Nick Kyrgios beviste, hvorfor han er en, man skal holde øje med ved dette års Wimbledon. I første runde slog han 37-årige Radek Stepanek. Og som altid leverede australieren underholdende spil.

Det var netop på det grønne Wimbledon-anlæg, at Nick Kyrgios tilbage i 2014 for alvor fik slået sit navn fast i tennisverdenen. Den dengang blot 19-årige ”badboy” chokerede tennisverdenen ved at slå den dobbelte Wimbledon-mester Rafael Nadal med sin nonchalante attitude og aggressive spillestil. Der er sket meget siden, og forventningerne til Nick Kyrgios er vokset gevaldigt.

I første runde indfriede det australske stjernefrø forventningerne, da han i fire sæt besejrede 37-årige Radek Stepanek. Kyrgios sprudlede af selvtillid i det meste af kampen og viste, hvorfor han er en af dem, der på de gode dage kan bide skeer med de allerstørste. Med sine til tider umenneskelige server og sit tunge grundspil, gjorde han livet svært for den ældre tjekke, der i de to første sæt derfor havde svært ved at true 21-årige Nick Kyrgios.

Den erfarne Stepanek var dog ikke en ren walkover for australieren. Også han servede glimrende og med sin konstante fight og tro på sit spil gav han Kyrgios problemer i tredje sæt. Blot som man troede, kampen var forbi, breakede tjekken Kyrgios’ serv ved 4-5. Sættet endte i en tiebreak, og på trods af to matchbolde imod sig kunne Stepanek hamre hånden i brystet og juble over, at han var tilbage i kampen.

Det blev dog en kortvarig glæde for Radek Stepanek, der fra starten af fjerde sæt var et skridt efter australieren, der modsat i slutningen af tredje sæt, nu spillede mere frit og konsekvent. Kampen endte 6-4, 6-3, 6-7(9), 6-1, og Kyrgios fik dermed spillet sig videre til anden runde i den traditionsrige turnering. Her møder han wildcardspilleren Dustin Brown.

Nick Kyrgios er altid garant for seværdig tennis på Wimbledon-anlægget i London.

Zverev på vej mod avancement

Ligesom Kyrgios er tyske Alexander Zverev og østrigske Dominic Thiem blevet udråbt til at være fremtidens store stjerner. Og ligesom Nick Kyrgios’ sensationelle sejr over Rafael Nadal ved Wimbledon, så har både Zverev og Thiem også præsteret at slå nogle af de absolutte topspillere, som tennis har at byde på.

Det er nemlig ikke mange uger siden, at den blot 18-årige Alexander Zverev slog selveste Roger Federer i semifinalen i Halle i hjemlandet Tyskland. Også Thiem har for uger tilbage slået Roger Federer i tre sæt. Her var det semifinalen i Stuttgart. Thiem har ligeledes præsteret at slå Rafael Nadal.

Derfor er der også store forventninger til både Zverevs og Thiems førsterundeopgør ved den traditionsrige Grand Slam-turnering Wimbledon. På grund af regn er begge kampe dog blevet afbrudt.

Alexander Zverev er dog godt på vej til at sikre sig en overbevisende 3-sætssejr over franske Paul-Henri Mathieu, som han ellers har tabt til i de to seneste opgør. Med det indtil videre overbevisende spil ligner han dermed en, der kan leve op til de høje forventninger ved årets Wimbledon.

Dominic Thiem nåede derimod knap nok at blive varm, før han måtte forlade banen. Her er stillingen 1-2 mod tyske Florian Mayer, og det er med serv.

Begge kampe vil blive færdigspillet i morgen. Tidspunktet er endnu ikke fastlagt.

Forrige artikelWimbledon 2016 – Wozniacki ude af Wimbledon
Næste artikelTE U14 EM: Både drengene og pigerne tabte kamp uden betydning
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.