde sine kampe i både single og double.
Clara mødte i 1. singlen Daria Frayman, som hun for ganske nylig har tabt til 2 gange – først 3-6, 4-6 i Claras første ITF-finale ved Grade 5 på Malta og seneste 6-2, 1-6, 2-6 ved Grade 4 i Odense i forrige uge.

Det lykkedes heller ikke denne gang for Clara at få revanche, men ligesom i Odense fik hun presset russeren ud i 3 sæt, inden det endte med russisk sejr 6-4, 6-7(4), 6-2.

I doublen blev det ligeledes russisk sejr, da Alina Charalva og Avelina Sayfetdinova vandt over Nikoline Gullacksen og Clara 6-2, 6-0, og dermed blev den samlede sejr 3-0.

Slutspillet afvikles i Loano, Italien 1-3. juli, hvor følgende har kvalificeret sig sammen med Rusland og Danmark fra Zone C
Zone A: Slovakiet vs. Estland 3-0
Zone B: Ukraine vs. Slovenien 3-0
Zone D: Tjekkiet og Letland 2-0

EM U14 kval 2016
Foto: Tennis Europe – Official Dinner Team Denmark

Realistisk set bør man ikke stille de helt store forventninger til det danske hold, men især for Clara Tauson er det en god anledning til at få nogle gode kampe mod de allerbedste, som hun har bevist, at hun selv er iblandt, og for de øvrige danskere er det en uvurderlig mulighed for at få international erfaring på allerhøjeste niveau.

Forrige artikelWimbledon: Kyrgios lobber sig videre
Næste artikelWimbledon: Topseede kom godt fra land
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.