Den forsvarende mester viste vejen

Den 130. udgave af Wimbledon er i gang, og favoritterne er på plads og klar til at gøre deres for at sikre sig den største titel i karrieren.
BNP Paribas Masters - Day Five
Novak Djokovic

Den serbiske verdensetter og forsvarende mester Novak Djokovic indledte som vanen tro sit titelforsvar som den første spiller på Centre Court ved dettes års Wimbledon. Over for ham stod den engelske spiller James Ward, der rangerer som nummer 177 i verden.

De britiske tennisfans har mange hjemmebanehåb ved dettes års Wimbledon, hvilket også kunne høres og mærkes ved denne kamp. Hjemmebanespilleren var dog uden de store chancer, og først i 2. og 3. sæt bød han verdensetteren op til dans, som dog efter 2 timer og 2 minutter vandt med cifrene 6-0, 7-6(3), 6-4. Han møder i næste runde franske Adrian Mannarino #55.

493862961MW00211_Day_Nine_T
2014 Getty Images

Hjemmebane håbet og den største britiske trussel til dettes års titel, Andy Murray #2, stod i sin førsterunde kamp over for landsmanden Liam Broady #235. Andy Murray har og havde som bekendt hele Centre Court bag sig, da han sikkert spillede sig videre til 2. runde. Liam Broady fik ikke mange chancer og når uprovokerede fejl er højere end vindere samt man ikke udnytter sine break chancer, så går det galt. Efter 1 time og 42 minutter vandt den 2. seede sikkert med cifrene 6-2, 6-3, 6-4 og møder i næste runde Yen-Hsun Lu #76 fra Taiwan.

trier wahl pro tennis camp uge 26 2011
Venner og rivaler. Fredag nat mødes de to schweizere til et brag af en semifinale

Den bedste mandlige tennisspiller gennem tiden, Roger Federer, der ved dettes års Wimbledon er seede 3 stod i sin førsterundekamp over for argentinske Guido Pella #52. Schweizeren blev presset i de 2 første sæt, men havde ellers godt styr på kampen. Federer viste sin rutine og erfaring og sejrede til sidst i 3 sæt med cifrene 7-6(5), 7-6(3), 6-3. Han møder i 2. runde briten Marcus Willis #772.

Roger Federers gode ven og landsmand Stan Wawrinka er ved dette års Wimbledon seede som nummer 4, på grund af afbud fra spanske Rafael Nadal. Wawrinka stod over for det amerikansk teenagerhåb Taylor Fritz, der af mange er spået en stor karriere ved seniorerne på baggrund af hans juniorkarriere, hvor han sidste år sluttede året som nummer et med finaleplads i French Open og sejr i US Open udgaverne hos juniorerne.

Taylor Fritz er allerede oppe som nummer 65 i verden hos seniorerne, men Stan Wawrinka så dog ikke ud til at opgive sejr uden kamp. Første sæt var meget tæt, mens andet sæt var en let opgave for Wawrinka, der dermed så ud til at cruise mod sikker sejr. Teenageren havde dog helt andre tanker med denne kamp, men til sidst måtte han se sig slået af veteranen og tidligere Grand Slam mester, der til sidst vandt i 4 sæt med cifrene 7-6(4), 6-1, 6-7(2). 6-4. Han møder nu i næste runde argentineren Juan Martin Del Potro, der i 2009 vandt US Open. Argentineren er grundet skader dumpet ned som nummer 165, men er stadig farlig. Dette er et 2. runde klask, der uden tvivl bliver præget af store server og tunge grundslag.